Cum a pregătit teroristul de la Nisa masacrul din 14 iulie

Ultima actualizare:

    Atacatorul de la Nisa avea 31 de ani și era de origine tunisiană
Atacatorul de la Nisa avea 31 de ani și era de origine tunisiană

Primele rezultate ale anchetei autorităților franceze arată că atentatul de la Nisa, din 14 iulie, a fost premeditat. Procurorul general al Franței a dezvăluit um s-au desfășurat ultimele zile din viața lui Mohamed Lahouaiej-Bouhlel, teroristul care a ucis 84 de persoane după ce a intrat cu un camion de 19 tone în mulțimea adunată pe faimoasa Promenadă a Englezilor.

Informațiile din telefonul mobil și din calculatorul teroristului de la Nisa le-au arătat anchetatorilor că bărbatul de 31 de ani, de origine tunisiană, se interesase încă de la 1 iulie de ”festivitățile organizate pe Promenada Englezilor și de focurile de artificii de la Nisa”. Căutările pe internet ale lui Bouhlel sunt relevante pentru intențiile sale criminale: ”accident mortal oribil”, ”accident mortal teribil” și ”video șocant persoanele sensibile să nu se uite”.

În urmă șapte-opt luni, Mohamed Lahouaiej-Bouhlel i-a arătat unui vecin filmul unei decapitări. La reacția îngrozită a acestuia din urmă, Bouhlel a răspuns: ”Sunt obișnuit”.

De asemenea, bărbatul a căutat pe internet informații despre ”acțiunile teroriste” din Orlando și Magnanville, precum și articole din săptămânalul de satiră ”Charlie Hebdo” și imagini cu Osama bin Laden, cu teroristul algerian Mokhtar Belmokhtar ”Cel imposibil de prins” și cu jihadiști purtând drapelul ISIS.

Cu numai câteva zile înainte de a-și pune în practică planul ucigaș, Bouhlel a căutat ”filmulețe cu surele Coranului”, cântece religioase islamice și informații despre Eid al-Fitr, sărbătoarea care marchează sfârșitul Ramadamului. Asta în condițiile în care Bouhlel nu fusese niodată un tip religios, își lăsase barbă cu numai opt zile înaintea atacului, mânca porc, consuma alcool și droguri și avea ”o viață sexuală debordantă”. De asemenea, era violent cu copiii săi și cu mama acestora, care intentase divorț.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
sfantul mare mucenic iacob persul sfintii cuviosi natanael si pinufrie 158413 jpg
sare epsom jpg
trandafiri pixabay jpg
Facerea Adam Capela Sixtina Michelangelo jpg
balonare jpg
bancomat pexels jpg
Poluare FOTO Shutterstock jpg
Mihai viteazul si doamna velica
image
actualitate.net
image
actualitate.net