Compania Boeing, investigată de Administraţia Federală pentru Aviaţie din SUA!

Ultima actualizare:

    Administraţia Federală pentru Aviaţie (FAA) a investigat problemele de producţie de la fabrica Boeing unde este produs avionul 737 MAXFoto: Pixabay
Administraţia Federală pentru Aviaţie (FAA) a investigat problemele de producţie de la fabrica Boeing unde este produs avionul 737 MAXFoto: Pixabay

Administraţia Federală pentru Aviaţie (FAA) investighează problemele de producţie de la fabrica Boeing unde este produs avionul 737 MAX. În acest tip de avion au murit sute de oameni, la diferențe de doar câteva luni.

Problemele au fost semnalate de un fost director care a avertizat că presiunea programului şi oboseala muncitorilor au subminat calitatea şi au mărit riscurile legate de siguranţă, potrivit news.ro

Ed Pierson a făcut o legătură între senzorii pentru unghiul de atac defecţi ai celor două avioane 737 MAX care s-au prăbuşit provocând moartea a 346 de oameni şi ceea ce a numit „o situaţie haotică şi alarmantă” din fabrica Boeing care a subminat calitatea şi siguranţa. A doua prăbuşire a unui avion 737 MAX, al companiei Ethiopian Airlines, a avut loc cinci luni mai târziu.

„Este alarmant că aceşti senzori s-au defectat în timpul mai multor curse cu doar câteva luni după ce avioanele fuseseră produse într-o fabrică unde au avut loc probleme frecvente cu cablurile şi probleme la testele de funcţionare. Am asistat la fabrică în haos”, a afirmat Pierson în timpul unei audieri în Congres. Companiile aeriene din mai multe țări au decis suspendarea din uz a avioanelor Boeing 737 MAX 8

Compania Boeing ar putea fi amendată

În timpul audierii, şeful FAA, Steve Dickson, a confirmat că agenţia nu va aproba reluarea zborurilor avioanelor 737 MAX înainte de sfârşitul anului 2019, citând o serie de paşi care trebuie finalizaţi.

Oficiali federali au declarat în aceaată săptămână că este improbabil ca FAA să aprobe reluarea zborurilor 737 MAX înainte de luna ianuarie, cel  mai devreme, cu toate că unii oficiali consideră că acest lucru nu se va întâmpla până cel puţin în februarie.

Mai mult, compania Boeing a vândut avioanele 737 Max care s-au prăbușit în Indonezia și Etiopia fără două caracteristici de siguranță pe care producătorul de aeronave din SUA le oferă companiilor aeriene doar pentru un cost suplimentar.

Dickson a mai spus că Boeing ar putea fi amendată pentru că nu a dezvăluit mai devreme problemele avute de avionul 737 MAX.

După audierea sa, Dickson a vorbit cu unii membri ai familiilor victimelor, care l-au presat să se asigure că nu va mai avea loc o prăbuşire similară a unui avion 737 MAX.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
angajam
image
image
image
image
image
image
canalul corint jpg
Aer polar - ger - vremea- meteo- frig- inghet- FOTO Shutterstock
rosii castraveti ardei (1) jpg
Sebastian Burduja fb jpg
PASAPORT SUA foto shutterstock jpg
constantin necula foto inquam
the emperor napoleon in his study at the tui jpg
Lacul Amara, zămislit dintr un vechi curs al Ialomiţei jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net