Avioanele „blestemate” Boeing 737 nu aveau două măsuri de siguranță! Acestea erau vândute opțional, pe bani mai mulți

boeing_737_max.jpg

Avion Boeing 737 MAX 8
Companiile aeriene din mai multe țări au decis suspendarea din uz a avioanelor Boeing 737 MAX 8
Foto: Getty

Detalii șocante! Niciuna din aeronavele 737 Max prăbușite în Indonezia și Etiopia nu au avut doi senzori foarte importanți. Aceste măsuri de siguranță sunt vândute pentru costuri suplimentare. Acum, unul dintre ele ar putea deveni standard în avioane. În urma celor două accidente aviatice, 346 de oameni și-au pierdut viața.

Compania Boeing a vândut avioanele 737 Max care s-au prăbușit în Indonezia și Etiopia fără două caracteristici de siguranță pe care producătorul de aeronave din SUA le oferă companiilor aeriene doar pentru un cost suplimentar. Nu este încă clar ce a provocat prăbușirea zborului Lion Air 610 și zborul 302 al companiei Ethiopian Airlines, dar anchetatorii au declarat că datele de zbor arată asemănări clare între cele două incidente. 

Boeing va face modificări la aeronavele 737

Cele două caracteristici de siguranță în cauză sunt două indicatoare de „unghi de atac”, niciuna dintre ele nu a fost inclusă în aeronavă de Boeing ca elemente de siguranță standard.

Boeing îl va face pe unul dintre cele două elemente de siguranță - un indicator luminos - standard pentru aeronavele 737 Max 8, potrivit oficialilor anonimi citați de Associated Press.

Este la latitudinea companiilor aeriene să decidă să plătească pentru upgrade-uri sau să rămână la un nivel standard - o practică comună între producătorii de aeronave și care le permite să perceapă taxe suplimentare, adesea pentru caracteristici estetice legate de scaune sau de iluminat, dar și de alte caracteristici relevante pentru operațiune de avioane, relatează The Guardian.

 

 

 

Loading...

Citește și