Bilanțul măcelului din El Paso a crescut la 22 de morți! Și-a dat viața apărându-și soția de gloanțele asasinului

Ultima actualizare:

    Scene de coșmar! Lumea fuge disperată din calea asasinului care ucide tot ce mișcă în magazinul Walmart din El Paso, texas
Scene de coșmar! Lumea fuge disperată din calea asasinului care ucide tot ce mișcă în magazinul Walmart din El Paso, texas

Bilanțul măcelului de la supermarketul Walmart din El Paso, Texas, de sâmbătă, 3 august, a ajuns la 22, informează The Mirror. Juan de Dios Velazquez, de 77 de ani, a pierit din cauza rănilor pe patul de spital. Bărbatul s-a transformat în scut uman pentru a-și apăra soția de gloanțele atacatorului Patrick Crusius, de 21 de ani. Etela Nicolasa, de 65 de ani, a fost rănită în stomac, dar, datorită, sacrificiului lui Velazquez, a fost salvată de medici.

Bilanțul tragediei din El Paso, Texas, a crescut la 22 de morți și 27 de răniți, printre care și un bebeluș care are mai multe oase rupte. Ultima victimă care s-a stins din viață luni, 5 august, a impresionat întreaga planetă prin eroismul de care a dat dovadă în acele clipe îngrozitoare, când tocilarul Crusius ucidea fără milă tot ce îi ieșea în cale cu un AK-47. Este vorba de Juan de Dios Velazquez, de 77 de ani, care a primit mai multe proiectile în spate, în timp ce încerca să o acopere cu trupul său pe soția lui Estela Nicolasa, de 65 de ani.

Juan de Dios Velazquez a murit protejându-și soția cu trupul lui

Juan de Dios Velazquez, în vârstă de 77 de ani, își făcea cumpărăturile împreună cu soția lui Estela Nicolasa, de 65 de ani, în supermarket-ul Walmart, din El Paso, Texas. El este cel de al optulea mexican care moare în incidentul rasist declanșat de tânărul Crusius, care voia să oprească ”invazia mexicană din SUA”. Bărbatul a murit la spital din cauza rănilor. El a intrat în comă profundă și, deși a fost operat, nu șia mai revenit niciodată. Nici măcar nu a apucat să afle că soția lui, Estela, pe care o iubea mai presus de orice, a scăpat cu viață din măcelul în care au pierit 22 de persoane. Atât Juan de Dios Velazque cât și Estela Nicolasa erau originari din Ciudad Juarez, localitată aflată lângă granița cu SUA și se mutaseră în El Paso, doar cu șase luni înainte de a fi prinși sub ploaia de gloanțe. Nepoata lor, Idaly Velazquez a confirmat pentru Reuters decesul bătrânului. ”A încetat să mai lupte, inima lui începuse să cedeze”, a explicat femeia.

Citește și:

20 de oameni morţi şi 26 răniţi într-un atac în Texas. Suspectul îşi dorea să ucidă cât mai mulţi mexicani

Nouă oameni morţi într-un atac armat în Ohio, la doar câteva ore de la masacrul din Texas

Soția lui a supraviețuit după ce a fost împușcată în burtă

Estela Nicolasa a ajuns la spital sâmbătă, 3 august, în stare critică. Medicii au operat-o de urgență și la 5 august starea ei a fost declarată stabilă, fiind mutată la Reanimare. Rudele nu i-au spus încă faptul că a devenit văduvă, între timp. Unul dintre martorii măcelului, Chris Grant, care se afla la cumpărături în Walmart în ziua tragediei, a povestit că atacatorul vâna mexicani printre rafturile magazinului. ”Îi lăsa pe albi și pe afro-americani să iasă din magazin și le spunea că a venit acolo pentru a opri invazia mexicană din SUA”, a declarat Grant pentru CNN. Bărbatul a încercat să îi distragă atenția lui Crusius aruncând o sticlă de suc în direcția lui, dar tânărul nu s-a sinchisit și i-a spus că îl lase în pace pentru că ”trebuie să curețe SUA de mexicani”. La scurt timp după acest schimb de replici, Crusius, care a fost descris de prieteni ca fiind un tocilar timid, s-a predat polițiștilor. Manifestul publicat de el pe Internet le-a arătat atacatorilor motivul principal al măcelului în care au pierit 22 de persoane și au fost rănite 27: ura împotriva imigranților.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Kate Middleton jpg
image
image
image
image
image
image
image png
Ce este asigurarea profesională IT și cine este obligat să o aibă în România jpg
rhubarb 3399627 1280 jpg
port ovidiu jpg
tomatoes 1561565 1280 jpg
camera de aur pelisor jpg
maria vacarescu  jpg
bebelus bona imagini jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net