Naufragiatul neagă că şi-a mâncat colegul mort: «I-am aruncat corpul peste bord pentru că mirosea urât»

Ultima actualizare:

    Deşi a fost externat  vineri, doctorii susţin  că Jose Salvador  Alvarenga (38 de ani)  e extrem de slăbit (Fotografii: AFP)
Deşi a fost externat vineri, doctorii susţin că Jose Salvador Alvarenga (38 de ani) e extrem de slăbit (Fotografii: AFP)

Bărbatul naufragiat în Pacific, Jose Salvador Alvarenga, l-a contactat pe tatăl colegului său de vas care şi-a pierdut viaţa în cele 15 luni petrecute în derivă pe mare şi i-a povestit cum au decurs ultimele clipe din viaţa tânărului. Pescarul a negat că şi-a mâncat colegul şi a dezvăluit că l-a aruncat peste bord după ce a murit.

Nicolas Cordoba, tatăl lui Ezequiel, a dezvăluit presei că Jose Salvador i-a cerut scuze pentru moartea pescarului de 25 de ani.

Înainte să moară, Ezequiel l-a rugat pe colegul său de vas să îi spună mamei lui că o iubeşte enorm. Mai mult, tânărul i-a cerut lui Jose Slavador să îi arunce cadavrul peste bord, pentru a nu se îmbolnăvi de la carnea care putrezea.

Dar Jose Salvador a vrut să îi ofere prietenului său o înmormântare cum se cuvine. Însă, după cinci zile, mirosul a devenit de nesuportat, iar pescarul a aruncat cadavrul în ocean.

Tatăl lui Ezequiel a recunoscut că, după ce a aflat vestea morţii fiului său, a fost spitalizat din cauza unei căderi nervoase: "E bine să ştiu că fiul meu a fost curajos, dar detaliile mi-au făcut rău fizic. Ezequiel s-a îmbolnăvit după patru luni, nu suporta dieta bazată pe carne crudă de peşte şi sânge de ţestoasă. Jose mi-a spus că fiul meu ştia că va muri".

Jose Salvador, în vârstă de 38 de ani, vrea ca firma pentru care lucrau el şi colegul său să îi compenseze numeric pe el şi pe familia lui Ezequiel.

"Jose vrea să onoreze moarte fiului meu şi să o ajute pe mama lui. Cred că e un om bun. Vrea ca firma să îi dea bani mamei lui Ezequiel ca ea să poate avea un viitor liniştit", a completat Nicolas.

Jose Salvador şi Ezequiel au plecat pe mare în 2012, dar vânturile puternice i-au făcut să pierdă controlul, iar pescarii s-a pierdut. Ezequiel a murit după patru luni, iar Jose Salvador a mai petrecut 11 luni până a eşuat  la 12.500 de kilometri faţă de locul de plecare.

Jose Salvador urmează să se îmbarce la bordul unui avion către Hawaii (Statele Unite), de unde va călători către El Salvador şi familia sa, care îl considera mort de mult timp.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net