m.click.ro

top sombra

Cercetătorii au explicat de unde a venit meteoritul care a lovit Rusia

Asteroidul DA14 de 50 de ori mai mare ca meteoritul din regiunea Celiabinsk

Iată traseul celor două corpuri cereşti: din stânga vine direct către Pământ meteoritul rusesc, iar din josul graficului, în sus trece asteroidul 2012 DA14

Iată traseul celor două corpuri cereşti: din stânga vine direct către Pământ meteoritul rusesc, iar din josul graficului, în sus trece asteroidul 2012 DA14

Meteroritul care a căzut vineri la ora 9.30, ora României în regiunea Celiabinsk din Rusia a avut maximum doi metri diametru şi a venit din o cu totul şi cu totul altă direcţie decât asteroidul DA14, punctează specialiştii NASA.

Dacă în cazul asteroidului de 130.000 de tone care a trecut vineri 15 februarie, ora 21.24 la aproximativ 27.000 de kilometri de Terra, specialiştii NASA au spus că e posibil să vină din centura de asteroizi care orbitează în jurul Soarelui, provenienţa meteroritului căzut în Rusia rămâne un mister.

Din cauza dimensiunilor reduse, corpul ceresc care a rănit aproape 1.000 de persoane şi a asurzit când a explodat dezintegrându-se în aer mii de oameni dintr-o zonă puţin populată a Rusiei nu a putut fi monitorizat de astronomi. Astfel, se explică de ce întreaga cumonitate ştiinţifică a fost luată prin suprindere de incident.

VIDEO O ploaie de meteoriţi a provocat pagube şi răniţi în Rusia
Introdu codul de mai jos:


* click pe imagine pentru reincarcare daca nu intelegi scrisul.Trimite Anuleaza
TRIMITE
0 comentarii
 
    Sexy sport
    widget anuntexpres.ro - 5 articole

    Trimite unui prieten!
    top down