VIDEO O ploaie de meteoriţi a provocat pagube şi răniţi în Rusia

Ultima actualizare:

    Apocalipsa
Apocalipsa

O ploaie de meteoriţi cauzată de distrugerea unui meteorit deasupra regiunii Urali, însoţită de explozii violente, a spart ferestrele unor imobile în mai multe localităţi, a provocat panică şi a rănit aproximativ 950 de persoane, scriu agenţiile ruse citând autorităţi şi martori, relatează Mediafax.

Potrivit martorilor oculari un meteorit s-a dezintegrat deasupra regiunii Urali, arzând parţial în straturile inferioare ale atmosferei. "Fragmente au atins solul şi au căzut în zone puţin populate din regiunea Celiabinsk", a anunţat filiala locală a Ministerului rus pentru Situaţii de Urgenţă într-un comunicat.

Cei care au asistat la eveniment spun că suflul exploziei a spulberat ferestre "de la etajele superioare ale unor imobile". Un oficial rus din cadrul Ministerului pentru Situaţii de Urgenţă, citat de RIA Novosti, a anunţat aproximativ 950 de răniţi.

Înregistrări video postate de către diverşi martori pe Internet surprind meteoriţi incandescenţi pe cer, la mică altitudine, traiectoria lor părând să indice o coliziune apropiată cu solul. În altă înregistrare, locuitori, dintre care unii au ieşit din casă pe jumătate dezbrăcaţi, observă acelaşi fenomen ce se produce deasupra imobilului în care locuiesc, în timp ce se aud explozii.

Pe măsura trecerii timpului relatările privind pagubele se adună din toate părţile. "La ora locală 11.00 (7.00, ora României), înregistrăm numeroase apeluri telefonice care semnalează traumatisme, tăieturi şi contuzii", au anunţat autorităţile locale citate de Interfax. Suflul exploziei a spart geamurile unui sediu al Itar-Tass, în centrul Celiabinskului, a anunţat agenţia. Un perete s-a prăbuşit într-o uzină de la Celiabinsk, porivit unui angajat citat de către Interfax, care a anunţat trei sau patru răniţi uşor.

Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă a anunţat că a mobilizat aproximativ 20.000 de persoane, plasate în stare de alertă, trei avioane sau elicoptere, în vederea inspectării zonei. Potrivit presei ruse reprezentanţii autorităţilor au îndemnat populaţia să nu cedeze panicii.

"Populaţia nu a fost evacuată, nivelul de radioactivitate respectă normele. Vă cerem insistent să nu cedaţi panicii", a anunţat filiala locală a ministerului pe site.

Fenomenul a fost observat şi în Kazahstan, potrivit unor agenţii ruse de presă

image
image
image
image
image
image
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net