Diaconescu, şpagă 31.000 euro şi 2.000 ha teren?

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Magistraţii au ajuns la o concluzie şocantă în procesul lui Diaconescu. Înregistrările telefonice au scos la iveală faptul că, după ce i-a cerut primarului Moţ 200.000 euro să nu publice materiale compromiţătoare la adresa sa, şeful OTV s-a mulţumit să primească în schimbul tăcerii 31.000 € şi 2.000 ha de teren, adică suprafaţa oraşului Mizil.

Procurorii DNA au prezentat în faţa judecătorilor un probatoriu stufos prin care au obţinut arestarea lui Dan Diaconescu şi a clarvăzătorului Doru Pârv.

În schimbul tăcerii, cei doi arestaţi ar fi cerut 200.000 de euro, din care au primit iniţial 31.000 euro. Din cauza crizei financiare, în final, Diaconescu s-a mulţumit cu 2.000 de hectare de teren agricol situat în judeţul Arad, evaluat la 120.000 euro.

În motivarea arestării, magistraţii au considerat că Dan Diaconescu "a profitat de avatajele profesiei de jurnalist şi a folosit în interes personal informaţiile obţinute".

În timpul unei emisiuni, DanDiaconescu a făcut următorul anunţ: "De asemenea, o să vorbim despre corupţie. Peste tot în ţară. Dar vom vorbi despre primarul din comuna Zărand, judeţul Arad, care a vândut peste 500 ha din terenul oamenilor din comună unui italian. După un timp, l-a luat înapoi de la italian. Judecătorii de la Chişineu Criş au favorizat câştigarea unor procese, se zice, că are nişte vile, mă rog, în pădure, baruri, mai multe locuinţe pe care, de asemenea, le avem filmate", este pasajul susţinut de procurori. Ameninţarea în direct a venit după ce, cu câteva minute înainte, Doru Pârv i-a dat un SMS primarului din Zărand:«uita-te în seara asta la televizor, la OTV».

simeon stalpnicul png

simeon stalpnicul png

«Primarul m-a plătit să-i omor rivalul», Doru Pârv, clarvăzător

Doru Pârv s-a apărat în faţa instanţei spunând că edilul l-a angajat să-l ucidă pe un rival de-al său.

simeon stalpnicul png

«Primarul era nemulţumit că nu l-am ucis prin vrăji pe duşmanul personal al său, fostul primar al comunei Zărand. Acesta e motivul real al denunţului», a spus clarvăzătorul de 34 de ani.

Citeşte şi:

Judecătorii: Lăsarea în libertate a lui Dan Diaconescu reprezintă un pericol public

Primar dintr-o comună sibiană, şantajat de un reporter OTV cu 5.000 de euro

OTV, academia de şantaj / Dan Diaconescu şi "clarvăzătorul" său au racolat un "fraier de muls"

Dan Diaconescu a fost arestat pentru 29 de zile

Vă amintiţi de clarvăzătorii lui Diaconescu? Iată-i! - VIDEO

Mama lui Doru Pârv: "Moţ e un mare hoţ. I-a întins o capcană fiului meu"

Diaconescu a cerut costum Armani în arest - FOTO

Dan Diaconescu, subiect de show la propria televiziune

Diaconescu, avere de zeci de milioane de euro! Are colecţie de case şi maşini!

Nu rata scrisoarea lui George Stanca: Dragă Dan Diaconescu,

Primarul Moţ:«I-am dat lui Pârv 25.000 €»

Ion Moţ, primarul comunei Zărand, cel care a general scandalul mediatic de ieri ne-a declarat: "Singurul cu care am vorbit a fost Doru Pârv. Pe el îl ştiam mare clarvăzător aici în zonă. Am apelat o dată la el cu clarviziunile şi m-a taxat destul de bine, cu 25.000 de euro, însă mi-a zis numai minciuni. Că o să fie fiul meu bolnav, că o să aibă accident de maşină. Sincer nu ştiu ce conţine acea casetă. Le-am spus că nu am bani. Tot din două în două săptămâni dă-ne, dă-ne. Pentru ce să le dau? Să se plimbe Dan Diaconescu şi Doru Pârv cu yahtul?"

Alţi doi primari acuză OTV de şantaj

«Mi-au cerut 5.000 € ca să nu-mi şifoneze imaginea»Toader Roman, Primarul comunei Blăjel

Primarul comunei sibiene Blăjel, Toader Roman, povesteşte că, în urmă cu trei ani, un reporter de la televiziunea lui Dan Diaconescu l-a hărţuit şi ameninţat.

Cristian Petcuţă, 51 de ani, realiza emisiunea „Brigada de intervenţie".

simeon stalpnicul png

Edilul spune că acesta i-a cerut 5.000 de euro pentru a nu publica un material compromiţător care i-ar fi afectat imaginea de primar. Omul a refuzat să dea banii, iar jurnalistul a difuzat o înregistrare cu el.

„După o săptămână mi-a cerut iar 3.000 de euro", spune primarul. Poliţia Sibiu a realizat un flagrant în urmă căruia reporterul a fost reţinut. Cazul s-a închis un an mai târziu când reporterul OTV a murit.

Obligat să încheie un contract de publicitate, Aristide Şerbănescu, Primarul comunei Schela

În ianuarie, la «Dan Diaconescu Direct» a fost prezentat cazul alimentării cu apă a localităţii, sub titlul «Hoţie dovedită la Primăria Schela, judeţul Gorj».

După emisiune, jurnalistul OTV Alexandru Andrei a venit în localitate cu un cameraman. Mi-a spus că o să facă un serial cu mine mai lung decât Elodia", spune primarul Aristide Şerbănescu.

simeon stalpnicul png

Acesta a fost obligat să încheie contracte de publicitate de 19.482 de lei şi i s-au cerut şi 2.000 de euro „pentru băieţii de la Bucureşti", pe care însă a refuzat să-i mai dea. „Le-am dat un milion şi au plecat. Pe ei nu-i interesa bunul mers al comunităţii, ci să facă rost de bani", mai spune edilul.

«Dau acatiste ca să fie eliberat Dănuţ»

De câteva zile nu mai au stare. Au ajuns să se roage la biserică pentru "domnul Dan, apărătorul oamenilor simpli". Sunt femeile evlavioase, susţinătoarele lui Dan Diaconescu.

"Nu-i corect ce i se întâmplă. Am venit să mă rog pentru sufletul dânsului, ca să fie eliberat din închisoare. Adevăraţii infractori sunt liberi şi oamenii buni intră nevinovaţi", îl compătimeşte Rozina Tudor pe Dan Diaconescu.

Însoţită de nepoţelul Ştefan, femeia a venit la Biserica cu hramul "Sfântului Ioan Botezătorul" din Pantelimon să aprindă o lumânare pentru boss-ul OTV.

Nu crede o iotă din ce spun procurorii şi spune că "ziaristul poporului" a picat nevinovat. "Se bucura el la 200.000 de euro, când are atâtea milioane în conturi?", se întreabă Rozina.

Câteva cartiere mai încolo, aproape de Piaţa Obor, la biserica "Sfântul Dumitru", o găsim pe Maria Antonescu, o altă susţinătoare a realizatorului TV.

De trei zile nu se mai dezlipeşte de OTV. "E nedrept, dar aşa e în România. Mă rog la Dumnezeu să le dea minte oamenilor legii şi să-l elibereze pe Dănuţ", ne spune bătrâna.

Patronul OTV tânjeşte, din spatele gratiilor, după fetiţa sa

După două zile petrecute în arestul Poliţiei Capitalei, Dan Diaconescu are moralul ridicat. „Glumeşte chiar pe seama a ceea ce i se întâmplă. A zis că dacă soarta lui e să facă şi puşcărie, o face şi pe asta”, ne-a spus Daniel Fenechiu, unul dintre apărătorii săi. În spatele zâmbetului, se ascunde însă un mare regret: nu-şi poate vedea familia, mai ales pe fetiţa lui de 5 ani, Dona Milena.

„A zis că se va duce direct să-şi vadă copilul, atunci când iese din arest”, ne-a declarat avocatul. Iubita patronului OTV, Emi, a încercat, ieri, să ajungă să-l vadă, măcar câteva clipe, dar nu a reuşit, pentru că nu mai are drept de vizită până săptămâna viitoare.

image
image
image
image
image
image
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net