Judecătorii: Lăsarea în libertate a lui Dan Diaconescu reprezintă un pericol public

Ultima actualizare:

Tu ce crezi? Reprezintă Diaconescu pericol public? Exprimă-ţi părerea şi votează în sondajul alăturat!

"Instanţa constată că, în speţă, existenţa pericolului public rezultă din însuşi pericolul social al infracţiunilor pentru care sunt cercetaţi inculpaţii, avându-se în vedere reacţia publică la comiterea unei astfel de infracţiuni şi posibilitatea comiterii unor fapte asemănătoare în lipsa unei reacţii ferme faţă de cei bănuiţi ca fiind autori", se arată în motivare, potrivit Agerpres.

"Cu privire la persoana inculpatului Dan Diaconescu, instanţa mai reţine şi faptul că acesta este o persoană publică care patronează două posturi de televiziune şi realizează emisiuni cu mare rezonanţă asupra publicului, dezbătând subiecte de larg interes. Inculpatul, în loc să-şi exercite profesia de jurnalist în scopul informării publicului, a înţeles să dobândească prin aceasta avantaje financiare în mod ilicit. Contrar deontologiei profesionale, inculpatul a profitat de avantajele profesiei sale, înţelegând să valorifice informaţiile obţinute în această calitate în interesul său personal, îngrădind libertatea psihică a altor persoane. De asemenea, din datele dosarului reies indicii în sensul că această conduită infracţională nu ar fi una izolată în cadrul postului de televiziune OTV", mai susţine judecătoarea Elena Zamfir.

Totodată, magistraţii apreciază că Doru Pârv, beneficiind de imaginea creată prin intermediul OTV, "a profitat de impactul deosebit pe care îl poate avea asupra oamenilor, folosindu-se de acesta pentru desfăşurarea unor activităţi ce intră în sfera ilicitului penal."

"Riscul de a fi reluată de către inculpat activitatea infracţională, odată pus în stare de libertate, rezultă din faptul că acesta a suferit o condamnare pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat", se arată în motivare.

Magistraţii Judecătoriei sectorului 1 au decis, ieri dimineaţă, arestarea preventivă pentru 29 de zile a patronului postului OTV, Dan Diaconescu, şi a realizatorului de emisiuni Doru Pârv, acuzaţi de şantaj şi, respectiv, complicitate la şantaj.

image
image
image
image
image
image
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
Horia Constantinescu scaled webp
top10 art geronimo jpg jpeg
controlor tren jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net