Motivul pentru care Catanga nu a citit nimic de 42 de ani. «Când mă uit la filme soţul meu îmi citeşte traducerea» EXCLUSIV VIDEO

12-13-vedete-catanga-cu-tifetz-pe-capx.jpg

Cornelia Catanga
Cornelia Catanga a fost diagnosticată în copilărie cu retinopatie pigmentară

Regina muzicii lăutăreşti suferă de retinopatie pigmentară, boală care i-a afectat serios vederea şi pentru care nu există leac. Această problemă de sănătate i-a dat Corneliei viaţa peste cap, căci nu poate citi, pe stradă merge doar însoţită, iar versurile le scrie cu litere imense, cu carioca neagră, pe o planşă de desen.

Cornelia Catanga (53 de ani) a suferit trei operaţii, două la Bucureşti şi una la Tel Aviv, dar medicii au reuşit doar să-i ţină boala în frâu, nicidecum să o vindece. Iar în prezent este sub atenta observaţie a vestitei doctoriţe Monica Pop. Solista a aflat în copilărie că suferă de retinopatie pigmentară (câmpul vizual este îngustat, iar vederea este slabă): ”Eram în clasa a patra, când mi-am lipit manualul de română de ochi pentru că nu vedeam. Diagnosticul a fost crunt. Am fost la zeci de medici, dar nu există nici un tratament pentru problema mea”, ne-a spus Cornelia.

Când se află pe scenă şi este răsplătită cu aplauze, Cornelia uită ca prin farmec de necazuri, însă când ajunge acasă tristeţea pune din nou stăpânire pe ea: ”Sunt supărată că nu am cu ce să-mi umplu timpul liber. Nu pot citi, de 42 de ani nu am deschis o carte, când sunt filme la televizor soţul meu, Aurel Pădureanu, îmi citeşte traducerea,  pe stradă merg adesea însoţită, iar pe calculator intru foarte rar. Stau toată ziua şi ascult muzică, atât”, ne-a spus solista de muzică lăutărească. Are un fiu, pe Alexandru, în vârstă de 21 de ani, dar regretă că n-a mai putut face copii: ”Am născut cu mari riscuri, pentru că medicii m-au avertizat că pot orbi. Acum trei ani am rămas din nou gravidă, mă riscam, mi-aş fi dorit o fetiţă, dar a fost sarcină extrauterină. Am suferit foarte mult”, ne-a mai mărturisit Cornelia.

Bote o invită în cluburi ca să o înveselească

Solista i-a povestit lui Cătălin Botezatu despre aceste necazuri, iar el face tot posibilul să o înveselească: ”Cătălin m-a scos sâmbătă într-un club, a fost şi soţul meu, ne-am simţit bine, am cântat împreună. Este bine când prietenii sar în ajutor să te mai înveselească”, îl laudă Cornelia pe celebrul designer, la care solista apelează adesea pentru a-şi îmbogăţi garderoba.

12-13-vedete-caseta-botex.jpg

catalin-botezatu
Bote o invită în cluburi ca să o înveselească

 

Loading...

Citește și