Ți-ai dat seama cine e? Actorul român care s-a iubit cu cea mai bună prietenă a soției sale: „Eu m-am dus la coșciugul ei și...”

Unul dintre cei mai renumiți actori de film, teatru și televiziune din România a avut o viață demnă de un scenariu de film, precum cele în care a jucat în timpul vieții. A avut două iubirii, prima dintre ele încheindu-se în tinerețe. Protagonistul acestora a fost nimeni altul decât Iurie Darie, o mare personalitate în lumea artistică. 

iurie darie jpg

A fost unul dintre cele mai iubite personaje din industria cinematografică românească, și a trăit două iubirii memorabile. Prima a fost mariajul cu Consuela Roșu, care s-a stins din viață din cauza cancerului, iar cea de-a două a fost relația cu actrița Anca Pandrea, care a fost cea mai bună prietenă a primei soției actorului. 

Iurie Darie și povestea a două iubiri de neuitat

Un adevărat june-prim al anilor 60, Iurie Darie s-a stins din viață în anul 2012, din cauza aceleiași boli care a răpus-o pe Consuela, mama lui Alexandru (Ducu) Darie, care și el s-a stins din viață la 7 ani după moartea tatălui său. 

Cu toate că a trecut în neființă, Iurie Darie rămâne viu în memoria celor care l-au cunoscut. A cucerit cu rapiditate inimile românilor, datorită rolurilor sale din filme și seriale românești, un exemplu concret fiind faimoasa serie „Brigada Diverse”, în care a jucat rolul maiorului de miliție, șef al lui Toma Caragiu, cel care conducea „echipa de șoc” a Miliției. 

Pe plan personal, Iurie Darie a fost protagonistul a două mari iubiri. Prima a fost Consuela, soție și mamă, dar și o iubită actriță care a fost răpusă de cancer la o vârstă fragedă. Ea a lăsat cu limbă de moartea ca cea care se va îngriji de iubirea vieții ei să fie Anca Pandrea, colegă cu el la Teatrul de Comedia. 

Aceasta a vorbit despre începutul poveștii de iubire cu omul căreia i-a fost aproape până la ultima suflare. 

Anca Pandrea și Iurie Darie nu au fost căsătoriți civil, ci doar religios / foto: arhiva Click!
Anca Pandrea și Iurie Darie nu au fost căsătoriți civil, ci doar religios / foto: arhiva Click!

„Eram prietenă cu Consuela Darie, soţia lui Iura. Mergeam împreună prin turnee, stăteam cu ea în cameră. Când s-a întâmplat să nu mai fie Consuela, eu m-am dus la coşciugul ei şi i-am spus: „Consuela, o să am eu grijă de Iura”.

Am încercat să-l combin cu o profesoară de franceză, apoi cu o arhitectă şi nu mai ştiu cu cine. Eu i le prezentam, apoi fugeam. Nu ştiu de ce nu a vrut să fie cu ele. Dacă a făcut sau nu amor cu ele nu ştiu nici acum, e treaba lui şi nici nu mă interesează...

Da. Şi, până la urmă, m-am peţit singură. La un moment dat, l-am invitat pe Iura la mine, cu gânduri prieteneşti, la o cafea. A zis da. Apoi mă sună şi îmi spune că avea programare la dentist. „Ei, nu-i nimic, lasă”, i-am zis. Ne-am văzut seara, în cabina de la teatru. Am sunat a doua zi la el, şi mi-a spus că vine.

Apoi, eu am constatat că o prietenă de-a mea mă încuiase în casă, iar eu nu aveam cheie să deschid. L-am sunat înapoi şi i-am spus că nu am cum să ies din casă. A doua zi era ziua mea de naştere.

Am deschis geamul casei, am chemat nişte băieţi din cartier şi le-am dat două navete cu sticle de bere să cumpere bere pentru petrecere.

Aşa mi-a trăsnit ideea că, dacă băieţii pot să-mi aducă berea pe geam, de ce Iura n-ar putea intra pe geam în casă. I-am dat telefon din nou şi i-am zis: „Te aştept în staţia de tramvai, dar să ştii că o să intri pe geam”.

El a crezut că glumesc. Dar când a intrat în curte şi a pus mâna pe clanţă, a văzut că uşa e încuiată. „Intri pe geam”, i-am spus. A intrat şi de atunci nu a mai ieşit…”, a povestit actrița.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
banner dana roba png
cezara dafinescu  jpg
irina shayk jpg
florin piersic facebook jpg
banner Ileana Stana Ionescu png
hyvlș jpg
image png
Ramona Manole jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net