Marea actriță care i-a spart casa lui Amza Pellea. De ce și-a înșelat actorul soția: „Om în toată firea, îmi pierdui capul şi mă-ndrăgostii”

Amza Pellea ar fi împlinit astăzi, 7 aprilie, 93 de ani. Marele actor a jucat în peste 50 de filme și alte zeci de piese de teatru. Chiar și astăzi, la 41 de ani de la trecerea în neființă a artistului, acesta continuă vă bucure generații întregi prin moștenirea culturală lăsată. Amza Pellea a avut o viață inedită, o familie frumoasă, o mare dragoste, însă ar fi avut și o aventură despre care nu prea s-a vorbit. Chiar dacă și-a iubit soția nespus, la un moment dat, actorul i-ar fi călcat strâmb. Iată cine a fost marea actriță care i-a întunecat mințile lui Amza Pellea.

Amza Pellea jpg

Marea actriță care i-a spart casa lui Amza Pellea

Amza Pellea și Ioana Pavelescu, cunoscuți pentru talentul lor și pentru aparițiile lor remarcabile pe ecran, au fost protagoniștii unei povești de dragoste interzise.  Cei doi au fost colegi pe platoul de filmare al producției „Osânda", însă pasiunea lor a depășit cu mult granițele convenționale ale colegialității. În ciuda faptului că Amza Pellea era căsătorit cu Domnica Policrat, frumusețea și carisma Ioanei Pavelescu au aprins pasiunea în marele actor.

Deși inițial păstrată în secret, relația lor a fost dezvăluită într-o mărturisire tulburătoare făcută de Amza Pellea actorului Candid Stoica, în 1982. Cu toate acestea, iubirea lor a fost efemeră, iar Amza Pellea s-a întors la soția sa și și-a continuat viața alături de ea și de fiica lor.

Nimerişi la punctu’ slab. La «Osânda» avusei de la cel de sus o osândă. Om în toată firea, îmi pierdui capul şi mă-ndrăgostii de partenera mea din film şi, ca să nu mai fac contabilitate dublă, vorba lui Nea Iancu, plecai de acasă, că fata de care mă-ndrăgostii era, măi băiete, ceva ce nu se există decât în filme, ca să glumim”, ar fi spus actorul.

Actorul ar fi fost cucerit strict de fiziul impresionant al actriței. Fiind o pasiune pur carnală, care cu siguranță nu întrecerea iubirea ce o avea pentru Domnica.

amza pellea ioana pavelescu webp

„Avea nişte picioare care porneau direct din gât şi, ca să nu mai pierdem timp cu întrebarea ce s-a mai întâmplat, îţi mărturisesc că idila s-a terminat ca o vâlvătaie care se stinge repede.

Dar acu’ mă gândii mai mult: bine, fac rost de bani, îi mai iau un vizon, dar ce mă fac dacă la anu’ vine o iarnă şi mai friguroasă şi o să mai vrea iar un vizon? Aşa că mă întorsei acasă cu coada-ntre picioare, iar nevastă-mea, mintoasă, mă primi cu braţele deschise”, mărturisea Amza Pellea.

Domnica Policrat a fost susținătoarea sa fidelă și partenera sa de viață până în ultima clipă. În ciuda obstacolelor și a dificultăților, ei și-au continuat drumul împreună, iar legătura lor a rămas o poveste de dragoste fascinantă pentru zilele noastre. El a declarat că a simțit o profundă iubire pentru ea, recunoscând că ea a fost cea care l-a propulsat spre faimă. Ea l-a sprijinit constant, l-a iertat și l-a iubit. Amza Pella a afirmat: „Fără ea, nu aș fi fost nimic".

Amza Pellea a plecat din viață în mod prematur și brusc. A fost răpus de boala grea la doar 52 de ani, după o luptă îndârjită. Cu toate eforturile sale, boala a fost mai puternică decât celebrul actor, care avea încă multe de contribuit pe acest pământ. Diagnosticul de cancer pulmonar a evoluat rapid, din păcate și astfel actorul s-a stins din viață.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
banner irinel columbeanu png
britney spears sam asghari getty  jpg
sofia vergara costum baie verde instagram jpg
banner jesica zamfir png
banner roxana vancea png
dana budeanu instagram 2 jpg
Bebelus, sarcina  jpg
banner hoteluri vedete png
image
actualitate.net
image
actualitate.net