Îl recunoști? Astăzi e cel mai mare și mai iubit actor din România. Face parte din Generația de Aur

Este unul dintre numele legendare ale lumii artistice românești, iar indiferent de cât de mulți ani au trecut de la filmele sale, aceste producții rămân la fel de iubite de către public, chiar și astăzi. Este vorba despre Florin Piersic, astăzi în vârstă de 88 de ani și unul dintre cei mai emblematici actori români din toate timpurile.  

Florin Piersic în copilărie
Florin Piersic în copilărie

De-a lungul carierei sale, Florin Piersic a încântat publicul din țara noastră prin talentul său, oferindu-ne interpretări de excepție, care rămân printre favoritele românilor chiar și astăzi. Cu toate acestea, nu foarte mulți dintre noi știm că tinerețea actorului a fost la fel de de plină de acțiune și dramatism precum rolurile interpretate de acesta pe marile ecrane.

În timpul copilăriei sale, Florin Piersic a trecut prin mai multe sate și orașe, iar fiecare loc rămâne în amintirea actorului, datorită experiențelor pe care le-a trăit. Cu toate acestea, viața lui Florin Piersic a fost marcată și de tragedii, una dintre ele având loc atunci când viitorul artist avea, încă, o vârstă fragedă.

Florin Piersic este unul dintre cei mai emblematici actori români

Florin Piersic avea vârsta de numai 7 ani atunci când și-a pierdut sora, pe Lucica. Aceasta a încetat din viață la o vârstă la fel de fragedă, de numai 15 ani, după ce a făcut un gest plin de curaj, pentru o bună prietenă și colegă de școală. Din păcate, tânăra s-a înecat în Prut, în timp ce a sărit în apă pentru a o salva pe colega ei de bancă.

Actorul a mărturisit că prima amintire adevărată pe care o are este înmormântarea surorii lui, unde au venit o mulțime de oameni din Cernăuți. Florin Piersic a mai povestit și despre alt episod marcant din copilăria lui, când a fost bolnav, iar mama sa a stat o noapte întreagă să se roage să nu își piardă și celălalt copil. Legendarul actor a mărturisit că are și acum icoana folosită în acea noapte de mama sa, o icoană cu Sfânta Parascheva, la care se roagă în momentele dificile.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
banner andreea esca png
corina danila jpg jpeg
banner irinel columbeanu png
britney spears sam asghari getty  jpg
sofia vergara costum baie verde instagram jpg
banner jesica zamfir png
banner roxana vancea png
dana budeanu instagram 2 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net