Zoli Toth mănâncă sănătos, dar mai şi «păcătuieşte»

Ultima actualizare:

    Sertarele din bucătăria lui Zoli sunt pline de nuci, seminţe de tot felul, ceaiuri, fructe şi legumeFoto: Sorin Stana
Sertarele din bucătăria lui Zoli sunt pline de nuci, seminţe de tot felul, ceaiuri, fructe şi legumeFoto: Sorin Stana

Dintotdeauna a fost orientat către o alimentaţie sănătoasă, e cunoscut ca fiind un ecologist înfocat, un iubitor de sport, de natură. Însă de un an, Zoli Toth a mai făcut un pas important – a mers la nutriţionist. Acesta l-a învăţat reguli preţioase de alimentaţie şi îl ghidează în meniul zilnic.

Din ianuarie 2015, de când a intrat pe mâna lui Valentin Vasile, antrenor de fitness specializat în nutriţie sportivă, Zoli a învăţat nişte reguli clare: trebuie să aibă 3 mese principale şi două gustări pe zi, fiecare masă principală să conţină proteine, iar gustările să fie formate din fructe oleaginoase. Face aproximativ 5 ore de sport pe săptămână şi ştie că înainte de efort trebuie să consume carbohidraţi, iar după, proteine. Niciodată nu combină carbohidraţi cu proteine, carnea o prepară doar la grătar şi o mănâncă alături de salată.

„Am trecut la acest regim pentru a fi mai energic şi ca să mă feresc de grăsimi. Omul care mi-a deschis ochii a fost Valentin Vasile. Totuşi, am şi eu o regulă. Îmi spun: «nu uita să mai păcătuieşti!». Iar eu păcătuiesc cu câte un hamburger, o şaorma, cartofi prăjiţi... să mai continui?! În caz contrar, regimul devine monoton şi aş risca să mă las de el în 3 luni”, spune artistul. 

Zoli este “ajutor de bucătar”. Tocatul legumelor şi spălatul vaselor este responsabilitatea lui, în familie
Zoli este “ajutor de bucătar”. Tocatul legumelor şi spălatul vaselor este responsabilitatea lui, în familie

Şi soţia şi fetele lui au o alimentaţie sănătoasă. Se feresc de prăjeli, au bucătăria plină de iaurturi, seminţe de tot felul, fructe şi legume proaspete. „Ce mâncăm noi mănâncă şi copiii. Fetele mele nu sunt mofturoase,  nu-mi amintesc să zică vreodată că şi-ar fi dorit vreun fel anume de mâncare. Ce li se pune în farfurie asta mănâncă”, explică Zoli. 

Cea care găteşte la ei în casă este soţia. Şi se pricepe de minune, astfel că artistul nu îndrăzneşte să-i mai facă „concurenţă”. „Ea e ardeleancă şi găteşte orice, de la prăjituri dulci, sărate, cu creme sau fără, mâncăruri cu carne, legume, orice... Face o supă ardelenească de tăieţei extraordinară. E o soţie de nota zece!”, o laudă Zoli. El este mai degrabă ajutor de bucătar şi recunoaşte că intră în bucătărie pentru „munca de jos”. Adică toacă legume, spală vasele, pune în farfurii. „Ştiu să gătesc, nu mor de foame, doar că nu mă pasionează foarte tare. Însă sunt un spălător de vase foarte calificat, adică dacă fac ceva, fac bine”, se mândreşte el.

Iaurtul cu cereale şi fructe, de bază la micul dejun


    Foto: Sorin Stana
Foto: Sorin Stana

Singura masă de care se ocupă personal e micul dejun. Îşi pregăteşte o cafea şi iaurt cu cereale integrale, seminţe, caju, goji şi multe alte combinaţii. Se prepară în maximum două minute, e o masă sănătoasă şi săţioasă.

image
image
image
image
image
image
image png
image png
stela popescu scaune (1) png
gestul facut de catalin dobrescu oana radu webp
cardi b sexy instagram jpg
puiu calinescu jpg
banner maria constantin png
IULIA VANTUR SI SALMAN webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net