VIDEO Inna, chemată la tribunal! Cântăreaţei i se cer despăgubiri de peste 200.000 de euro

Inna, cu parul prins in coada de cal

Inna vis copilarie malodie bittman
Inna şi-a îndeplinit un vis din copilărie
Foto: Arhivă personală

Numele Innei este vehiculat într-un scandal de proporţii. Un cântăreţ spaniol o acuză de plagiat şi îi cere despăgubiri în valoare de 227.000 de euro. Mărul discordiei este piesa "Club Rocker".

Inna va fi chemată la tribunal! Artistul spaniol Robert Ramirez Carrasco i-a intentat un proces în care îi solicita divei despăgubiri importante, anunţă Mediafax. Cântăreţul străin susţine, de asemenea, că plagiatul l-a făcut să piardă contracte importante şi chiar să sufere de depresie.

 

Ramirez a sesizat şi Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din Romania, iar avocatii care îl reprezintă au cerut o analiză a piesei Club Rocker pentru a stabili daca aceasta are elemente similare cu melodia lui Carrasco.

Contactat de Mediafax, Ionel Tudor a spus ca între piesa "Club Rocker" (interpretată de Inna şi compusa de Sebastian Barac, Radu Bolfea şi Marcel Botezan) şi "A minute of life" a artistului spaniol există foarte multe asemănări.

"Noi nu putem să dăm verdicte pentru că nu suntem tribunal. Am ascultat piesele şi am găsit asemănari foarte multe. Spaniolii au reuşit să facă o schiţă armonico-melodică foarte documentată şi au trimis la noi această schiţă foarte la obiect", a declarat Ionel Tudor pentrui aceeaşi sursă. Şi compotitorul Horia Moculescu este de aceeaşi părere.
"Noi ne-am aflat în faţa unui dosar al unei case de avocatură şi am confirmat analiza societăţii compozitorilor din Spania", a spus Horia Moculescu.

loading...
Loading...

Citește și

  • Succesul melodiilor sale a făcut-o celebră în toată lumea, dar acum poate da de belea. Inna ar putea avea probleme din cauza melodiei „Club Rocker”. Un solist spaniol, Robert Martinez, susţine că piesa îi aparţine lui şi i-a dat în judecată pe cei care semnează compoziţia pe albumul Innei. Procesul cu pricina se va desfăşura la Bucureşti.