Victor Rebengiuc împlinește vârsta de 86 de ani. Cum arăta în tinerețe

victor_rebengiuc-actor_roman.jpg

actorul roman victor victor rebengiuc implineste 86 de ani
La mulți ani, Victor Rebengiuc! Marele actor Victor Rebengiuc împlinește pe 10 februarie vârsta de 86 de ani și peste 60 de ani în lumina reflectoarelor
FOTO: cinemagia.ro

Marele actor Victor Rebengiuc împlinește pe 10 februarie vârsta de 86 de ani și peste 60 de ani în lumina reflectoarelor. A crescut într-o familie modestă, dar talentul uriaș i-a adus faima și admirația a milioane de români. Vă mai amintiți cum arăta în tinerețe?

La mulți ani, Victor Rebengiuc!

Victor Rebengiuc, unul dintre cei mai importanți actori ai teatrului și filmului românesc împlinește vârsta de 86 de ani, pe 10 februarie. Mulți spun că actorul român este de talia actorilor americani Marlo Brando, Robert De Niro sau Al Pacino.

Victor Rebengiuc este un exemplu de ambiție, tenacitate, perseverență și profesionalism. A crescut într-o familie modestă și de la trei ani a fost crescut de bunicii materni, după ce părinții s-au separat. Din motive financiare, a copilărit în cartiere mai sărace ale Capitalei, în Dristor, în Rahova, în Dealul Spirii. Mama a lucrat ca funcționar și s-a pensionat de la Ministerul Transporturilor. Victor Rebengiuc spunea că datorează mult studiilor de la liceul militar, care l-a deprins cu disciplina și i-a format caracterul.

Victor Rebengiuc, biografia

A absolvit Institutul de Teatru în 1956 și a fost repartizat la Teatrul Național din Craiova, dar după șase luni  s-a întors în Capitală unde a fost remarcat, după ce a avut câteva roluri modeste.

Însă, în anul 1965, viața lui Victor Rebenciuc s-a schimbat radical. Avea 32 de ani când a dat lovitura: primește rolul Apostol Bologa din filmul ”Pădurea spânzuraților”, regizat de regizorul Liviu Ciulei. Filmul a câștigat premiul pentru cel mai bun regizor la Festivalul de Film de la Cannes și a fost primit cu ovații în picioare la Festivalul de Film de la Acapulco, din Mexic.

În același an, se îndrăgostește la prima vedere de o colegă, Mariana Mihuț, care îi este alături și astăzi. Cei doi actori au un fiu, Tudor, născut în 1975, care a ajuns un cunoscut arhitect.

Victor Rebengiuc, cariera

Zeci de roluri memorabile pe scena de la Teatrul Bulandra din Capitală, unde a debutat în anul 1957, și zeci de roluri importante în filme. ”Pădurea spânzuraților” a fost filmul care i-a adus faima, dar au urmat multe altele. Puțini români nu au văzut filmele de excepție ”Tănase Scatiul”, ”O scrisoare pierdută”, ”Profetul, aurul și ardelenii”, ”De ce trag clopotele, Mitică?”, ”Moromeții”, ”Cel mai iubit dintre pământeni”.

Victor Rebengiuc a fost rectorul UNATC, în perioada 1990-1996, a fost director al Teatrului Bulandra între anii 1996-1998. Performanțele sale artistice sunt legate și de importante roluri în teatrul de televiziune și în Teatrul Radiofonic Național.

A primit 16 premii pentru rolurile interpretate magistral, dar și pentru ”talent și verticalitate”.

 • Victor Rebengiuc a debutat pe scena Teatrului Bulandra, din Capitală, în anul 1957
 • Cu Irina Petrescu, în 1961, în filmul ”Poveste sentimentală
 • Premiați la Cannes, pentru regia filmului ”Pădurea spânzuraților”: Ana Szeles, Gina Patrichi, Liviu Ciulei
 • Victor Rebengiuc în rolul Apostol Bologa (1965), cu Ana Szeles
 • Victor Rebengiuc în rolul Apostol Bologa (1965), cu Ana Szeles
 • Coleg de scenă cu Gina Patrichi
 • Maximize

1/6

Sursa: adevarul.ro, cinemagia

Loading...

Citește și

 • victor rebengiuc

  1 Decembrie, zi de mare sărbătoare pentru poporul român, are anul acesta o semnificație și mai puternică, având în vedere că se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire. Evenimentul a fost cinstit cum se cuvine în toată țara, dar oamenii care au participat la parade și care și-au urat "La mulți ani" unul altuia nu au uitat de nemlțumirile pe care le au. Printre ei, Tudor Chirilă și Victor Rebengiuc și-au vocalizat clar deznădejdea.

 • Actriţa Mariana Mihuţ împlineşte azi, 7 noiemebrie, vârsta de 76 de ani. O viaţă de om în care a trecut prin multe, căci destinul ei s-a complicat încă din copilărie, când tatăl ei a fost închis şi a rămas doar cu mama şi cu bunica.