Ultima imagine cu Zina Dumitrescu în viață! Cum arăta «Mama Zina»

zina-dumitrescu-a-murit-aparitie-tv.jpg

Zina Dumitrescu a apărut la TV cu doar 11 zile înainte de a muri
Foto: Click!

Deși la respectabila vârstă de 82 de ani creatoarea de modă încă accepta invitații în emisiuni TV și părea că starea sa de sănătate evoluează în bine, iată că semnele despre care vorbea proprietarul azilului în care Zina Dumitrescu locuia de 7 ani au prevestit moartea acesteia. Zina Dumitrescu a murit, însă amintirea sa va rămâne mereu vie în inimile admiratorilor săi.

Celebra creatoare de modă Zina Dumitrescu a murit joi, 28 martie, în jurul orei prânzului, la vârsta de 82 de ani, inversul numeric al dății în care și-a dat ultima suflare. „Mama Zina” și-a petrecut ultimii ani din viață într-un azil de bătrâni, confruntându-se cu problemele de sănătate specifice vârstei și luptându-se chiar și cu o depresie care îi întunecase judecata „doamnei modei româneşti”.

„Mama Zina” s-a confruntat cu o depresie

Proprietarul Azilului din Ghermăneşti unde Zina Dumitrescu a fost internată timp de 7 ani dezvăluia recent că îndrăgita creatoare de modă nu mai avea putere să lupte, o perioadă întreagă a refuzat să mănânce și prefera să se izoleze de restul colegilor ei, confruntându-se cu depresia.

Totuși, înainte să moară, cu doar câteva zile, parcă presimțindu-și sfârșitul, „Mama Zina” și-a dorit să mai bifeze încă o apariție la TV, în cinstea perioadei tinereții, în care era nelipsită de pe micile ecrane și de la evenimentele mondene.

zina-dumitrescu-a-murit-azil.jpg

Echipajele de salvare au ajuns la fața locului, însă nu au mai putut face nimic pentru Zina Dumitrescu
Foto: Blitz

La 82 de ani, designer-ul a fost invtata Oanei Turcu duminică, 17 martie, în cadrul emisiunii „Refresh by Oana Turcu”, difuzată de Antena Stars. Zina Dumitrescu a vorbit despre modul în care se desfășurau zilele sale în azil, și-a amintit cu plăcere și despre tinerețea sa, și admiratorii acesteia păreau optimiști în legătură cu starea ei de sănătate, având în vedere luciditatea și naturalețea cu care îndrăgita creatoare de modă vorbea.

De asemenea, „Mama Zina” era în continuare preocupată de aspectul său fizic, dezvăluind că practica în continuare ritualurile de frumusețe pe care le-a urmat toată viața. Una dintre marile sale plăceri era însă să se răsfețe cu câteva delicii culinare, gogoși sau cartofi prăjiți, preferatele ei de altfel.

zina-dumitrescu-a-murit-2.jpg

Zina Dumitrescu a murit joi, 28 martie
Foto: Blitz

Zina Dumitrescu, ultima apariție la TV. Cum arăta cu doar 11 zile în urmă

Zina Dumitrescu a dezvăluit și că fostele sale eleve continuă să o viziteze, la fel ca și Cătălin Botezatu, care nu își uită prietena de „breaslă”. „Eram în relații de prietenie, aveam grijă de ele, le sfătuiam să facă lucruri bune. Țin legătura cu Bianca Brad, cu multe. Cătălin Botezatu e plecat în Turcia, are prezentări. A fost mereu la mine. Când e în București, vine la mine”, a afirmat ea.

„Oamenii în vârstă trebuie să fie ei înșiși, să aibă grijă de ei. Mie îmi face bine să am prieteni, să am de toate, să fac ce îmi place mie.

Am o prietenă aici (..) Îmi plac cartofii prăjiți. Mănânc cât simt nevoia. În tinerețe, mâncam și ce îmi venea, eram și la dietă. Îmi plac gogoșile, eclerele, savarinele”, a afirmat Zina Dumitrescu. 

zina-dumitrescu-tv2.jpg

Zina Dumitrescu, ultima apariție la TV
Foto: Captură Antena Stars

Zina Dumitrescu a făcut şi câteva remarci despre contextul actual al modei. „A revenit moda, dar eu mereu am spus că o femeie trebuie să ia ce îi vine bine, ce îi pune în evidență părțile frumoase și ce îi ascunde, în același timp, defectele pe care le are”, a spus aceasta. Întrebată ce ar face dacă ar putea da timpul înapoi, pentru a o lua de la capăt, Zina Dumitrescu a răspuns imediat: „Cred că aş face tot ce am făcut, pentru că nu regret nimic din ce am făcut. Nimic!”. 

Legat de ritualul său de îngrijire a tenului, creatoarea de modă a răspuns:  „Mă dădeam în tinerețe cu creme din plante, să hidrateze. Și acum mă dau cu cremă, și dimineața, și seara. Dar înainte mă spăl pe față, însă fără săpun, că usucă pielea…”,

 

Loading...
 
 

Citește și