Tudor Chirilă, în mijlocul celor atacați cu gaze lacrimogene: «Acest miting a fost subminat de la început»

tudor_chirila.jpg

Tudor Chirilă, în urma atacurilor cu gaze lacrimogene din Piața Victoriei
Foto: Captură Video Facebook

Tudor Chirilă s-a numărat printre protestatarii pașnici care au fost nevoiți să respire gazele lacrimogene propagate de către Jandarmeria Română către mulțimea de oameni strânsă în Piața Victoriei, în seara zilei de 10 august, pentru protestul anti-guvernamental al Diasporei. Actorul a povestit, într-un mesaj publicat pe rețelele de socializare, cum au decurs represaliile demarate de către oamenii legii char și împoriva grupurilor pașnice de protestatari.

Tudor Chirilă a fost prezent la protestul anti-guvernamental din Piața Victoriei și, martor fiind, a susținut că Jandarmii au acționat violent asupra oamenilor nevinovați, în loc să îi calmeze pe atacatorii care au tulburat liniștea mitingului.„Acest filmuleț e din jurul orei 19 când am primit și eu un val de spray împreună cu alți manifestanți. Tocmai purtasem o discuție cu un „negociator”, întrebându-l de ce se răspândesc gaze fără motiv. Răspunsul a fost că se aruncă cu sticle de plastic și palete de ping pong. Am întrebat de ce mai devreme, când un număr de manifestanți din prima linie (mai puțini decât jandarmii) a încercat să împingă gardul, au fost folosite gaze.

Nu de alta, dar s-au mai încercat forțări de garduri și la alte proteste și jandarmii au făcut față fără spray-uri. De altfel, mitingul a fost atât de mare încât niciodată întreaga manifestație nu era la curent cu ce se întâmpla în colțurile ei. Astfel că în timp ce lângă noi Mihail Sora își făcuse apariția în partea dinspre Hunedoara erau lupte. Argumentul jandarmeriei cum că nu s-a putut interveni pentru izolarea grupului violent de suporteri, interlopi sau ce-or fi fost, este o mizerie. Toată lumea își amintește cum au izolat galeriile în februarie 2017 cu efective mult mai mici.

Acest miting a fost subminat de la început. A fost un miting pașnic deturnat de unul sau mai multe grupuri violente de infiltrați cu contribuția jandarmeriei, care a ales să nu îi contracareze pe cei violenți, ci să atace populația. Grav. Foarte grav. Scuze pentru incorența din filmuleț. E mai greu cu piper pe trahee și în ochi”, a scris actorul Tudor Chirilă, în dreptul unui filmuleț în care se afla la protest. 

 

Și Marius Manole a fost prins în mijlocul mulțimii atacate cu gaze

Actorul Marius Manole nu a lipsit de la protestul de vineri, 10 august, din Piața Victoriei. Acesta a și surprins într-un filmuleț momentul în care fuge alătuyri de alți manifestanți din calea gazelor lacrimogene.

El și-a acoperit nasul și gura cu un tricou, pentru a se proteja de efectul substanțelor dăunătoare.

"Pentru asta am sa fiu cu ochii pe voi .. !! Asta pentru colegii care vor ei sa fie directori in instituții și pentru colegii care in numele artei , lasă țara asta pe mâinile hoților.. știți care e ghinionul vostru ? Ca noi in breasla știm cine sunteți și oricât de buni actori ați fi , sunteți părtași la ceva îngrozitor .. sper ca dormiți bine noaptea ! #onoaptefurtunoasa”, a scris Marius Manole pe Facebook.

Loading...
 
 

Citește și

  • În urma acuzațiilor aduse Jandarmeriei Române, după violențele forțelor de ordine la adresa protestatarilor din cadrul mitingului Diaspora de vineri seară, 10 august, din Piața Victoriei, Partidul Social Democrat a avut o primă reacție cu privire la eveniment. În după-amiaza zilei de sâmbătă, 11 august, Președintele României a cerut o ancheta amănunțită în ceea ce privește intervenția în forță a Jandarmeriei și a catalogat actualul Guvern ca fiind unul „irațional”.

  • femeie jandarm batuta

    Imagini teribile au fost surprinse la protestul de vineri, 10 august, din Piața Victoriei. Aproape 500 de oameni au avut nevoie de asistență medicală, iar 70 au ajuns la spital. De asemenea, 35 de jandarmi au fost consultați și îngrijiți medical. Printre ei se află și o femeie jandarm, prinsă în mulțime alături de unul dintre colegi, bătută de câțiva agitatori.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1