Toni Grecu, despre infectarea cu noul coronavirus: „Sentimentul pe care l-am avut în secția COVID a fost că intru într-o ghenă”

12-toni-grecu.jpg

Toni Grecu, despre perioada COVID
Foto Facebook
Citeste tot despre: 

Toni Grecu a fost prezent în podcastul lui Mihai Bobonete și a vorbit despre perioada prin care a trecut fiind infectat cu Covid. Acesta s-a îmbolnăvit în ianuarie, la mijlocul lunii a ajuns la Institutul Matei Balș din Capitală și era acolo când a avut loc incendiul în care au murit cinci persoane.

Actorul în vârstă de 61 de ani a petrecut trei săptămâni în spital și a vorbit deschis, după externare, că a avut plămânii afectați în proporție de 50%, chiar peste. În luna martie, tot el declara că încă se luptă să revină la o viață normală, după ce a trăit „un fel de film horror”. În podcastul lui Mihai Bobonete a detaliat experiența din spital.
În timpul interviului, Toni i-a făcut cadou lui Bobonete o mască de oxigen în genul celei purtate de el timp de trei săptămâni în spital și a povestit prin ce a fost obligat să treacă în lupta cu virusul. „Am stat cu masca trei săptămâni, prin ea am luat 8-10 litri de oxigen la început, după care a scăzut treptat până la un litru. Nu a fost cea mai confortabilă perioadă din viața mea”, s-a confesat artistul originar din Iași. Toni Grecu e un bărbat activ, care face sport, nu excese. Nu se aștepta să facă o formă gravă, pune acest lucru pe seama unui răspuns imun exagerat.

Toni Grecu a vorbit despre infectarea sa cu noul coronavirus

„Sistemul imunitar la unii oameni o ia razna. Oamenii care au sistemul imunitar puternic, așa cum am fost și eu, riscă să o ia razna (sistemul imunitar – n.r.) și s-au inflamat plămânii mai mult decât era normal. Când am ajuns la spital, după trei zile de stat acasă, eram cu plămânii jumătate praf. N-am fost în forma de a ajunge la ATI, să fim serioși, erau oameni cu mine în salon care luau 22 de litri de oxigen, aveau plămânii praf”, a mărturisit Toni.

„Dacă nu-ți pierzi mințile și ieși normal din secția de spital, ești bine. Slavă Domnului, nu pot să spun că am uitat, dar sunt logic în conversație. Acum sunt OK, am recuperat tot ceea ce era de recuperat. Contează să zâmbești, să râzi un pic când ești în spital. Bolnavul de COVID e atât de singur acolo, cum nu mai e niciun alt bolnav. Iar oamenii cu care intri în contact sunt niște cosmonauți cu măști pe față”, spune el.

„Sentimentul pe care l-am avut când am intrat în secția de COVID a fost că intru într-o ghenă. E ca un loc de care oamenii trebuie să se ferească, un loc infectat, mizer. Ai sentimentul că omenirea a inventat o ghenă în care aruncă niște semeni ca să treacă printr-o experiență extrem de grea. Ai un șoc!”, a mai spus acesta.

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1