Tablourile şi fotografiile Stelei Popescu, scoase la licitaţie

mare7.jpg

Casa Stelei arăta ca un muzeu
foto: Click!

Tablouri valoroase, obiecte de artă decorativă, fotografii rare şi obiecte personale. Toate acestea, care i-au aparţinut îndrăgitei Stela Popescu, vor fi scoase în curând la licitaţie.

Ştiaţi că Stela era o mare iubitoare de artă plastică, de icoane şi de obiecte de colecţie? Toate încăperile din casele ei semănau cu mici muzee cochete, aranjate cu gust şi îngrijite cu multă dragoste.  Ceea ce a rămas după o viaţă de om, o parte din patrimoniul Stelei Popescu, va fi scos la vânzare în data de 6 iunie, la Artmark, într-o licitaţie care va purta numele “Ultimul spectacol”.

tetru.jpg

Fotografie scoasă la licitaie din spectacolul Peţitoarea
foto: Artmark

Licitaţia este o incursiune în viaţa de dincolo de Cortina de catifea a regretatei actriţe. Vor fi scoase la vânzare opere de artă semnate de Samuel Mützner (“Ţărăncuţe în vie”, estimare 8.000 - 15.000 de euro), Rudolf Schweitzer-Cumpăna (“Iarnă la Târgovişte”, estimare 1.800 - 2.500 de euro), Dumitru Ghiaţă (“Ţărăncuţă cu cobiliţă”, 3.000 - 5.000 de euro), Aurel Jiquidi (“Audienţe”, 300 - 500 de euro), Ion Valentin Anestin (“Stela Popescu”, 200 - 300 de euro). 

tablou.jpg

Tabloul Ţărăncuţe în vie, de Samuel Mutzner
foto: Artmark

Colecţia este completată de obiecte de artă decorativă (biroul de lucru al Stelei Popescu, stil neo-renascentist, sfârşitul sec. XIX, 1.000-1.500 de euro), dar şi o selecţie de fotografii (Stela Popescu în spectacolul “Peţitoarea”, inspirat de celebrul musical “My Fair Lady”, preţ de pornire 70 de euro), obiecte personale (haină din pene decorative, preţ de pornire 150 de euro) şi premii obţinute de-a lungul întregii cariere. Pe scurt, valoarea tuturor obiectelor puse la dispoziţie de moştenitoarea actriţei se ridică la peste 25.000 de euro. Licitaţia va fi organizată la 6 iunie, de la ora 19.00, la Palatul Cesianu-Racoviţă.

Loading...

Citește și

  • Dan Puican (84 de ani), primul soţ al Stelei Popescu, suferă enorm după regretata artistă, care a încetat din viaţă pe 23 noiembrie 2017. Celebrul om de radio ne-a povestit că a visat-o recent pe ”Regina comediei româneşti” şi că îi duce dorul celei care i-a rămas, până în ultima clipă a vieţii ei, o prietenă de suflet.

  • actrița Stela Popescu ar fi implinit 83 de ani

    Actrița Stela Popescu ar fi împlinit vârsta de 83 de ani, astăzi, 21 decembrie. Din păcate, ”regina comediei” a murit, la 23 noiembrie 2017, la vârsta de 81 de ani. A avut o viață fabuloasă, de la un copil sărman, la o mare vedetă și artistă. La 5 ani, a fugit cu mama ei din Basarabia, a picat la teatru, dar a ajuns una dintre cele mai iubite actrițe din România.