Stopul cardio-respirator în cezariană. Ce ar fi putut păți Andreea Bălan și bebelușul ei

andreea_balan_stop_cardiorespirator_cezariana.jpg

andreea bala stop cardiorespirator cezariana
Andreea Bălan a suferit un stop cardio-respirator în timpul operației de cezariană
Foto: Arhiva personală

Nașterile prin cezariană au crescut semnificativ în ultimii 30 de ani. Cu toate acestea, multe dintre viitoarele mămici nu știu la ce riscuri se expun. Există inclusiv posibilitatea de a face stop cardio-respirator, cum s-a întâmplat cu Andreea Bălan.

De asemenea, există riscuri și pentru bebeluș. Nașterea prin cezariană înseamnă o incizie în peretele abdominal și cel al uterului. Foarte multe femei aleg să nască astfel, unele pentru că fug de dureri, altele pentru că au condiții medicale care nu le permit să aducă un copil pe lume pe cale naturală.

Care sunt riscurile unei operații de cezariană

Deși riscurile operației de cezariană sunt mici și rare, fiind considerată o intervenție chirurgicală sigură, există și complicații. După operație, mama poate avea vărsături, cefalee sau infecții ale inciziei. Alte riscuri sunt: traume ale copilului în timpul nașterii, imaturitate pulmonară a bebelușului, iar în cazuri foarte rare, moarte maternă, potrivit csid.ro. Multe dintre complicații pot apărea din cauza anesteziei, susțin specialiștii. 

Stopul cardio-respirator în cezariană este foarte rar

Stopul cardio-respirator în timpul unei cezariene este extrem de rar. Medicii trebuie să acționeze rapid, altfel există riscul ca mama și copilul să moară pe masa de operație. Rata mortalității materne la cezariană este mai ridicată decât la nașterea normală vaginală. Imediat după resuscitarea cardiopulmonară, un diagnostic diferențial este esențial pentru un tratament adecvat. Biblioteca Națională Americană de Medicină, a Institutului Național american de Sănătate a explicat pașii într-un studiu de caz care a avut un final fericit.

Stopul cardio-respirator în timpul unei cezariene este extrem de rar. Acesta se întâmplă la 1 din 12.000 de femei. 

Cauzele sunt multiple: sângerări excesive, infecții ale sângelui și embolie cu lichid amoniatic, preeclampsie, insuficiență cardiacă. Rata de supraviețuire în urma unui stop cardiac maternal a crescut în ultimii ani. 

Andreea Bălan a suferit un stop-cardiorespirator în timpul cezarienei

Andreea Bălan a ales să nască prin cezariană, la o clinică privată din Capitală, însă a suferit complicații. În timpul operației, artista a intrat în stop cardio-respirator. George Burcea, soțul cântăreței, a fost cel care a făcut anunțul pe pagina ei de Facebook: „În urma zvonurilor care au tot circulat, doresc să confirm că, într-adevăr, Andreea a suferit un stop cardio-respirator. În acest moment, ea este stabilă. Fetița noastră, Clara Maria, este sănătoasă și cântărește 3.2 kg. Mulțumim întregii echipe medicale pentru profesionalismul de care a dat dovadă. Vă mulțumim pentru mesaje și vă vom ține la curent cu starea de sănătate a Andreei”.

Surse din preajma Andreei Bălan au confirmat pentru Click! că starea solistei este stabilă.

Loading...
 
 

Citește și