Soțul Andei Călugăreanu și-a refăcut viața lângă o actriță

medeleanu.jpg

alexandru medeleanu
Alexandru Medeleanu, cel de-al doilea soţ al Andei Călugăreanu

Momente emoţionante, duminică, 18 iunie, pentru Ioana Tufaru şi Alexandru Medeleanu, ultimul soţ al regretatei Anda Călugăreanu. Cei doi s-au revăzut după un sfert de secol, la Teatrul “Constantin Tănase”, din Bucureşti, şi au depănat amintiri de pe vremea când ei locuiau sub acelaşi acoperiş. Cei doi au păstrat legătura doar telefonic. Declaraţiile lor sunt copleşitoare.

La 25 de ani de la decesul Andei Călugăreanu (n.r.- solista a fost răpusă de cancer pulmonar), Teatrul de Revistă “Constantin Tănase” din Bucureşti a organizat un spectacol în memoria sa, intitulat “(Dor de) Anda”. Duminică seară, o echipă de actori talentaţi a prezentat, în scurte scenete, viaţa  tragică a cântăreţei.

Printre spectatori i-am remarcat atât pe Ioana Tufaru, unica fiică a artistei, cât şi pe ultimul ei soţ, Alexandru Medeleanu. Timp de o oră şi jumătate, cât a durat evenimentul, bărbatul a avut lacrimi în ochi, amintindu-şi cu nostalgie de femeia pe care a iubit-o dumnezeieşte şi alături de care a avut o căsnicie fericită: “Anda era un om deosebit, de o candoare extraordinară, avea o frumuseţe interioară formidabilă. Îmi aduc aminte cu plăcere de anii petrecuţi împreună. Regret dispariţia ei, am suferit foarte tare, dar uite că anii au trecut şi lucrurile s-au mai aşezat. Anda era extrem de populară, onestă şi era prietenă cu toată lumea. Era o mamă extraordinară, o actriţă şi o cântăreaţă talentată”. 

Zoom
Ioana Tufaru, Ionuţ și fiul lor
 

El ţinea în braţe un buchet de flori, pe care i l-a dăruit  fiica sa “vitregă”, Ioana Tufaru, în semn de respect pentru anii în care a avut grijă de ea. “Mai ţin legătura cu Alexandru, însă doar telefonic, noi am rămas într-o relaţie destul de bună. Cât a trăit mama, el a fost pentru mine ca un tată, chiar a vrut să mă înfieze”, l-a lăudat aceasta.  Ioana susţine că are o legătură paranormală cu Anda Călugăreanu, visând-o adesea: “Ultima dorinţă a mamei mele, înainte să moară, a fost ca lumea să facă în aşa fel încât să nu o uite. În 25 de ani de când s-a stins din viaţă am tot visat-o.  Mi-a cerut să pun o pătură pe ea că îi este frig, apoi îmi cerea covrigi, apoi a vrut o cană cu apă. Merg adesea şi la cimitir, la Belu, ca să îi mai aprind o lumânare”, ne-a declarat ea.

Şi-a refăcut viaţa lângă actriţa Dana Dembinski

 

Alexandru Medeleanu şi-a refăcut viaţa, după decesul Andei Călugăreanu, alături de celebra actriţă Dana Dembinski, fostă balerină la Opera din Cluj, dar şi actriţă la Teatrul Mic. Totodată, actuala soţie a acestuia a cochetat şi cu filmul, fiind distribuită în telenovelele “Aniela”, “Iubire şi onoare”, “Pariu cu viaţa” sau “Fetele lu` Dom` Profesor”:  “ Căsnicia mea cu actuala soţie diferă pentru că ea este alt gen de femeie, dar face parte tot din aceeaşi categorie ca şi Anda, cea artistică. Pot să îţi spun că sunt fericit”, ne-a mai mărturisit Alexandru, de profesie economist. Ei au doi băieţi.

Click! spune

 

Anda Călugăreanu a fost una dintre cele mai talentate şi mai carismatice artiste din România, lăsând în urmă refrene de neuitat, precum “N-am noroc” şi “O portocală”.  Cu primul ei soţ, actorul Dan Tufaru, ea a avut o fiică, pe Ioana, acesta părăsindu-şi însă familia de dragul altei actriţe, Vasilica Tastaman. Anda a încetat din viaţă la doar 46 de ani, pe 15 august 1992, la scurt timp după ce a fost diagnosticată cu cancer pulmonar.

 

loading...
Loading...

Citește și