Soția lui Romică Țociu a învins cancerul. Detalii dureroase despre lupta sa

tociu.jpg

romica tociu sotie
Romică Țociu a fost alături de soția sa de-a lungul lunilor de luptă cu boala
Foto: Facebook

Nicoleta, soția lui Romică Țociu, a trecut printr-o luptă grea, cea cu cancerul la sân, boală cu care, din păcate, se confruntă tot mai multe femei. Din fericire, soția actorului poate da vestea cea bună: aceea că s-a vindecat.

În 2016, vestea bolii a căzut ca un trăsnet asupra întregii familii Țociu. Doar cei apropiați au știut de lupta Nicoletei. "În 2016, prin martie, am aflat vestea. Deodată ce ți se confirmă, nu poți să mai dai înapoi și trebuie să lupți. Am depistat la un control de rutină, după ce o prietenă a insistat foarte mult să merg la acel control, că am un nodul la unul din sâni. La timpul respectiv mi-au zis că nu prezintă nicio problemă, să-l las și să revin la control peste șase luni. Între timp, acea chestiuță de acolo a crescut și am mers la un alt control, la aceiași medici, care mi-au spus că nu mai e nimic din ce a fost înainte, că acea tumoră s-a transformat și că prezintă semne clare de malignitate, asta însemnând cancer.La primul control mi s-a spus că se recomandă mastectomia totală, iar asta m-a speriat destul de tare. Am mers la profesorul Blidaru, care a spus că va încerca să-mi salveze sânul și așa s-a întâmplat. Nu a fost nevoie de mastectomie totală, ci doar de sector", a povestit Nicoleta Țociu la emisiunea "La Măruță".

nicoleta_tociu.jpg

nicoleta tociu
Nicoleta Țociu este bine acum
Foto: captură Pro Tv

"Nu mi-a fost frică"

Vestea pe care spera să nu o audă niciodată a făcut-o pe Nicoleta Țociu să-și dorească din tot sufletul să trăiască: pentru ea și pentru cei pe care-i iubește, care i-au și fost alături pe parcursul lunilor grele care acum au trecut.

"Când am aflat, am mers foarte mult pe jos, cred că vreo șapte-opt stații de tramvai. În mintea mea era ce o să spun acasă, nu știam dacă vor înțelege exact, ce o să facem. Primul gând a fost că orice va fi o să-l depășesc. Singurul lucru care nu poate fi depășit este moartea. În rest, orice poate fi depășit. Nu mi-a fost frică. Cel mai tare mi-a fost teamă de reacția copiilor, a lui Romică, a părinților mei. "

Nu a putut să recunoască de la început în fața familiei că are cancer și le-a spus că este posibil să aibă, nu a spus-o ca o certitudine. Cu toate acestea, a venit și ziua operației, iar după trei săptămâni a început să facă și chimioterapie. A făcut șase ședințe foarte grele: i-a căzut părul, iar sistemul imunitar a fost la pământ. 

Sfatul ei este ca tpate femeile să meargă măcar o dată pe an la control și să nu se lase doborâte de boală.

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1