Smiley, pentru al patrulea an la rând la Muntele Athos

2-3-bd-1-tifeti.jpg

Smiley și-a pus pe pauză toate activitățile, s-a deconectat de la Internet și se reculege într-un loc plin de har

Expresia ”dus la biserică” nu-i este străină lui Smiley! Celebrul artist a ajuns pentru a patra oară la Sfântul Munte Athos, ca să se liniştească şi să se reculeagă. Pentru această călătorie, vedeta a renunţat chiar la proiecte importante.

În comparaţie cu alţii care se laudă că sunt credincioşi şi postează ostentativ poze pe Facebook cu ei la diverse biserici, alături de preoţi, iată că Smiley (34 de ani) poate fi luat drept exemplu. Preferă să meargă în lăcaşuri de cult să se roage, dar face toate aceste lucruri în tăcere. Cântăreţul nu este credincios de ieri, de azi, ci bunica acestuia a avut grijă să-i insufle dragostea de Dumnezeu din copilărie. Aşa se face că Andrei Maria, cunoscut cu numele de scenă Smiley, a fost zărit pe la biserici din ţară, dar şi din afara ţării. Când vine vorba de străinătate, el preferă să mergă la Muntele Athos, acolo unde se află şi în aceste zile. Călătoria pare să fi devenit una tradiţională, având în vedere că din 2015 încoace Smiley ia an de an drumul Greciei.

N-a ajuns la Premiile Muzicale Radio România

Luni, 16 aprilie, cântăreţul trebuia să vină la Premiile Muzicale Radio România, unde a primit trofeul ”Artistul anului 2017”, însă nu a fost prezent. Toţi s-au alarmat şi s-au întrebat unde este vedeta serii, însă au aflat de la un prieten apropiat artistului că a plecat la Schitul Prodromu- cel mai cunoscut loc de nevoinţă al monahilor români din Sfântul Munte Athos, întemeiat în anul 1820.

 

De obicei, ajunge acolo înainte de Crăciun, sau după Paşte, şi merge să se reculeagă, participă la slujbe şi se roagă la una dintre cele mai cunoscute icoane făcătoare de minuni din lume, Maica Domnului Prodromiţa. Dăţile trecute, Smiley a fost însoţit în pelerinajele lui de fratele său, Filip, şi de tatăl lor.

“Mă bucur că Smiley a vizitat Muntele Athos şi nădăjduiesc ca Maica Domnului să-i dea gânduri bune şi înţelegeri pentru a face paşi mici, dar hotărâţi pe calea credinţei!”, scria, în octombrie, 2016, un teolog pe www.sfantulmunteathos.wordpress.com.

Iată că Smiley şi-a anunţat plecarea la Sfântul Munte Athos într-un mod destul de palpitant. A publicat pe contul său de Instagram o fotografie neagră, lângă care a scris „Off!”. Internauţii s-au gândit că artistul trece prin clipe cumplite şi că „off”-ul era folosit pentru a exprima durere sau amărăciune. Unii fani au crezut că a pierdut pe cineva drag şi i-au scris “Condoleanţe!” artistului, însă acesta a lămurit imediat: ”Am plecat în vacanţă”. Se pare că iubita lui, Gina Pistol, nu-l însoţeşte, ea fiind ocupată cu filmările. 

Tatăl Deliei, zece ani în mănăstire

2_3_caseta1.jpg

Tatăl Deliei a renunțat la călugărie și a venit în țară, de Paște

 

Cu peste 10 ani în urmă, Ion Matache a părăsit căminul conjugal pentru o altă viață. O viață mai grea, însă din punct de vedere spiritual, o viață mântuitoare. Acesta și-a trăit viața în post și rugăciune, iar de aproximativ 5 ani a locuit pe Muntele Athos. În ianuarie, anul acesta, din cauza unor probleme de sănătate grave, tatăl Deliei s-a întors acasă. S-a schimbat total, căci și-a tuns părul și barba lungă și parcă e alt om. Bărbatul a participat duminică la botezul nepoatei sale.

Buzdugan, de trei ori la Muntele Athos

2-3-bd-7.jpg

Daniel Buzdugan are povești emoționante legate de experiența lui cu Dumnezeu

 

Actor, prezentator tv şi realizator de programe radio, Daniel Buzdugan se reculege, atunci când timpul îi permite, în Grecia. Celebrul realizator de radio duce o viaţă agitată, iar atunci când simte că are nevoie de o oază de linişte merge la Muntele Athos. De trei ori a fost acolo și a spus că ar merge mereu, pentru că dă dependență. “În om există mai multe etape. Este şi nevoia de divinitate, de spiritualitate. Dorul de a intra în altă lume şi din cauza unori necazuri. Acestea vin în viaţa omului pentru că aşa e viaţa. Apar spre îndreptarea omului. (...) Am fost la un preot care mi-a spus mai tot despre viaţa mea”, a declarat Daniel Buzdugan în emisiunea lui Mihai Morar. Acesta a primit de la preoţi şi sfaturi despre copiii săi, să-i înveţe credinţa în Dumnezeu.

loading...
Loading...

Citește și

  • smiley cont instagram postare

    Smiley (34 de ani) a reuşit să-şi bage fanii în sperieţi fără să vrea. O simplă postare pe contul de Instagram i-a făcut pe următori să creadă că-n viaţa artistului s-a petrecut o tragedie.

  • smiley pavel bartos fina sofia

    În ultimii ani, Smiley a fost foarte discret când a venit vorba de iubire. Nu-i place să vorbească despre relația lui de cuplu și nici despre iubita lui. Marți, însă, și-a surprins fanii cu o fotografie în care apare alături de o blondă care face ce vrea cu el. Artistul spune că e vorba de „iubire necondiționată”.