Singurul viciu la care nu poate renunţa Jorge: «Îmi e imposibil să mă abţin»

Citeste tot despre: 

A renunţat la fumat, nu se atinge de prăjeli şi de pâine, alcool bea doar la zile mari şi caută să mănânce cât mai echilibrat şi sănătos. Singurul „viciu” care i-a mai rămas lui Jorge sunt dulciurile. Se străduieşte din toate puterile să reziste tentaţiei, însă nu de fiecare dată reuşeşte.

„Zilele trecute am mâncat 5 cupe de îngheţată de la gelaterie. E greu să mă opresc din mâncat dulciuri. Îngheţata este pe primul loc în topul preferinţelor, urmează eclerele, apoi tartele cu fructe. Dacă văd aşa ceva pe masă îmi e imposibil să mă abţin. Mă străduiesc să mănânc doar de două ori pe săptămână, însă nu îmi iese de fiecare dată. Am renunţat la toate viciile, singurul viciu care mi-a mai rămas sunt dulciurile”, a povestit artistul. Se revanşează faţă de organismul său, căci în rest mănâncă extrem de sănătos. 

11-2.-2col-.jpg

Îngheţata e pe primul loc în topul preferinţelor. Urmează eclerele şi tartele cu fructe

Are trei mese principale şi două gustări pe zi, pe care caută să le ia la ore fixe, după modelul bunicului, care a trăit 90 de ani, menţinându-şi aceeaşi greutate. „Primul lucru pe care-l fac dimineaţa este să beau o cană cu apă, după o jumătate de oră iau micul dejun, care constă fie într-un iaurt cu fructe proaspete de sezon şi caju, fie omletă cu legume sau avocado cu legume. La prânz, 6 zile din 7 mănânc piept de pui/muşchi de vită/miel cu o salată şi doar o zi pe săptămână carbohidraţi (paste). Seara, facem peşte sau piept de curcan cu legume, niciodată carbohidraţi. Gustările constau într-un fruct sau într-un pumn de nuci, migdale sau caju”, spune Jorge. 

11-3.-2col-.jpg

Foto: Sever Gheorghe

Ce îl motivează să mănânce atât de sănătos? Grija pentru sănătate, starea de bine pe care o are în fiecare zi, puterea de a face lucruri şi încrederea pe care o are în forţele proprii. A conştientizat toate acestea pe când avea 21 de ani şi şi-a dat seama că s-a apucat de fumat prea devreme. Se simţea fără tonus, fără energie. I-a luat 3 ani să se lase şi de atunci a devenit tot mai atent la alimentaţie. „Ştiu cum era tatăl meu când avea 40 de ani şi nu vreau să arăt sau să mă simt ca el. Ştiu şi ce stil de viaţă avea bunicul meu, el fiind exemplul pozitiv”, explică artistul, în vârstă de 37 de ani.

Soţia şi copiii sunt pe aceeaşi lungime de undă cu el. Cu toţii mănâncă sănătos, chiar dacă nu mereu împreună. „După micul dejun pe care îl luăm acasă, ne împrăştiem fiecare cu treburile lui, prânzul îl luăm în oraş care pe unde, la fel şi cina, de cele mai multe ori. Pentru copii găteşte bona, eu sau soţia mea. Noi doi avem sarcinile împărţite în bucătărie: ea face ciorbe delicioase, eu mă pricep la şniţele, piureuri, ea are o reţetă senzaţională de somon la cuptor cu sos dulce, eu sunt as la omletă. Pentru mine, gătitul este o nevoie, nu o plăcere deosebită”, ne mai spune Jorge.

«Teroarea» copilăriei: să cureţe peşte

11-4.-2col-.jpg

Foto: Sever Gheorghe

Jorge gătea foarte des în copilărie, alături de tatăl lui. „El era foarte pasionat şi, când veneam de la şcoală, amândoi ne duceam în bucătărie. Voiam, nu voiam, eram cu el, ajutându-l să cureţe legume, să spăl vase etc. Teroarea mea era să curăţ peştele, uram acest lucru, era oribil. Mă spălam şi de 20 de ori pe mâini şi tot nu se ducea mirosul”, povesteşte artistul. Acum, pentru că ţine la sănătate, a ajuns să aprecieze peştele. Cu atât mai mult cu cât nu mai trebuie să-l cureţe, căci îl găseşte gata curăţat şi feliat, în magazine. La fel l-a găsit şi în bucătăria restaurantului DaDa din Bucureşti, unde a intrat să ia prânzul, dar şi să „fure” reţeta delicioasă de biban de mare în pergament, pe care i-au propus-o bucătarii. Nu de alta, dar, mai nou, e în căutare de reţete pentru vlogul său. Această reţetă se face în doar 25 de minute.

E nevoie de fileuri de biban de mare, vin alb, usturoi, unt, ulei de măsline, dovlecei, ciuperci, ierburi provance, o jumătate de lămâie, capere şi salată. Într-o foaie de pergament, fileul de biban se pune pe un pat de dovlecei tăiaţi rondele, alături de ciuperci, se stropeşte cu vin alb, se condimentează cu ierburi, usturoi, capere. Foaia de pergament se strânge şi se dă la cuptor pentru 20 de minute. Se serveşte alături de salată.

Filmează comedii culinare pentru vlog

Chiar dacă nu e neapărat pasionat de gătit, Jorge a început recent un proiect haios, în propria bucătărie. Este vorba despre filmarea unor scurte comedii culinare, alături de o actriţă. „Majoritatea discuţiilor într-o casă au loc în bucătărie. Mă inspir din situaţii care se întâlnesc în viaţa de zi cu zi. Alături de un regizor, încercăm să scoatem obişnuitul, dar şi ineditul, avem scenarii cu poveşti de viaţă parodiate. Suntem deocamdată la episodul doi, echipa e destul de mare, scenariile sunt complexe şi e mult de muncă. Dar frumos şi amuzant. Am ales să joc cu o actriţă şi nu cu soţia mea pentru că sunt multe scenarii care nu i se potrivesc ei, nu se întâmplă la noi în casă”, povesteşte el, în timp ce ne arată un episod în care prepara şniţele, explicând reţeta unui amic, la telefon.

 

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1
3
ClickPoftaBuna.ro : 1