Simona Hapciuc: «Am un bebe pofticios ca mine»

11_1.-6col-img_1466.jpg

Scăunelul lui Dimitrie este aşezat pe masa din bucătărie. De acolo, bebeluşul urmăreşte cu atenţie tot ce face mama lui
Foto: Sever Gheorghe
Citeste tot despre: 

Ce s-a schimbat în viaţa Simonei Hapciuc în ultimele 7 luni, de când a devenit mămică? Nu atât de multe pe cât ai crede. Actriţa din Trăsniţii (Prima TV) reuşeşte să doarmă bine noaptea, citeşte, merge la sală, la terasă, la plimbare. Practic, tot ce făcea înainte face şi acum, doar că de data aceasta cu bebe în braţe. Inclusiv gătitul în bucătărie este în formulă de doi.

Poliţista Nuţi din Trăsniţii are unul dintre cei mai cuminţi bebeluşi din lume. Doarme toată noaptea, colicii l-au ţinut doar câteva zile, stă liniştit în scăunelul lui cât timp mama face treburi prin casă şi rar îl auzi să plângă. Este drept că Simona Hapciuc are şi ea meritul ei. Îl implică în tot ceea ce face, vorbeşte permanent cu el, ştie să-i capteze atenţia. „Spre exemplu, sport facem împreună. Îmi fac exerciţiile cu el în braţe, în sufragerie. Când gătesc, de asemenea, el e lângă mine, mă asistă cu maximă atenţie şi se întinde să guste din ingrediente. E pofticios ca mine”, spune Simona.

Starea de bine a copilului este dată şi de alimentaţia mamei. Pentru că alăptează, actriţa şi-a adaptat meniul după toleranţele şi intoleranţele bebeluşului. „Nu mănânc cartofi prăjiţi, nici pâine, fast-food sau fasole, pastele sunt doar integrale, orezul doar din cel negru, brânzeturi aleg din cele slabe, nu consum carne de porc sau de vită pentru că se digeră greu. 

În perioada de colici a lui Dimitrie am renunţat la orice fel de lactate şi am observat că l-au ţinut doar câteva zile, apoi am avut un bebe fericit. Alăptând, sunt foarte atentă la ce-mi pun în farfurie pentru că orice trece în laptele matern. Mă abţin, deşi nu-mi e uşor, pentru că sunt foarte pofticioasă. Dar fac asta în primul rând pentru el, apoi pentru sănătatea mea şi pentru menţinerea siluetei”, explică sexy-poliţista din Trăsniţii. 

11_img_1490.jpg

Găteşte cu bebeluşul în braţe
Foto: Sever Gheorghe

Oricum, nu ar avea nevoie. Deşi se consideră mare amatoare de dulciuri şi de bunătăţi bogate în calorii, actriţa şi-a revenit uimitor de repede la silueta pe care o avea înainte de sarcină. Nu are pic de burtă şi este complet tonifiată. Totul se datorează în principal sportului. A mers la sală până în ziua operaţiei de cezariană, iar trei luni mai târziu, când organismul s-a vindecat, a reînceput antrenamentul acasă. Grija pentru alimentaţia sănătoasă a contribuit enorm. Dimineaţa mănâncă două ouă fierte, roşii şi un avocado, fără pâine. Se duce la sală, după care mănâncă o banană, până pregăteşte masa de prânz. „Lui îi pasez legumele fără sare, pentru mine, separat, mai pun busuioc şi condimente.  După vreo două ore mai mănânc o salată sau paste integrale cu ton, sau pui la cuptor cu o salată. Baza mea sunt salatele”, explică Simona.  Seara e dedicată fructelor.

Fructele îi păcălesc pofta de dulce

11_2.-2col-img_1442.jpg

Simona mănâncă zilnic ananas. Îi astâmpără pofta de dulce şi ajută digestia
Foto: Sever Gheorghe

Cel mai greu se abţine de la dulciuri. Şi-a impus să se bucure de ele doar o dată pe săptămână, duminica. În rest, îşi păcăleşte pofta cu fructe. Mănâncă mult ananas, pere, prune şi mere verzi. „Seara, după o zi obositoare, mă ia cel mai tare pofta de dulce. Deşi nu sunt indicate la acea oră, eu atunci mănânc fructe. Din două rele, aleg răul cel mai mic. Altfel, ştiu că nu aş rezista. Fără fructe, m-aş refugia în zahăr. Însă duminica e zi sfântă. Atunci mănânc ce vreau. În cazul meu – fie o îngheţată, fie un cremşnit”, povesteşte actriţa de la Prima TV.

Mănâncă zilnic salate

Simona Hapciuc ştie să îmbine sportul cu alimentaţia sănătoasă, ştie cum să-şi prepare o salată echilibrată din punctul de vedere al nutrienţilor de care are nevoie. Ne dă ca exemplu o reţetă gustoasă, săţioasă, pe care a pregătit-o în doar câteva minute. A folosit două ouă fierte, două roşii, morcov fiert, salată verde, puţin caşcaval şi somon afumat. 

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1