Simona Florescu, scene sfâșietoare la înmormântarea lui Ion Dichiseanu. A făcut un gest emoționant la marele "adio"

inmormantare-ion-dichiseanu_8.jpg

Simona Florescu, alături de fiica Ioana și de ginerele Adrian
foto: BLITZ / CLICK!

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Au fost căsătoriți timp de 23 de ani, dar au rămas prieteni pe viață, având un puternic motiv să se respecte și să se înțeleagă: fiica lor, Ioana, ulterior și nepoțica Anastasia. Ion Dichiseanu și Simona Florescu au fost un cuplu superb, iar moartea actorului este o grea lovitură pentru femeia în vârstă de 52 de ani.

Ion Dichiseanu a fost înmormântat sâmbătă, 22 mai, la cimitirul Bellu din Capitală, după ce joi, 20 mai, a pierdut lupta pe patul Spitalului Floreasca, la vârsta de 87 de ani. Ceremonia funerară a fost grandioasă, pe măsura faimei marelui actor, iar familia a oferit momente de-a dreptul emoționante.

simona-florescu.jpg

Simona Florescu, consolată în spatele bisericii
foto: BLITZ / CLICK!

Simona Florescu s-a ținut tare pe tot parcursul ceremoniei, mai ales că era cu nepoțica de mână, însă au fost momente când lacrimile nu au au mai putut fi stăpânite. Fotoreporterii Click! au surprins scene emoționante, cu Simona Florescu plângând, în spatele bisericii, fiind îmbrățișată și consolată de prietene.

Omagiu emoționant pentru Dichi, din partea familiei

La înmormântarea lui Ion Dichiseanu, fiica Ioana, fosta soție, Simona Florescu, și nepoțica Anastasia au purtat haine albe, iar la gât au avut câte o eșarfă colorată, din mătase. A fost felul lor de a-l omagia pe iubitul lor Dichi, care toată viața a fost elegant ca un lord și a purtat cu nonșalanță haine care parcă ar fi fost inventate pentru el: sacouri albe, pantaloni din in, șapca de căpitan.

inmormantare-ion-dichiseanu_3.jpg

Ioana a sărutat eșarfa pe care era scris numele tatălui ei și a aruncat-o peste sicriu
foto: BLITZ / CLICK!

La finalul slujbei de înmormântare Ioana și Simona și-au desprins de la gât eșarfele colorate, le-au sărutat și le-au aruncat în groapă, în semn de "adio". Cele două au făcut tot posibilul să-l salveze și să-l ajute pe Ion Dichiseanu, internat timp de 5 luni la spitalul Floreasca din București, și s-au rugat non stop să se întâmple o minune.

inmormantare-ion-dichiseanu_9.jpg

Ion Dichiseanu, plâns de cele mai dragi ființe din viața sa
foto: BLITZ / CLICK!

Simona Florescu a dezvăluit că Ion Dichiseanu a murit în brațele fiicei lor, Ioana. “A murit în bratele Ioanei, asa cum și-a dorit să se întâmple, să fie alături. A murit la ora 3, atunci s-a constatat decesul. Nu ne vine să credem, se simțea mai bine până ieri. Chiar făcusem demersuri să îl ducem în Turcia, făcusem analize… De ieri se simțea mai rău, s-a decompensat și... a murit. Am sperat până în ultimul moment, credeam că totuși se va recupera, dar organismul lui nu a mai avut putere sa lupte. Acum, tot greul cade pe Ioana și pe Adi, cu toate formalitățile… Nu pot să spun cât suferim cu toții”, a spus Simona Florescu, pentru Fanatik.ro. Ion Dischiseanu şi Simona Florescu (45 de ani) s-au despărţit în 2009, după o căsnicie de 23 ani.

inmormantare-ion-dichiseanu_6.jpg

Ioana și Simona, la marele "adio"
foto: BLITZ / CLICK!

Ion Dichiseanu a rămas prieten cu fosta soție

Uniți de amintirile unei căsnicii de 23 de ani, Ion Dichiseanu și Simona Florescu au rămas prieteni și după divorț. Secretul relației l-am aflat chiar de la Dichi. "Este normal să avem o relație, chiar dacă nu mai suntem căsătoriți. Secretul, așa cum îi spuneți voi, este educația, bunul simț, suntem doi oameni civilizați. Avem o nepoțică pe care trebuie să o creștem frumos, suntem bunicii ei și are nevoie de repere frumoase, mai ales acum cât este copil. Ne implicăm amândoi în educația ei, Simona o învață cântecele, eu poezioare. Trebuie să fie totul în armonie", a mărturisit pentru Click! maestrul Ion Dichiseanu.

inmormantare-ion-dichiseanu_9.jpg

Pe eșarfele colorate era scris numele lui Ion Dichiseanu
foto: BLITZ / CLICK!

Simona Florescu avea 19 ani când s-a căsătorit

"Eu n-am ştiut ce vârstă are Dichi până ne-am căsătorit. Nu l-am întrebat. La Starea Civilă am văzut câţi ani are! Eu l-am văzut pe el aşa cum este şi l-am iubit aşa. Vârsta nu trebuie să fie un impediment. Aveam 19 ani când m-am căsătorit cu el și la 20 am născut-o pe Ioana. Îmi doream foarte mult familie, chiar dacă multe persoane au fost împotriva noastra pentru că el era bătrân”, a povestit Simona Florescu la un post tv.

Citește și:

FOTO Omagiu duios la înmormântarea bunicului Dichi. Nepoțica Anastasia a purtat o șapcă albă, ca în "Toate pânzele sus"

Primele imagini de la înmormântarea lui Ion Dichiseanu. O remorcă de flori și garda de onoare pentru marele actor

FOTO Mesaj sublim pe coroana lui Ion Dichiseanu de la fiică, nepoțică și fosta soție. Ioana și Simona au ales flori speciale pentru Dichi

 • Sicriul cu trupul neînsuflețit al lui Ion Dichiseanu este scos din foaierul Teatrul Nottara
  foto: BLITZ / CLICK!
 • foto: BLITZ / CLICK!
 • foto: BLITZ / CLICK!
 • O remorcă de flori pentru marele actor
  foto: BLITZ / CLICK!
 • foto: BLITZ / CLICK!
 • foto: BLITZ / CLICK!
 • foto: BLITZ / CLICK!
 • foto: BLITZ / CLICK!
 • foto: BLITZ / CLICK!
 • foto: BLITZ / CLICK!
 • Maximize

1/10

 

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5