Secretele frumuseţii Danei Săvuică

10_1.-3col-img_5554.jpg

Celebrul manechin al anilor `90 ne dezvăluie ritualul ei de îngrijire. Merge săptămânal la salon

Are 48 de ani, dar nu-i dai nici cu buletinul în mână. Ten impecabil, fără riduri, aceeaşi siluetă ca pe vremea când defila pe podium, discret machiată şi aranjată, Dana Săvuică a rămas un etalon de frumuseţe şi bun gust. Involuntar, întorci capul după ea dacă o vezi pe stradă. Cum reuşeşte? Iată secretele ei!

Silueta


O menţine, spune ea, „cu grijă”. Mănâncă tot ce-i place, însă cu măsură. „Îmi plac mult pastele şi uneori dulcele, sunt o pofticioasă, însă nu merg pe diete drastice. Dacă vreau ceva, mănânc, având grijă ca o săptămână sau mai mult să nu mai pun în farfurie alimentul respectiv. Nu sunt adepta restricţiilor, ci a atenţiei şi echilibrului”, spune Dana Săvuică. În sala de fitness nu o s-o prinzi niciodată, însă o poţi vedea frecvent plimbându-şi căţelul în parc sau mergând cu bicicleta. „Sunt oricum destul de activă în viaţa de zi cu zi, dar probabil că am şi noroc cu o genă bună”, adaugă ea.

Tenul


Ambasadoare a frumuseţii, Dana Săvuică a fost mereu în pas cu moda şi cu inovaţiile de pe piaţa tratamentelor de înfrumuseţare. Află prima despre noutăţile apărute în saloane şi tot prima le testează. Până acum a încercat peste 100 de tipuri de tratamente de înfrumuseţare pentru ten şi corp, printre care numărăm şi un tratament facial japozez, pe bază de excrement de privighetoare. „Eu sunt deschisă la terapiile non-invazive şi la aparatele acestea sofisticate care îngrijesc tenul, mai ales că eu am trecut demult pragul celor 40 de ani şi trebuie să am grijă de piele. Cel puţin o dată pe lună merg la salon pentru o curăţare profesională, dermoabraziune cu pulbere de diamant, tratamente antirid cu vitamine şi antioxidanţi. O dată la câteva luni îmi fac o umplere a ridurilor cu acid hialuronic şi puţin botox”, explică ea.

Acasă urmează doar ritualul clasic de demachiere, tonifiere şi hidratare a pielii cu măşti şi creme dermato-cosmetice.

Machiajul

De-a lungul timpului, din lumea modei, a învăţat o mulţime de trucuri de machiaj. Ştie că, pentru a obţine efectul de gene false, trebuie să aplice trei straturi de mascara. Că dacă aplică puţin fard mai închis sub pomeţi, iar deasupra lor un iluminator, dă prospeţime feţei. Ştie cum să dea volum buzelor folosindu-se de culori. „Eu am buzele subţiri. Dacă la 20 de ani obişnuiam să depăşesc conturul buzei cu ruj şi creion, acum ştiu că trebuie doar să urmăresc linia, dar să mă joc cu nuanţele în interiorul buzei. Astfel, aplic un creion mai închis pe conturul buzei, la exterior, iar în mijlocul buzei aplic un ruj mai deschis şi un luciu care, optic, dau senzaţia de volum”.

Părul

Se vopseşte de la 19 ani, nuanţa naturală a părului ei fiind şatenul închis. Blondul nu e uşor de întreţinut, însă Dana îşi îngrijeşte părul doar la salon. „Niciodată nu îmi cumpăr vopsea de la supermarket, niciodată nu m-am vopsit singură acasă. Mă duc o dată pe lună la salon la Cristi Pascu, iar atunci îmi şi tund vârfurile, aplic măşti şi tratamente, îl aranjez. Pentru simplul spălat, coafat şi tratamente mă duc o dată pe săptămână. Da, e o investiţie, însă e importantă pentru sănătatea părului”.

Nu e adepta măştilor făcute în casă, cu produse din cămară pentru că, spune ea, nu vrea să facă „experimente proaste”. Acasă, se bazează doar pe un şampon şi o mască de bună calitate.

Pielea corpului


Şi tratamentele corporale fac parte din ritualul de întreţinere al Danei Săvuică. Bineînţeles, şi ele au loc tot la salon. „Sunt nişte aparate care îmbină laserul cu radiofrecvenţa şi infraroşul şi ajută la menţinerea fermităţii pielii”, explică ea.

Acasă, o dată sau de două ori pe săptămână, se răsfaţă cu băi cu uleiuri parfumate şi creme exfoliante. Zilnic îşi hidratează pielea cu creme grase, parfumate, insistând pe zona coatelor şi genunchilor. Cum mâinile sunt cartea de vizită a unei persoane, vedeta le acordă şi lor atenţie maximă.

Tot la salon are parte de ritualuri spa, manichiură, pedichiură, reflexoterapie şi masaj. „Da, investesc în mine, în sănătatea mea, pentru că vreau să mă simt bine cu mine. E un stil de viaţă, o educaţie, o disciplină. Dacă vrei să arăţi bine, trebuie să te îngrijeşti din timp, zi de zi”.

Gâtul şi pieptul

Aici se văd prima dată semnele vârstei, astfel că Dana acordă atenţie acestor zone atât acasă, cât şi la salon. Toate tratamentele pentru ten le aplică şi pe gât şi decolteu. Mai mult, la un moment dat a fost la estetician unde i s-au aplicat în zona gâtului fire resorbabile, care să-i menţină fermitatea pielii. „Sunt foarte deschisă la acest gen de terapii. Dacă ne putem folosi de mici artificii ca să arătăm bine, de ce să nu o facem?!”, se întreabă ea.

 

Loading...