Scrisoarea de dragoste a Mariei Tănase, scrisă pe patul de moarte

maria_tanase_scrisoare_de_dragoste.jpg

maria tanase a scris o scrisoare de dragoste pe patul de moarte
Maria Tănase i-a scris o scrisoare de dragoste soțului ei de pe patul de moarte
foto: arhivă personală

Măiastra muzicii populare Maria Tănase a murit de tânără, la vârsta de 49 de ani din cauza unui cancerului la plămâni. A avut o viață de roman, l-a iubit pe Constantin Brâncuși, dar s-a căsătorit cu un bărbat care i-a fost alături până în clipa morții. Pe patul de moarte, Maria Tănase i-a scris acestuia din urmă o scrisoare de dragoste impresionantă.

A suferit enorm că nu a avut copii și și-a iubit nespus bărbații care i-au marcat existența. Maria Tănase a plâns cu lacrimi amare moartea lui Constantin  Brâncuși, iar soțului i-a lăsat o scrisoare de dragoste emoționantă, de pe patul de moarte.

Maria Tănase s-a căsătorit în 1950 cu Clery Sachelarie, prietenul și confidentul ei de ani buni, și a fost soția lui timp de 13 ani, până în ziua morţii.

Scrisoarea de dragoste a Mariei Tănase de pe patul de moarte

„Îţi scriu acum, tătuţă, scrisoarea cea mai adevărată pe care am crezut vreodată că am s-o pot scrie. Te rog să mă ierţi de tot, dacă poţi, de tot ce ţi-am putut pricinui. Caută-mă, caută mângâierile mele. Ele n-au murit şi niciodată să nu le socoteşti moarte. Caută-mi ochii. Ei nu te-au minţit niciodată. Caută-mi sufletul. Căci, dezlipit de carne, nu te va uita niciodată. Prinde-mi din aer vorbele, căci nimeni nu le va recunoaşte. Culege-mi visele pe care le-am croit lângă tine şi împarte-le oamenilor căci au fost curate şi rare. Te voi aştepta, tătuţă, oricât ţi-o place ţie să trăieşti. Voi găsi atâtea flori pe-acolo că nu ştiu dacă-mi va ajunge timpul, până vei veni, să ţi le cos, să fie cum am visat să-ţi fie viaţa. Eu am să plec şi-ţi mulţumesc pentru viaţa noastră (…)
Iar vouă, cele 49 de frunze verzi din primavară și galbene în toamnă pe care mi-am plimbat anii, vă las câte o lacrimă de emoție... Adio, frunză verde, frunză galbenă, tu mă saltă, tu mă leagană…”

 

Povestea de dragoste dintre Maria Tănase și Constantin Brâncuși

Marile iubiri ale Mariei Tănase. Artista a avut un spirit libertin

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1