Sânii de poveste ai celor mai frumoase actrițe din România

4-imagini.jpg

oana pellea, cezara dafinescu, tora vasilescu, irina petrescu
Oana Pellea, Tora Vasilescu, Cezara Dafinescu, Irina Petrescu
foto: arhiva Click!, Mediafax

Într-o vreme în care operațiile estetice și expunerea sânilor în pictoriale mai mult sau mai puțin artistice sunt la ordinea zilei, pare greu de crezut că în urmă cu câteva decenii aparițiile nud în filmele românești erau o raritate. Poate tocmai de aceea apreciem acum atât de mult imaginile cu unele dintre cele mai frumoase actrițe de la noi, în care sânii neatinși de bisturiul medicilor esteticieni joacă rolul principal.

Tora Vasilescu (64 de ani), posesoarea celei mai aluzive priviri din cinematografia românească, este protagonista unui joc superb cu nuditatea în filmul ”Probă de microfon” (1980). În vârstă de 29 de ani la vremea respectivă, actrița își ascunde și își descoperă sânii cu ajutorul unui disc de vinil pe care-l tot rotește, trăgând languros dintr-o țigară.

tora_vasilescu_proba_de_microfon.png

tora vasilescu
Tora Vasilescu, goală în ”Probă de microfon”
foto: captură

 

Tora Vasilescu își dezgolește complet sânii 13 ani mai târziu, în filmul ”Cel mai iubit dintre pământeni” (1993), într-o scenă de amor cu regretatul Ștefan Iordache. Imaginea sânilor perfecți ai actriței aruncă în derizoriu toate realizările ulterioare ale chirurgiei estetice.

tora_vasilescu_cel_mai_iubit_dintre_pamanteni_1.png

tora vasilescu
Tora Vasilescu, goală în ”Cel mai iubit dintre pământeni”
foto: captură

 

tora_vasilescu_cel_mai_iubit_dintre_pamanteni_2.png

tora vasilescu
Tora Vasilescu, goală în ”Cel mai iubit dintre pământeni”
foto: captură

 

Irina Petrescu, cea mai discretă și elegantă prezență de pe scena românească, iubită cu pasiune de Liviu Ciulei, Virgil Ogășanu sau Ștefan Iordache, este protagonista primei scene de nuditate din cinematografia autohtonă. Actrița avea 28 de ani când a apărut complet goală în ”Răutăciosul adolescent” (1969), un film în care îi dădea replica lui Iurie Darie. Sub privirea hipnotizată a actorului, Irina Petrescu își șterge corpul udat de ploaie, într-o suită de mișcări de o grație inegalabilă.

irina_petrescu_1.png

irina petrescu
Irina Petrescu, goală în ”Răutăciosul adolescent”
foto: captură

 

irina_petrescu_2.png

irina petrescu
Irina Petrescu, goală în ”Răutăciosul adolescent”
foto: captură

 

Oana Pellea (54 de ani) apare complet goală chiar de pe genericul filmului ”Vulpe-vânător” (1993), ecranizarea unui roman semnat de câștigătoarea premiului Nobel Herta Müller. În scena aparent neutră din punctul de vedere al erotismului, sânul tinerei, independentei și nonconformistei profesoare interpretate de Oana Pellea este atins ușor, parcă din greșeală, de piciorul partenerei de plajă.

oana_pellea_2.png

oana pellea
Oana Pellea, goală în ”Vulpe-vânător”
foto: captură

 

oana_pellea_1.png

oana pellea
Oana Pellea, goală în ”Vulpe-vânător”
foto: captură

 

Cezara Dafinescu (67 de ani) are, probabil, cele mai telegenice picioare din istoria cinematografiei românești, iar acest detaliu a fost mult speculat de regizori. Actrița depășise binișor pragul celor 40 de ani când și-a dezgolit și sânii, în filmul polițist ”Atac în bibliotecă” (1992). Filmul nu a făcut istorie, însă imaginea cu Cezara Dafinescu vorbind la telefon, acoperită foarte sumar doar de un prosop, va rămâne, cu siguranță întipărită pe retina cinefililor până la sfârșitul memoriei.

cezara_dafinescu_2.jpg

cezara dafinescu
Cezara Dafinescu, goală în ”Atac în bibliotecă”
foto: captură
Loading...

Citește și

  • Ştefan Iordache a decedat la vârsta de 67 de ani

    În septembrie 2008, marele actor român Ştefan Iordache a păşit în lumea celor drepţi. Bucureşteanul născut şi crescut în Rahova şi-a trăit ultimele zile departe de capitala pe care o iubea aşa mult şi o dată pe an o străbătea la pas din Dorobanţi până în Sebastianul natal, el părăsind această lume din Viena.

  • Actriţa Tora Vasilescu (62 de ani) a fost transportată de urgenţă la Spitalul Elias din Capitală, după ce i s-a făcut rău la o filmare, în zona Piaţa Iancului din Bucureşti.

  • aimee iacobescu oana pellea bani

    Actrițele Aimée Iacobescu (69 de ani) și Oana Pellea (53 de ani) sunt la cuțite, după ce fiica lui Amza a distribuit un editorial pe pagina sa de Facebook, de pe yorick.ro, în care era titrat „Doamna Aimée Iacobescu, în timp ce dvs. muriți de foame cu 3.500 de lei pe lună, actorii tineri huzuresc cu 1.000”. Deranjată până peste cap de acest gest, Iacobescu a ținut să iasă în față și s-o atace pe Pellea, susținând că și tatăl ei ar fi putut fi în aceeași situație cu ea.

  • Cezara Dafinescu a fost o actrita de o frumusete rapitoare

    Obişnuim să spunem că viaţa bate filmul, dar povestea celei mai frumoase actriţe din România este cu adevărat uluitoare. Marea iubire a Cezarei Dafinescu a fost Gelu Fronea, bărbatul pentru care a divorțat de George Motoi, fără să stea pe gânduri. Actrița s-a căsătorit cu Gelu, dar povestea lor de dragoste s-a încheiat tragic: bărbatul a murit într-un accident.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1