Săndel Bălan, dezvăluiri despre revenirea Andre: «Eu am lansat această modă»

12-13-vedete-7-sandel-balan-andreea-antonescu-andreea-balan-mfx.jpg

Bălanca-Antoneasca si Săndel Bălan
Andreea Bălan şi Andreea Antonescu, pe vremea când făceau parte din trupa Andre
foto> Mediafax

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Marți, 9 iulie, la un restaurant din apropierea Bucureştiului, celebrele Andreea Antonescu şi Andreea Bălan vor lansa piesa “Reset la inimă”, care marchează reunirea trupei Andre după aproape 20 de ani de pauză. Click! a stat de vorbă cu cel care a lansat formația-fenomen, în 1998, Săndel Bălan, tatăl Andreei Bălan. Impresarul se declară încântat de inițiativa fetelor.

Trupa „Andre” s-a reunit și revine în atenţia fanilor după o absență care nu a știrbit cu nimic notorietatea celor două soliste, Andreea Antonescu (36 de ani) și Andreea Bălan (35 de ani). Marți, 9 iulie, artistele, devenite și mame între timp, vor lansa videoclipului piesei „Reset la inimă”. Click! a stat de vorbă cu Săndel Bălan, cel care a compus hiturile Andre la vremea respectivă (“Prima iubire”, “Lasă-mă, papa, la mare!”, “Noapte de vis” etc), tatăl Andreei Bălan dezvăluindu-ne și lucruri mai puțin știute despre tatăl Andreei Antonescu, cel care a murit prematur, în urma unui stop cardiac.

andreea-antonescu-tata_2.jpeg

andreea antonescu familie frate mama tata
Andreea Antonescu, alături de părinții și de fratele ei
foto: arhiva personala

Cine a botezat trupa Andre

„Am făcut armata şi aceeaşi facultate cu tatăl Andreei Antonescu, Gigi Antonescu, şi eu o duceam pe Andreea mea la emisiunile pentru copii, iar el mergea cu Andreea lui la aceleaşi emisiuni. Aşa că am discutat să facem o trupă, ne-am dus cu ele la Cat Music, la Dan Popi, care le-a botezat «Andre». Eu am făcut piesele, Andreea Antonescu a mai compus din versuri, iar Andreea mea stătea pe lângă mine şi mă mai ajuta. Am şi acum toate fişele pieselor de la Uniunea Compozitorilor, căci eu am făcut mai toate hiturile Andre. De-a lungul anilor nu am mai încredinţat piesele nimănui să le cânte, căci m-am gândit că nu ar fi repezentat la fel de bine stilul Andre. Eu lucrez cu mulţi copii de la «Next Star», «X Factor» sau «Vocea Românei». Debutul fetelor pe o scenă a fost în 1998, pe 28 octombrie, când au fost invitate la Zilele Galaţiului şi au cântat o singură piesă, şi anume «La întîlnire», care ulterior a apărut pe compilaţia «La întâlnire», alături de alte nume mari din muzica românească de atunci”, ne-a povestit Săndel Bălan.

andreea-antonescu-tata_1.jpeg

andreea antonescu
Andreea Antonescu și-a pierdut tatăl când era în focul examenelor de bacalaureat
foto: arhiva personala

Şi tot compozitorul ne-a mai spus că, în timp ce el şi tatăl Andreei Antonescu se ocupau de managementul trupei-fenomen, fetelor le-a revenit sarcina să se ocupe de imaginea lor. Așa au apărut celebrele “șenile”, codițe colorate și bustierele din latex.

„Piese ca acelea nu se vor mai face”      

Săndel Bălan recunoaşte că piese ca acelea, din perioada Andre (1998-2001), nu s-au mai făcut, iar acum nu a mai fost solicitat să meargă pe același stil. „Dacă piesele nu erau bune nu rezistau 20 de ani şi nu erau cântate prin restaurante sau nu se făceau tot felul de parodii pe seama lor. Nu ştiu ce piesă vor lansa acum, nu am auzit-o, dar cred că va fi un boom. Nu cred că publicul stă să judece o singură piesă nouă, ei vor să asculte piesele care au făcut istorie cândva. Fanii au crescut, dar tot vor să asculte piesele de atunci şi acelea vor fi cântate. Iar eu pentru ele voi fi plătit”, a mai spus compozitorul şi tatăl Andreei Bălan, care deține drepturile de autor pentru hit-urile Andre. "În momentul în care s-a format trupa Andre, ambele aveau câte un album solo lansat. Andreea Antonescu a colaborat la realizarea albumului cu Adi Ordean, iar Andreea Bălan a colaborat cu celebrul naist și orchestrator Cătălin Tarcolea. Pe amândouă le cheamă și Georgiana, una era din Ploiești și cealaltă era din Galați, amândouă stăteau la etajul 1 la bloc și la același număr de apartament", ne-a mai spus Săndel Bălan.

andre-sandel-balan_1.jpeg

sandel balan
Săndel Bălan a renunțat la cariera de inginer pentru a sta alături de trupa Andre
foto: arhiva personala

Săndel Bălan a renunţat la inginerie pentru a fi lângă Andre

Săndel Bălan ne-a mai povestit că a renunţat la inginerie în anul 1999, pentru a putea fi aproape de fata lui și pentru a-i urmări cariera îndeaproape. „Eu sunt fecioară, adică un tip visător, cei din zodia asta îşi doresc recunoaștere. Asta mi-am dorit şi să dau celor din jur un produs finit. Am avut două brevete de inventator, am inventat un sistem de pornire al motoarelor fără electromotor şi fără baterie – demaror inerţial. Mi-a plăcut zona asta, însă am vrut ca fiica mea să fie în siguranţă şi să o ştiu bine”, a mai spus compozitorul. Iar la final ne-a mărturisit, cu toată încrederea: „o iubesc mult şi sunt convins că va fi un boom revenirea. Am încredere în ce fac ele două şi le urez baftă. Şi aş mai vrea ca publicul să ştie că nu m-am certat niciodată cu tatăl Andreei Antonescu”.

Citește și:

Mărturisirea dureroasă a Andreeei Bălan după cele 4 operaţii: «Nu cred că mai pot avea copii»

Cum plănuiau Andreea Bălan și Andreea Antonescu să refacă trupa Andrè cu fiicele lor

 

 

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

  • Luna martie a acestui an a fost cea mai cruntă perioadă din viaţa Andreei Bălan, iar artista nu o va uita prea curând. Naşterea celei de-a doua fetiţe a însemnat bucurie, dar şi multă tristeţe cauzată de problemele de sănătate care au apărut brusc. Acum, la o lună de la evenimentul dramatic, cântăreaţa are acelaşi tonus cu care ne obişnuise odinioară.

  • andreea balan andreea antonescu

    Așa cum Click.ro a anunțat în exclusivitate, Andreea Antonescu și Andreea Bălan au refăcut trupa Andre după 20 de ani de la înființarea acesteia și pe 9 iulie lansează o nouă melodie. Piesa trupei Andre se numește „Reset la inimă”, iar teaser-ul a apărut astăzi pe canalul de YouTube al casei de producție Cat Music.

Click desktop articole 580x400 p2

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5