Rugăciunea care l-a salvat de la moarte pe Daniel Buzdugan. E bine s-o spui zilnic

daniel-buzdugan1.jpg

Daniel Buzdugan merge la biserică, se roagă și are o legătură strânsă cu Divinitatea
Daniel Buzdugan merge la biserică, se roagă și are o legătură strânsă cu Divinitatea

Daniel Buzdugan este foarte apropiat de biserică. Face parte dintr-o familie de oameni credincioși, iar în copilărie și-a dorit să fie preot. Drumul vieții l-a dus, însă, spre altă direcție. A ajuns vedetă de radio și televiziune, dar asta nu l-a făcut să-și piardă mințile. A păstrat legătura cu Divinitatea și doar Rugăciunea inimii l-a salvat de la moarte de două ori.

Daniel Buzdugan (44 de ani), realizatorul emisiunilor matinale de la Radio ZU, are o relaţie specială cu Dumnezeu, pe care n-a ascuns-o niciodată.

Bunicii l-au învățat să se roage, dar până la urmă întreaga lui familie este îndreptată spre credință. Are rude preoți, ba chiar un episcop și o maică stareță.

Când era mic a vrut să se facă preot

”Toţi suntem dintr-o zonă în care lumea merge la biserică, aşa cum este în fiecare sat românesc, unde oamenii sunt aproape de Dumnezeu. Cred că mulţi au mai uitat de El când au venit la oraş, s-au modernizat şi-au uitat de lucrurile acestea care ne definesc. E greu de zis dacă aş fi găsit singur drumul spre credinţă. Probabil că L-aş fi descoperit pe Dumnezeu în momentul în care aş fi avut o cumpănă mare. Cred că foarte mult contează anturajul în care trăieşti. Pe Dumnezeu L-am simţit alături de mine la fiecare examen şi înaintea fiecărui lucru dificil pe care-l aveam de făcut. Fiind din Iaşi, mergeam frecvent la Biserica „Sfânta Parascheva”. Când eram mic, chiar voiam să mă fac preot. Aveam un văr alături de care mergeam în casa bunicilor şi cântam ca la biserică, dar nu a fost să fie”, a povestit Daniel Buzdugan într-un interviu acordat pentru crestinortodox.ro.

Cum l-a salvat rugăciunea de la moarte pe Daniel Buzdugan

De aici aflăm că vedeta de radio și televiziune a avut parte de cumpene în viață.

A văzut moartea cu ochii, dar a scăpat cu viață prin rugăciune.  

”Mergeam la un eveniment la Deva, eram în maşină şi am ajuns la nişte curbe foarte strânse. Cel care conducea a avut un moment de neatenţie şi jumătatea din faţă a maşinii a ajuns deasupra prăpastiei, iar mijlocul rămăsese agăţat pe marginea ei. Nu m-am panicat, am spus Rugăciunea inimii, pe care am învățat-o de la un călugăr român, şi până la urmă a venit cineva şi ne-a tractat, pentru că nici nu puteam coborî din maşină, de teamă să nu o dezechilibrăm şi să ne prăbuşim. Doar un miracol ne-a salvat. Am mai avut un astfel de moment când era să mă prăbuşesc cu un avion de mici dimensiuni. Mirosea a ars, se încinsese podeaua şi m-am rugat să-mi ierte Dumnezeu păcatele, că la zile nu mai speram. Printr-o minune am ajuns în siguranţă la sol. ~Doamne Iisuse Hristoase, fiul lui Dumnezeu, miluieşte-mă pe mine păcătosul/păcătoasa!~ Această rugăciune este bine s-o spui ori de câte ori îţi aduci aminte într-o zi şi importante nu sunt neapărat cuvintele, ci simţirea, să fii umil, smerit şi s-o spui din tot sufletul”, continuă Buzdugan.

A fost la Muntele Athos

El a povestit și despre experiența pe care a avut-o pe Muntele Athos, unde a fost de trei ori în cinci ani.

daniel-buzdugan-cu-preotul-pe-muntele-athos.jpg

Daniel Buzdugan, alături de un preot, la Muntele Athos
Daniel Buzdugan, alături de un preot, la Muntele Athos
”Am fost să dau un pomelnic şi am dat împreună cu hârtia respectivă nişte bani. Călugărul mi-a spus să iau banii: „Noi suntem aici să ne rugăm şi nu suntem bancă comercială, ci Ambasada Cerului pe Pământ”. Mi-a plăcut foarte mult acest lucru. Mă simţeam ca în Rai, iar faptul că seara slujbele se desfăşurau fără lumină electrică, doar la cea a candelei şi a lumânărilor îţi dădea un sentiment incredibil, să vezi o sută şi ceva de călugări, îmbrăcaţi toţi în negru, cu lumânările aprinse şi cântând. Eşti cu totul într-o lume spirituală. Mi-a mai plăcut că slujbele şi sfaturile lor sunt neutre. Ei doar îţi spun ce e bine şi ce-i rău, fără să te certe pentru ce-ai făcut. Sunt foarte calmi şi blânzi. Opt ore dorm, opt ore muncesc şi opt ore se roagă, dar totul se desfăşoară în deplină armonie, nimic nu este o caznă, sunt foarte fericiţi. Se mănâncă de două ori pe zi şi este mai mult decât suficient. Ei ţin în permanenţă post, nu mănâncă niciodată carne, lactate sau ouă. După acele patru zile petrecute pe Muntele Athos, în care am uitat de toate grijile şi problemele mele, în care m-am gândit doar la pacea şi liniştea de acolo, am coborât şi am mers într-o localitate obişnuită. Ne-am oprit într-un supermarket înaintea drumului de întoarcere şi am avut un sentiment de infern. Erau bărbaţi care se certau cu femei, lucruri de care te poţi lipsi. La Athos am mai învăţat că avem nevoie de foarte puţine lucruri ca să fim fericiţi, dar noi ne complicăm existenţa şi ne place să trăim într-o căutare continuă şi o foială fără sens. Şi am mai învăţat că mântuirea se face pe pământ, nu dincolo”.

monica-buzdugan-sotia-lui-daniel-buzdugan.jpg

Monica Buzdugan, soția lui Daniel
Monica Buzdugan, soția lui Daniel
Daniel este căsătorit și are doi copii, pe Luca și pe Maria. Cu soția sa, Monica, formează un cuplu de 25 de ani. Și ea este la fel de modestă.

De profesie medic stomatolog, doamna Buzdugan evită cu desăvârșire evenimentele mondene la care bărbatul ei apare singur sau alături de Mihai Morar.

Loading...

Citește și

  • Mihai Morar, Daniel Buzdugan, radio ZU, scandal rasim, sanctiune, Kamara, Congo

    Nu mai au liniște din 26 mai, de când remarcile rasiste pe care le-au făcut în emisiunea “Morning Zu” au aruncat Internetul în aer. Cei doi realizatori, Mihai Morar (34 de ani) și Daniel Buzdugan (41 de ani), și-au pus țara în cap, dar mai ales pe artiștii de culoare de la noi, din cauza unor comentarii cum rar s-au mai auzit în audiovizual. În direct la Radio ZU, cei doi i-au numit pe fotbaliștii și pe suporterii congolezi, „maimuțe”, “gorilieni”, “cimpanzei”. Solistul Kamara și-a exprimat primul dezgustul.

  • daniel buzdugan

    Daniel Buzdugan (41 de ani) e un familist convins, dar nu-i place să se laude cu familia lui. Îi ține cât mai departe de ochii curioșilor pe soția Monica și pe cei doi copii ai săi, Luca (8 ani) și Maria (6 ani). Păcat, pentru că matinalul de la Radio ZU are o familie superbă. Cele mai recente imagini surprinse de fotoreporterii Click! dovedesc ce bine arată soția lui Daniel Buzdugan, pe care omul de radio o iubește de peste 20 de ani.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1