Romanița Iovan luptă de trei ani pentru averea fiului ei

9bnvg.jpg

Romaniţa îşi dedică tot timpul liber fiului ei, Albert, în vârstă de 11 ani

Romaniţa nu se dă bătută când vine vorba despre fiul ei. În baza unei legi care vizează pensia de urmaş, creatoarea de modă urmează să dea din nou în judecată Casa de Pensii a Municipiului Bucureşti, pentru restituirea unei sume importante de bani care urmează să-i revină lui Albert.

De trei ani, Romaniţa Iovan (53 de ani) face potecă pe la judecătorie. Celebra creatoare de modă are pe cap două procese care vizează drepturile fiului pe care îl are cu regretatul pilot Adrian Iovan. Pe de o parte este vorba despre vila din Otopeni pe care se bate cu medicul Mihaela Steriu, fosta iubită a lui Iovan, iar pe de altă parte este vorba despre cel cu Casa de Pensii a Municipiului Bucureşti. Pentru procesul pentru imobil urmează să meargă la tribunal luna viitoare, iar pentru cel cu Casa de Pensii, avocaţii lui Albert Iovan pregătesc o nouă luptă, iar de data ceasta speră să câştige pentru că au un as în mânecă.

”Există o lege privind scutirea de la plată a debitelor provenite din pensii care au fost încasate în baza unor hotărâri judecătoreşti. Prin urmare, nu doar că lui Albert nu trebuie să i se mai reţină suma de 2.674 lei din pensia de urmaş, dar acesta trebuie să primeasca toate sumele astfel reţinute, pentru recuperarea sumei de 83.391 de lei. În acest sens, Albert a depus cerere către CPMB, însă aceasta a fost respinsă pe motiv că băiatul nu se încadrează. Aceasta decizie va fi contestată în faţa instanţelor judecătoreşti”, a spus pentru Click!, avocatul Bogdan Scutaru.
După cum se ştie la două luni de la moartea lui Adrian Iovan, moştenitorii săi au cerut pensia părintelui lor, din perioada 1 august 2011 până la sfârşitul anului 2013, adică aproape 3 miliarde de lei. Chiar dacă reprezentanţii Casei Judeţene de Pensii Ilfov au susţinut că nu au de ce să le dea aceşti bani, Romaniţa Iovan a continuat procesul pentru un drept care credea că li se cuvenea moştenitorilor fostului ei soţ. Romaniţa Iovan a câştigat însă lupta în instanţă şi a şi încasat, la sfârşitul lui 2015, circa 2,8 miliarde lei vechi. Când credea că nu se mai poate întâmpla nimic, a venit şi vestea cea rea. Judecătorii Tribunalului Bucureşti au soluţionat contestaţia făcută de reprezentanţii Casei de Pensii şi le-au dat şi dreptate. Magistraţii au dispus întoarcerea executării şi i-au obligat pe moştenitorii lui Iovan să restituie banii.

Adrian Iovan şi-a pierdut viaţa în accident de avion

Pilotul Adrian Iovan a murit în accidentul aviatic produs în 20 ianuarie 2014, în Munţii Apuseni. Studenta Aurelia Ion a murit şi ea, iar copilotul Răzvan Petrescu şi medicii Radu Zamfir, Valentin Calu, Cătălin Pivniceru şi Sorin Ianceu au fost răniţi. Echipa medicală se îndrepta de la Bucureşti la Oradea, unde trebuia să preleveze ficatul unui donator de peste 60 de ani, care suferise un accident vascular cerebral.

 

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1
3
ClickPoftaBuna.ro : 1