Rodica Popescu Bitănescu: "Olga se topea de dorul fiului din America!"

olga_t.jpg

olga tudorache
Olga Tudorache a fost internată săptămâna trecută în stare gravă la Spitalul Elias
Foto: captură foto/Youtube

Rodica Popescu Bitănescu şi Tudor Gheorghe regretă şi ei dispariția Olgăi Tudorache, care se pare că avea o mare durere în suflet. Cei doi au colaborat cu actriţa, astfel că îi leagă multe amintiri, unele amuzante, altele pline de tristețe.

Rodica Popescu Bitănescu îşi aminteşte de Olga Tudorache într-o piesă care a lăsat-o fără cuvinte. Regretata actriţă juca mai mult goală decât îmrăcată, dar nu scene de seminuditate au fost cele care i-au atras neapărat atenţia.

rodica_popescu_bitanescu.jpg

Rodica Popescu Bitanescu, actrita, Baieti de oras, Antena 1, Mihai Bendeac
Rodica Popescu Bitănescu a povestit cât de dor îi era regretatei actriţe de fiul ei
Foto: arhivă personală

"Am văzut-o prima oară pe scenă când eram studentă şi m-a impresionat prezenţa ei, fiind o brunetă superbă, cu piele albă. Atunci a dansat într-o piesă aproape goală pe o masă şi mi s-a părut impecabilă frazarea ei, pauzele pe care le lua şi felul controlat în care juca. Eram tânără şi m-a marcat când am văzut-o în acele piese de teatru. Peste ani am jucat împreună la Teatrul Naţional şi aş putea spune că îmi era frică de ea, eram colege de cabină şi îşi dorea să vorbească cu mine, să stăm de vorbă împreună şi să povestim. Era foarte rece, dar şi emoţionantă în același timp. Dar am descoperit-o pe parcurs, ca fiind o femeie emotivă, sensibilă şi foarte caldă", a dec;arat Rodica Popescu Bitănescu. Olga îi povestea adesea despre unicul ei băiat, inginer de profesie, stabilit peste Ocean: ”Când vorbea despre fiul ei îi dădeau lacrimile. Se topea de dorul lui! Peste ani drumurile ni s-au despărţit, însă am urmărit-o la fel de atent ca profesoară, dar şi ca actriţă. Regret enorm decesul ei, dispar profesori mari, iar eu am lucrat cu mulţi oameni mari precum A. Pop Marţian sau Ion Finteşteanu, însă cu ea nu am făcut cursuri. Dar pot să spun că am furat de la ea meserie şi am învăţat de la ea multe în timpul vieţii, numai lucruri bune. A fost o mare actriţă şi regret dispariţia ei. Îi doresc să aibă linişte şi lumină”, a completat actriţa. 

Celebrul artist Tudor Gheorghe și-a amintit şi el cu nostalgie de colaborarea cu marea artistă Olga Tudorache, care a încetat din viață marţi noapte, la vârsta de 88 de ani şi ştie cât de mult îşi iubea fiul.

Tudor Gheorghe.jpg

Tudor Gheorghe Regele Naiului Bardul Neamului Romanesc
Tudor Gheorghe a fost foarte apropiat de Olga Tudorache
Foto: Ciprian Vlăduţ

"Am cunoscut-o mai mult decât ca actriţă, pentru că am avut și turnee prin țară. Ea este un simbol al teatrului, o doamnă a eleganţei. Am destule amintiri legate de ea, din viaţa normală. De pildă, acum câțiva ani, pe când eram în Arad, am anunțat-o că merg prin magazine, ca să-mi cumpăr o camaşă. Olga s-a oferit să mă însoțească, ba chiar a dorit să mă ajute să aleg modelul, așa cum ar fi făcut și pentru fiul ei, Alexandru Avram, stabilit în America. Îi era tare dor de el. Olga era o femeie fără ifose, mai greu de găsit în ziua de azi. În acest moment sunt în turneu la Deva şi doamna mea va înţelege dacă nu voi ajunge să particip la un astfel de eveniment trist. Condoleanţe familiei!", a declarat maestrul.   

TVR 1 va transmite,miercuri, de la orele 0.00, piesa ”Nuntă însângerată”, în care Olga Tudorache joacă alături de Tudor Gheorghe.  

Loading...

Citește și

 • Olga Tudorache

  Moartea actriței Olga Tudorache a îndoliat întreaga lume artistică. ”Doamna teatrului românesc” s-a stins din viață în noaptea de 17 spre 18 octombrie, la nici o săptămână după ce împlinise 88 de ani. Ultima ei aniversare a fost una tristă, pe un pat de spital, la Terapie Intesivă, unde marea artistă și-a petrecut ultimele zile din viață.

 • olga tudorache, florin piersic

  Marii actori ai țării, foști studenți ai Olgăi Tudorache sau colegi de scenă, au reacționat emoționant la vestea că ”Marea Doamnă” a plecat dintre noi. Carmen Tănase, Oana Pellea, Florin Busuioc, despre Olga Tudorache: ”Acum e linişte, Regina mea mamă! Va mulţumesc pentru tot!”

 • olga tudorache teatru metropolis

  Moartea Olgăi Tudorache a îndoliat lumea artistică. Elena, secretara Teatrului Metropolis, pe scena căruia actriţa a jucat în ultimii ani de viață, are inima împietrită de durere. Ținea enorm la "doamna teatrului românesc", despre care spunea că este actriţa cu suflet de aur.

 • olga tudorache inmormantare

  Familia a început să facă demersurile pentru înmormântarea actriţei Olga Tudorache. Artista va fi condusă pe ultimul drum, unde are un loc de veci la Cimitirul Bellu din Bucureşti. Ceremonia funerară este programată la biserica Kreţulescu, la ora 11.30. Cei care au văzut-o pe scenă, dar şi apropiaţii îi pot aduce un ultim omagiu actriţei, vineri, între orele 10.00 şi 14.00, în foaierul Sălii Mari a Teatrului Naţional ”I.L. Caragiale” din Bucureşti.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1