Rodica Mandache a împlinit 75 de ani. Ce regrete are legat de familie

rodicamandache10_68375400.jpg

Rodica Mandache, actrita, Florin Piersic, aniversare, familie, Diana Maria Mihailopol, Aurel Mihailopol
Rodica Mandache şi Florin Piersic, în "Visul unei nopţi de iarnă"
foto: TVR1

La 33 de ani, în 1980, actriţa o interpreta magistral pe Doruleţ, în piesa de teatru “Visul unei nopţi de iarnă”, de Tudor Muşatescu, unde juca alături de Florin Piersic. Actriţa a rămas în memoria publicului datorită acestui rol şi, deşi a jucat într-o mulţime de alte proiecte, acesta a fost cel care a rămas cel mai drag publicului. Astăzi, 14 martie, marea actriţă împlineşte 75 de ani.

La cei 75 de ani, Rodica Mandache este la fel de activă şi plină de viaţă ca în tinereţe. Face radio la Smart FM şi joacă în diverse piese la Teatrul Odeon. Nostalgicii o ştiu din “De ce are vulpea coadă”, “Promisiuni” sau “Căsătorie imposibilă”, dar şi din capodopera “Visul unei nopţi de iarnă”. Actriţa a fost întotdeauna o femeie misterioasă şi de puţine ori a oferit informaţii despre viaţa ei. Ea a fost căsătorită cu fotograful Aurel Mihailopol (decedat în 1982) şi au împreună o fiică, pe Diana Maria Mihailopol, regizoare de teatru. Multă vreme, aceasta a lucrat pentru Teatrul “Bacovia” din Bacău și a colaborat cu Teatrul „Odeon” din București, dar şi cu Universitatea Hyperion din Capitală.

Rodica Mandache, actrita, Florin Piersic, aniversare, familie, Diana Maria Mihailopol, Aurel MihailopolZoom
Rodica Mandache arată senzaţional la 75 de ani
foto: arhivă personală

„Singurele lucruri pe care mi le reproşez în viaţă sunt în legătură cu copilul meu, pe care n-am ştiut să-l cresc foarte bine, pe care l-am însingurat, cu care n-am fost deloc blândă, am fost extrem de dură cu ea şi sunt în continuare. Nu ştiu să mă descurc cu ea, dar mă străduiesc. Nu ştiu să fac multe lucruri în ceea ce o priveşte. Are un caracter şi o structură total diferite de ale mele. Am crezut că tot ce a mers cu mine merge şi cu ea, dar n-a fost aşa. Când ai un copil, îi pui un şablon potrivit ţie, cum ai vrea tu să fie, dar el este cum este el, ceea ce este chinuitor şi pentru tine, şi pentru el. Apoi bărbatul meu a murit foarte devreme şi noi am rămas singure şi a trebuit să mă descurc, şi ea a trebuit să se descurce. Lumea te crede foarte puternic şi în stare să te descurci întotdeauna şi asta nu place. Şi sunt multe greutăţi pe care dacă le primesc eu între ochi e una, dar dacă le primeşte ea, e alta“, povestea actriţa în urmă cu ceva ani în revista “Tango, marea dragoste”.

loading...
Loading...

Citește și