Rică Răducanu se luptă cu problemele de sănătate: “Durerile sunt crunte”

Rică Răducanu şi-a dedicat timpul sportului! A muncit o viaţă cu pasiune, iar rezultatele profesionale s-au văzut cu trecerea anilor. Odată cu ele, s-au adunat şi problemele de sănătate. Acum, la 72 de ani, fostul portar de la Rapid ne-a mărturisit că are probleme grave cu genunchii şi face tratament la băi.

Rică Răducanu, fostul portar de la Rapid, trece prin momente nu tocmai plăcute! Zilele trecute, celebrul sportiv ne-a mărturisit că este tare necăjit din cauza problemelor de sănătate pe care le are în ultimii ani.

2_2.-2col-img_0578.jpg

Merge cu greutate din cauza durerilor

“Sunt cu supărările mele, tocmai ce am venit de la tratament de la Covasna, mă dor foarte tare genunchii şi picioarele de la cât sport am făcut la viaţa mea. Mi s-a zis că mi s-a tocat tot cartilajul de la genunchi. Durerile sunt crunte. Am stat la un centru medical timp de dois-prezece zile. Am făcut băi cu sulf, am făcut fizioterapie, plus multe altele care să mă ajute. Nu am mai fost de vreo trei ani la tratament, acum m-am dus de frică, pentru că mă durea foarte tare. Plus că eu merg doar cu maşina, nu merg mai deloc pe jos. Am bicicle--tă acasă, dar nu mă ating de ea, nu mai fac mişcare”, a declarat Rică Răducanu pentru Click! 

2_rica-raducanu-stefan-banica-ioanitoaia_-8213_04.jpg

Pe vremea când făcea furori pe terenul de fotbal

În 2010, celebrul sportiv a trecut printr-o intervenţie chirurgicală la nas din cauza problemelor respiratorii pe care le avea. „Făceam multe plonjoane după minge, am fost de multe ori accidentat la nas şi am ajuns să nu mai pot respira. Am fost la doctor şi mi-au spus că aş putea să mor şi în somn. Când m-am hotărât să merg la doctor, am fost băgat imediat în operaţie. După aia, mi-a fost frică să adorm că nu pot să respir pe gură. E chinul de pe lume când îţi scoate chestiile alea din nas. Acum sunt bine”, mărturisea Rică Răducanu în emisiunea “Happy Hour” de la PRO TV. De asemenea, în urmă cu un an, Rică Răducanu a fost diagnosticat cu apnee în somn, boală al cărei simptom principal este sforăitul. „Eu, din cauza loviturilor – noroc că am nasul ăsta mare – când am făcut plonjoane, mulţi mi-au dat cu piciorul în nas, mi-au rupt toată partea asta, nu respir deloc pe aici, mi s-a zis că s-ar putea să mor în somn”, spunea Rică la Digi24.

Totodată, în 2017, fostul portar de la Rapid trecerea printr-o altă intervenţie chirurgicală după ce fusese muşcat de două căpuşe, iar piciorul i s-a infectat. “Astea sunt trecătoare, am trecut eu prin mai multe. Au fost două ciupituri de căpuşă. E mai nasol la o vârstă. Am fost şi la pansat. Mi-au pus nişte copci pe acolo, nu ştiu. Eu am zis că e o glumă, dar mi s-a infectat piciorul. Nu e bine să ajungem la miliţie şi la doctor. Mi-a tăiat ceva pe acolo. Putea să nu fie, dar ce să fac? Merg pe stilul meu, cu glume, cum mă ştie lumea. Mă vait acasă, la nevastă!”, spunea atunci Rică Răducanu la Antena Stars.

Loading...