Reţete de post de la bucătari celebri

11fjghjgh.jpg

Marius Tudosiei prezintă “Sănătatea în bucate” la Digi 24

Ţii Postul Crăciunului, dar parcă te-ai săturat de reţetele tale obişnuite şi nu mai ştii ce să găteşti? 6 bucătari celebri îţi sar în ajutor.

Fiecare îţi dă câte o idee de mâncare pe cât de gustoasă şi apetisantă, pe atât de simplu de preparat. Te vei convinge, astfel, că şi din legume, fructe şi cereale poţi prepara o mulţime de bunătăţi.

Ciuperci cu verdeaţă de la Marius Tudosiei

reteta_marius_tudosiei_ciuperci_cu_verdeata.jpg

reteta marius tudosiei ciuperci cu verdeata
Marius Tudosiei a dezvăluit rețeta lui de ciuperi cu verdeață, perfectă pentru post

 

Ingrediente: ulei de măsline, usturoi, ciuperci, ceapă verde, mărar, pătrunjel, sare, piper.

Mod de preparare: Punem la încins, într-o tigaie, o lingură de ulei de măsline, în care călim un căţel de usturoi spart şi mărunţit. Adăugăm ciupercile, pe care le lăsăm să îşi lase apa şi să se evapore, iar când sunt aproape gata, adăugăm ceapă verde, sare, piper, mărar şi pătrunjel.

Laura Cosoi ne propune o salată marocană

laura_cosoi_salata_marocana_salata_de_cartofi.jpg

laura cosoi reteta salata marocana salata de cartofi
Laura Cosoi propune două rețete delicioase de salată pentru perioada postului

 

Ingrediente: două căni de orez integral fiert, două căni de porumb dulce fiert, două roşii tăiate, un ardei tăiat bastonaşe, un fir de ceapă, o jumătate de cană de măsline verzi. Pentru sos, avem nevoie de două linguri ulei de măsline, două linguri de sos de soia, zeamă de lămâie, mărar şi sare.

Mod de preparare: amestecăm orezul fiert cu porumbul, cu ceapa verde mărunţită, cu măslinele şi restul legumelor. Se adaugă sosul făcut din combinarea tuturor ingredientelor şi se amestecă.

O altă salată delicioasă este cea cu fasole şi cartofi. Ai nevoie de ardei copt, de fasole fiartă în 3 ape sau fasole de la conservă, de ceapă verde, cartofi fierţi, ulei de măsline, o lingură de oţet balsamic, sare şi piper. Se amestecă toate ingredientele.

Sarmale vegane de la Ligia Pop

sarmale_vegane_ligia_pop.jpg

sarmale vegane ligia pop
Sarmalele Ligiei Pop sunt potrivite atât pentru post, cât și pentru persoanele care au adoptat regimul vegan

 

Ingrediente: două verze murate, 500 g orez cu bob mic, 3 morcovi, 3 cepe, o rădăcină pătrunjel, 100 g făină de arahide crude, măcinate în râşniţă (sau de seminţe crude de dovleac), ulei presat la rece, 2-3 linguri pastă de roşii, sare, cimbru, mărar, busuioc.

Mod de preparare: se taie mărunt ceapa, morcovii şi rădăcina de pătrunjel, se călesc în puţin ulei şi o cană de apă. Se stinge focul şi se adaugă orezul, făina şi condimentele. Se umplu cu această compoziţie foile de varză, se rulează sarmalele şi se pun într-un vas, peste care se toarnă 500 ml apă amestecată cu pastă de roşii şi două linguri de ulei presat la rece. Totul se fierbe timp de 4-5 ore.

Legume ratatouille a la Nicolai Tand

ratatouille_nicolai_tand.jpg

ratatouille nicolai tand
Iată rețeta de legume ratatouille a lui Nicolai Tand

 

Nicolai Tand ne propune un ghiveci românesc numai bun pentru Post.

Ingrediente: un dovlecel, o vânătă, un ardei, o ceapă, un căţel de usturoi, o lingură de bulion, ulei, sare, piper, foi de dafin şi oregano proaspăt.

Mod de preparare: vânăta, ceapa, ardeiul, dovlecelul se taie în cuburi şi se trag la tiaie, se adaugă foile de dafin şi oregano, sare, piper şi o lingură de bulion proaspăt, se mai pune un strop de apă ca să mai fiarbă puţin.

Supă de morcovi cu şofran de la Anca Lungu

supa_de_morcovi_anca_lungu.jpg

supa de morcovi anca lungu
Anca Lungu propune o supă de morcovi cu șofran pentru postul Crăciunului

 

„Prinţesa Polonic”, aşa cum s-a autointitulat, are, pe blogul ei, tot felul de reţete apetisante. Supa cremă de morcovi este foarte simplu de făcut.

Ingrediente: 700 g morcovi tăiaţi rondele, o ceapă mare tăiată în patru, un pahar de suc de portocale proaspăt stors, 0,12 g de şofran pur (un pliculeţ), sare şi piper.

Mod de preparare: puneţi morcovii împreună cu ceapa în suficientă apă, cât să-i cuprindă. După ce au fiert, pasaţi totul cu un blender, adăugaţi sucul de portocale şi condimentele.

Salată de conopidă cu sos de muştar de la Horia Vîrlan

salata_de_conopida_horia_virlan.jpg

salata de conopida horia virlan
Salata de conopidă a lui Horia Vîrlan are un ingredient special: sosul de muștar

 

Ingrediente: o conopidă mare, ruptă în bucheţele, o jumătate de pahar de ulei de măsline, zeama de la o jumătate de lămâie, o linguriţă de oţet balsamic, o lingură muştar, sare şi piper alb, opţional verdeaţă.

Mod de preparare: pune la fiert 2 litri de apă cu puţină sare şi, când clocoteşte, adaugă conopida. Las-o să fiarbă la foc iute timp de 12-14 minute, până când cotorul e moale. Scoate conopida sub jet de apă rece şi scurge-o bine. Amestecă într-un bol muştarul, oţetul, zeama de lămâie, sarea şi piperul, apoi încorporează conopida în acest sos.

Loading...

Citește și

  • Alex Stan, Simona Pope şi Tudor Constantinescu, juraţi la „Bake Off România” (PRO TV), îţi recomandă fiecare câte o reţetă delicioasă, uşor de preparat acasă.

  • În ziua de 8 Martie se inversează rolurile: bărbaţii trec la cratiţă, iar femeile sunt cele răsfăţate cu bucate delicioase. De altfel, ce surpriză mai frumoasă îi poţi face iubitei tale decât o cină romantică, pregătită chiar de tine?! Nu trebuie să fii expert, reţetele sunt uşoare, dar senzaţionale.

  • gabrieal cristea

    Gospodinile au treabă multă în această perioadă şi s-au apucat să umple cămara pentru iarnă! Gabriela Cristea se numără şi ea printre doamnele care preferă să pună murături acasă şi anul acesta a făcut-o din nou. Vedeta Kanal D are o reţetă specială şi uşoară pe care pariază în fiecare an pentru un gust deosebit.

  • bake off, cofetari, vedeta, jurati

    Vă uitaţi la emisiunea “Bake off România”, vă lasă gura apă şi vă notaţi cu disperare reţetele? Ei bine, acum aveţi ocazia să mâncaţi direct de pe mâna celor trei juraţi pentru că reporterii Click! au aflat unde lucrează şi au fost la locul lor de muncă. Practic, am nimerit în “Raiul dulciurilor”!