Reacția lui Tudor Chirilă, acuzat că ar fi în spatele protestelor #rezist: „Mă declar vinovat”

tudor_chirila_0.jpg

tudor chirila
Tudor Chirilă a fost deranjat de zgomotul produs de aparatele foto
Foto: Facebook

O simplă glumă a iscat un adevărat scandal în mediul online, îndeosebi în presă, în jurul lui Tudor Chirilă. După ce publicația Times New Roman a publicat un articol fictiv în care spune despre artist că s-ar afla în spatele protestelor #rezist, mulți au luat-o de bună și au fost răspândite mai multe zvonuri.

Atât Tudor Chririlă, cât și Pro Tv, cu care cântărețul are contract de colaborare, au reacționat pe marginea știrilor false despre implicarea artistului sau a televiziunii în problemele politice. Chirilă a scris pe pagina sa de Facebook că aprecizaă simțul umorului al celor de la Times New Roman, o publicație online care distribuie articole fictive și pamflete amuzante în care sunt criticate anumite situații sau figuri celebre din România:

„Mă declar vinovat! Sunteți tari, eu râd, dar într-o mare de fake news (știri false, n.r.) și tabloide de partid, umorul vostru se pierde în peisaj. Lumea ia de bun ce scrieți”, a scris cântărețul, publicând și articolul cu pricina, intitulat, „10 lucruri de care e acuzat Tudor Chirilă, altele decât că e în spatele protestelor #rezist”.

După ce scandalul a luat amploare, reprezentanții Pro Tv au avut și ei un cuvânt de spus, pentru a clarifica zvonurile false:

„Activitățile lui Tudor Chirilă pe pagina personală de Facebook nu reprezintă poziția Pro TV, așa cum este insinuat în anumite articole publicate online. Fiecare persoană are dreptul de a-și exprima public opiniile, fie că vorbim de mediul politic sau social. Acțiunile prin care își exprimă opiniile despre peisajul politic din România sunt în calitate de persoană fizică si nu au legătură cu activitatea lui Tudor în PRO TV. Informațiile prezentate în articolele online care fac referire la PRO TV în acest subiect induc cititorii în eroare, inclusiv cele referitoare la implicarea angajaților PRO TV în activități politice, care poate fi desfășurată în conformitate cu reglementările legislative în vigoare”, scrie Pro Tv, într-un punct de vedere transmis Paginii de Media.

Tudor Chirilă este un aprig critic al situației dezastruoase în care se află România, precum și al coaliției PSD-ALDE, dar întotdeauna și-a exprimat opiniile din perspectiva sa, nu din cea a vreunei companii sau televiziuni. El a fost mereu alături de protestatarii #rezist și îndeamnă de fiecare pe cei tineri și nu numai, să iasă în stradă să-și spună nemulțumirile, atunci când este organizat un protest. Fiind un bun cunoscător și martor al evenimentelor tulburi din anii 1990 din România, când studenții și mai mulți intelectuali au avut de suferit pentru că au avut un alt punct de vedere decât puterea de la acea vreme, Tudor Chirilă are speranța că tinerii născuți după Revoluție vor schimba în bine această țară. Din acest motiv, opiniile sale nu sunt bine primite de unele partide actuale.

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1