Radu Palaniță a câștigat Românii au talent, dar nu a întors nici un scaun la Vocea României. Cum l-au "tocat" atunci jurații

radu-palanita.jpg

Radu Palaniță, în 2016, cântând în Yellow Club
foto: Facebook

Finala "Românii au talent", difuzată la PRO TV vineri, 29 mai, a fost câștigată de Radu Palaniță, care a plecat acasă cu 120.000 de euro. Mecanicul auto cu voce de aur reprezintă tiparul perfect pentru acest gen de emisiune, căci antiteza dintre profesia sa și talentul nativ atrage și intrigă. Mai mult, modestia de care a dat dovadă Radu a fost, se pare, rețeta cu care a ajuns la inimile telespectatorilor. În 2019 însă, la "Vocea României", Radu Ppalaniță nu a întors nici un scaun.

”Sunt foarte emoționat, nu credeam că oamenii vor avea atât de multă încredere în mine. Încă nu realizez ce s-a întâmplat. Aș vrea să le transmit tuturor celor care au fost alături de mine și vor fi pe mai departe că acest moment a fost piatra de temelie pentru ceea ce va urma în cariera mea, iar acest lucru li se datorează și lor”, a spus Radu Palaniță după câștigarea premiului de la "Românii au talent".

Pentru cei care îl știu pe Radu de undeva, dar nu își amintesc sigur de unde, le spunem că tânărul cu alură de cowboy a mai fost pe o scenă de la PRO TV, însă la emisiunea "Vocea României". Ediția respectivă a fost difuzată în 2019, însă nu este o amintirire prea plăcută pentru Radu Palaniță. Nu a întors nici un scaun, iar jurații au avut mult de comentat despre prestația lui. Fără milă a fost Irina Rimeș, pe care Tudor Chirilă a încercat să o tempereze. "Imaginează-ți o stradă. Tu mergi pe aici, iar piesa vine de pe contrasens. Nu v-ați lipit, nu ai avut chimie cu piesa", i-a spus Irina Rimeș.

Radu Palaniță l-a cucerit pe Florin Călinescu: "Eu de un mecanic auto am nevoie"

Radu Palaniță este mecanic auto și, începând cu vârsta de 14 ani, a început să se întrețină singur.  Și-a descoperit târziu pasiunea pentru muzică și nu a renunțat la acest hobby. „Nu am niciun fel de studii muzicale, însă am aflat că pot să cânt, în urmă cu 4 ani si jumătate, într-un bar de karaoke. De atunci, la fiecare sfârșit de săptămână, frecventez locații de karaoke unde cânt alături de prieteni. Mi-am dat seama că vreau să încânt oamenii cu muzica mea”, a spus Radu pe scena de la "Românii au talent", înainte de a primi golden buzz de la Florin Călinescu.

De altfel, juratul este cel care l-a impulsionat și cel care a "mirosit" că harul lui Radu și povestea sa de viață ar putea fi o combinație perfectă pentru premiul de 120.000 de euro. Spre deosebire de Smiley, Horian Brenciu, Irina Rimeș și Tudor Chirilă, care l-au respins la "Vocea României", Florin Călinescu a crezut în el de la bun început. „Eu asta apreciez la această emisiune. Faptul că oameni fără niciun semn al destinului descoperă ceva și vin aici. Și au o meserie. Uite, anul trecut era o croitoreasă. Acum este un mecanic auto. Mâine puteți fi milionari… Eu de un mecanic auto am nevoie. Vreau să te responsabilizez”, a declarat Florin Călinescu.

 

 

Loading...
 
 

Citește și

  • Ediția de vineri seară, 21 februarie, a emisiunii „Românii au talent”, a adus cu sine și al patrulea Golden Buzz al sezonului cu numărul 10. Juratul Florin Călinescu a apăsat butonul auriu după prestația unui mecanic auto, care i-a impresionat pe jurați atât prin intermediul vocii sale unice, dar și prin modestia și povestea sa de viață.

  • vlad ciobanu

    Pandemia de coronavirus a schimbate regulile emisunii "Românii au talent". După 15 săptămâni de preselecţii, în care au fost prezentate evoluţii ale concurenţilor înregistrate înainte de declanşarea pandemiei, pe 22 mai ar fi trebuit să înceapă etapa live-urilor. Din păcate, acest lucru nu a fost posibil din cauza condițiilor actuale, însă organizatorii au recurs la o soluție inedită pentru ca telespectatorii să se bucure de spectacol. Ei au avut ocazia de a-şi alege preferatul dintr-un număr de 22 de concurenți. Cel care a adunat cel mai mare număr de voturi din partea telespectatorilor a primit premiul de originalitate și a devenit mai bogat cu 10.000 de euro. Numele său este Vlad Ciobanu.