Povestea lui Jesus del Cerro, spaniolul care a regizat “Vlad” și “Miami Bici”. Cum e viața de burlac în România

olimpia-melinte-jesus-del-cerro.jpg

Jesus del Cerro alături de Olimpia Melinte, protagonista din «Vlad»
Jesus del Cerro alături de Olimpia Melinte, protagonista din «Vlad»

Click desktop articole 300x250 p1

Citeste tot despre: 

Click desktop articole 300x250 p2

Numele lui Jesus del Cerro este strâns legat de proiecte precum “Vlad”, “Cu un pas înainte”, de filme precum “Naşa” și, mai nou, “Miami Bici”, pentru care a colaborat cu Matei Dima şi Codin Maticiuc. Despre proiectele sale şi viaţa de familia, Jesus Del Cerro ne-a povestit mai multe în interviul următor, oferit în exclusivitate. De vineri, 21 februarie, intră în cinematografe filmul “Miami Bici”, iar de luni începe la Pro TV sezonul 3 din “Vlad”.

Click!: Ai o experienţă mare în industria cinematografică şi de televiziune din România. Ce înseamnă pentru tine comedia "Miami Bici", filmul pe care l-ai regizat?

Jesus del Cerro: Filmul ”Miami Bici” mi-a oferit din nou şansa de a mă întoarce la filmul de comedie. Am facut multe comedii de când am început să regizez filme şi seriale TV, dar în ultima perioadă am regizat mai mult filme de dramă şi thrillere. “Miami Bici” are o poveste foarte bună, cu actori foarte talentaţi, iar locaţiile sunt senzaţionale. Toate aceste ingrediente sunt necesare filmului de comedie, iar “Miami Bici” le conţine, plasându-l astfel în categoría comediilor foarte bune.

Cum a fost să lucrezi cu echipa acestui film?

Acest film a fost filmat în trei perioade diferite, cu 3 echipe diferite, în două ţări (România şi America – în Miami), în 4 limbi şi 3 anotimpuri (iarnă, primăvara şi toamnă). Asta a fost una dintre cele mai mari provocări ale filmului şi anume că toate cele 3 echipe să funcţioneze. Dar trebuie să spun că toate echipele au acţionat cu profesionalism, ceea ce a dus la o experienţă minunată.

Care a fost partea cea mai grea a acestui proiect?

Tot ce a însemnat filmare în  Miami - US! Totul era foarte nou: de la legislaţie (ce, cum şi cât ai voie să faci), până la modul de lucru. Pentru că am avut o echipă restrânsă, am fost nevoiţi ca multe sarcini să le îndeplinim noi, cei câţiva din echipa românească (eu, Codin, Matei, Silişteanu), astfel a fost nevoie de multă muncă şi efort. Însă am învăţat foarte multe, iar echipa din Miami a fost de mare ajutor. A fost greu, dar a fost o experienţă interesantă, de care aveam nevoie.

Ţi s-a întâmplat să filmezi în paralel pentru două proiecte? Cum te-ai descurcat?

Acest lucru m-a făcut să dorm foarte puţin, pentru o perioadă destul de lungă de timp. Pare paradoxal, dar pentru că cele două proiecte la care lucram erau atât de diferite: serialul “Vlad”- o dramă, iar “Miami Bici”- o comedie nebună, m-a ajutat să mă odihnesc, să-mi liniştesc gândurile. Trecerea de la conceptul serios şi dramatic al serialului “Vlad”, la conceptul ludic, jovial şi comic al filmului “Miami Bici”, m-a făcut să experimentez un proces cu totul interesant de gestionare al gândurilor şi ideilor.

Cum te-ai înţeles cu actorii din rolurile principale din "Miami Bici"?

Trebuie să spun că Matei Dima şi Codin Maticiuc sunt actorii principali ai filmului şi, de asemenea, partenerii mei, pentru că noi trei suntem şi producătorii filmului, iar dincolo de film, suntem foarte buni prieteni, aşa că răspunsul e unul singur: a fost o mare plăcere să lucrăm împreună!

Cu cine ai devenit cel mai bun prieten din echipa filmului şi de ce?

Aşa cum am mai spus, eu, Codin şi Matei am devenit buni prieteni. Apoi cu directorul de imagine, Adrian Silişteanu, de care mă leagă o prietenie încă din 2006 şi alături de care am făcut filme şi seriale TV. Cu Juan Luna, cel care ne-a ajutat cu producţia filmului în Miami, şi cu care sunt prieten din 2012, am făcut câteva filme; cu unul dintre actorii americani, Koldo Fombellida (poliţistul corupt), cu care acum 2 ani am făcut un film în Puerto Rico… Tot ce pot să spun e că am făcut acest film cu mulţi prieteni, iar asta îmi dă un sentiment extrem de plăcut.

Povesteşte-ne despre distribuţia internaţională a filmului.

În partea filmată în Miami, toţi actorii sunt americani. A fost foarte plăcut să lucrez cu ei. Doi dintre aceştia au fost prezenţi în Bucureşti, la premiera filmului.  

Cu ce actori ai vrea să faci un alt proiect separat?

Îmi place mult să lucrez cu actorii români. Mi-ar plăcea să mai fac încă o comedie cu Matei, Codin şi Florin Piersic jr. Cu Florin am mai lucrat într-un film de acţiune, dar până acum, nu l-am mai văzut jucând comedie, însă aici, în acest film, e foarte comic. De asemenea, mi-ar plăcea să lucrez la diferite proiecte, cu Emilian Oprea, Olimpia Melinte, Letiţia Vlădescu, Victoria Răileanu, George Piştereanu, Andrei Aradits şi mi-ar face mare plăcere să lucrez din nou cu Cristina Flutur, cu care am lucrat minunat, la filmul “Hawaii”. Mă bucură mult să lucrez cu actori români.

jesus-del-cerro.jpg

jesus del cerro
Jesus del Cerro, alături de distribuția din "Vlad", la avanpremiera comediei "Miami Bici"
foto: Facebook

Atunci când termini un proiect te gândeşti deja la următorul?

Întodeauna mă gândesc la proiecte noi, chiar dacă nu ştiu care dintre ele va fi următorul. Caut soluţii şi analizez care dintre scenarii are potenţial de a primi finanţare. Îmi place să am scenarii şi proiecte “în sertar” pentru că nu ştii niciodată când se va transforma în următorul film sau serial de televiziune.

Te-ai mutat în România sau faci naveta?

Am o locuinţă aici, în Bucureşti, şi o casă în Madrid, pentru că proiectele “mă plimbă” de colo-colo: acum doi ani am filmat un film în America, apoi serialul “Vlad” m-a plimbat prin Grecia, Bucureşti şi Istanbul, iar anul trecut, filmul “Miami Bici” m-a plimbat din nou în America. Sper că următorul proiect să fie în Spania.

Ce ar trebui să ştie fanii deaspre Jesús del Cerro?

Amuzant e că cei mai mulţi români cred că numele meu e un nume de scenă. Le vine foarte greu să creadă că numele meu e chiar Jesus del Cerro. Cei mai mulţi cred că “Del Cerro” înseamnă “din ceruri”, dar cu adevărat Del Cerro înseamnă “de pe deal”, “Jesus de pe deal”- tot cumva biblic, dar oricum mai puţin decât “Jesus din ceruri”.

Care sunt mâncărurile tale preferate din România?

Îmi plac mult drobul, sarmalele şi ciorbele şi chiar cred că brânza românească e foarte buna. În general, îmi place toată mâncarea românească.

Cum te relaxezi când ai mai mult timp liber? Ce îţi place să faci?

Îmi place foarte mult să fac sport, să alerg în parcurile din Bucureşti. Acum, pentru că locuiesc în zona Piaţa Romană, îmi place să alerg în parcul Herăstrau. Îmi place să merg la cinema, să citesc, iar în ultima perioadă cochetez şi cu scrisul. Chiar luna următoare voi publica prima mea carte în limba română!

Eşti familist sau burlac? Îti plac femeile din România sau cele din Spania?

Pot să spun că sunt familist, pentru că-mi place tare mult să-mi petrec timpul cu părinţii, fraţii şi nepoţii mei…, dar în acelaşi timp sunt singur, aşa că nu ştiu ce să spun! Cât despre femei, toată lumea spune că femeile din România sunt frumoase, iar eu nu pot decât să fiu de acord cu asta, sunt foarte frumoase.

Citește și:

Manuela Hărăbor joacă în serialul «Vlad», la PRO TV. Când începe sezonul 3

Elena Băsescu, apariţie excentrică la premiera Miami Bici: trening de 3.000 de euro, tocuri cui şi buze mărite

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5