Ovidiu Anton: „Avem nevoie de sponsori ca să ne putem promova”

ovidiu_anton.jpg

ovidiu anton eurovision romania 2016
Ovidiu Anton a mai participat de patru ori la Selecția Națională Eurovision. În 2016 a reușit, cu piesa „Moment Of Silence”
foto: arhiva personală

A câștigat Eurovision România 2016 și va pleca în Suedia ca să ne reprezinte în etapele finale ale competiței, la Stockholm. Ovidiu Anton (33 de ani) a vorbit fără ocolișuri despre tot ce înseamnă pregătirea pentru cel mai important festival european de muzică.

Solistul a mărturisit, într-un interviu exclusiv pentru Click!, că are nevoie de sponsorizări serioase pentru a putea promova cum se cuvine melodia care l-a trimis în etapa internațională a competiței Eurovision. Ovidiu a câștigat la 6 martie Finala Eurovision România 2016, cu melodia compusă chiar de el, „Moment Of Silence”. Următoarele etape ale concursului se desfășoară anul acesta în Stockholm (Suedia). România va intra în concurs în cea de-a doua semifinală, programată la 12 mai. Dacă ne calificăm mai departe, îi vom ține pumnii lui Ovidiu și în finala din 14 mai.

 • Ovidiu, ce ai simțit în momentul în care prezentatorii au anunțat că tu ești câștigătorul finalei Eurovision România 2016?

Sincer, am fost atât de fericit încât mi-a fost greu să îmi găsesc cuvintele și să îmi pun gândurile în ordine.

Câinii, cealaltă mare pasiune a lui Ovidiu

ovidiu_anton_si_shiba.jpg

Ovidiu Anton eurovision romania 2016
Ovidiu Anton este crescător de câini și are grijă de peste 20 de patrupezi
foto: arhiva personală
 • Care e primul gând care ți-a venit în acele momente?

Primul gând a fost... „dincolo de nori”, cum spune Bittman, a fost către Titus Munteanu, mentroul meu de la „Școala Vedetelor”, cu regretul că nu e aici să vadă că am reușit, s-ar fi bucurat, a fost omul care a crezut în mine chiar și atunci când am crezut eu mai puțin.

 • În culisele concursului ai simțit invidii, răutăți?

Nu, a fost o competiție frumoasă, cred eu că de fiecare dată. Se tot încearcă să se inflameze anumite reacții, de obicei, însă spiritul de colegialitate a fost la el acasă. Din păcate, așa e la concursuri, câștigă unul singur și ceilalți pierd, eu știu cum e, am pierdut de 4 ori și nu e ușor, însă le doresc să găsească forța și inspirația să mai încerce, pentru că talentați sunt toți, cu siguranță. Sper să reușească!

 • Care sunt concurenții pe care i-ai fi trimi în Suedia, dacă tu nu ai fi participat anul acesta?

Aș fi avut încredere în Florena și mi-aș dori să aibă șansa pe care mulți dintre noi, artiștii puțin promovați, nu am avut-o: să simtă laurii consacrării de la vârsta ei fragedă (are 16 ani și este cea mai tânără participantă la Eurovision în România), pentru că merită!

 • Cum se numește trupa cu care cânți acum și cum s-a format gașca?

De anul trecut, după succesul cu „Still Alive”, m-a contactat Nuțu Olteanu (care locuiește din 1993 în Suedia, n.r.) și, împreună, am pornit un proiect intitulat No Map, alături de încă trei instrumentiști extraordinari, Mats Attaque - chitarist, Anders Diephuis - tobe și Per Bejstam - bass. Am fost deja acolo de două ori, pentru repetiții, dar colaborăm și la distanță. Avem gata șapte piese.

 • Vei cânta cu ei la Eurovision, dacă tot sunt din Suedia?

Nu. La Eurovision merge doar Ovidiu Anton. Melodia „Moment Of Silence” este creația mea. În plus, pe scena Eurovision doar vocea este live. Decât să vină niște instrumentiști care să facă playback, mai bine vin alte voci. Vor urca alături de mine cei din backing: Liviu Sorescu (cel care a făcut și orchestrația piesei), Alin Trocan, Miryam și actrița Irina Cărămizaru.

 • Unde îl putem vedea și asculta pe Ovidiu cântând?

Cele mai multe solicitări sunt ca solist de coveruri, în mediul privat, de zece ani. După ce am câștigat „Școala Vedetelor”, această zona m-a ajutat să pot continua în muzică, în ciuda unei industrii muzicale care am simțit că a închis porțile în fața mea și a altor artiști ce nu s-au aliniat la facilul promovat în exces.

 • Cât costa până acum un bilet de intrare la un concert de-al tău?

În cluburile de coveruri, 20-30 de lei.

 • Îți vei mări pretențiile acum, odată cu această reușită? Vei pretinde mai mulți bani organizatorilor de spectacole care vor dori să-l aibă pe Ovidiu Anton pe scenă?

Traiectoria ascendentă a unui artist trebuie să se reflecte și în onorariul acestuia, mi se pare natural.

Are o fetiță de 5 ani, Adela

adela_si_maria.jpg

ovidiu anton fetita copil adela
Adela (5 ani) este foarte mândră de tăticul ei și îi împărtășește pasiunea pentru muzică și pentru câini
foto: arhiva personală
 • Pe scenă i-ai mulțumit soției. Spune-ne cum te-a susținut ea în toată perioada premergătoare selecției naționale?

Soția mea (Diana, n.r.) mă susține în tot ceea ce fac, suntem o echipă bine sudată, știe când am nevoie de liniște și când am nevoie de susținere, pentru că sunt momente în care oricât de puternic ai fi, altfel este când ai pe cineva care să fie trup și suflet alături de tine.

Fetița ta, Adela, ce ți-a spus după ce a aflat că tati a căștigat finala națională și va reprezenta România la Eurovision în Suedia?

După semifinală, a fost foarte simpatică, a fost exact când a împlinit 5 ani și mi-a spus că nu se supără ca nu am venit la ziua ei, dar că, până când mă întorc face petrecere în fiecare zi, cu dans și nu se duce la grădi. Îi place să chiulească (râde) Oare cu cine seamănă?! Când am ajuns acasă, era emoționată, am văzut-o altfel decât de obicei, e și pentru mine emoționant să simt trăirile ei, prin priviri și prin cum se fâstâcește, apoi toată profunzimea situației s-a terminat cu țipete și alergături, că doar eram dator niște reprize de joacă și alint.

Soția, Diana, îl susține în tot ce face

ovidiu_anton_familie.jpg

ovidiu anton familie eurovision romania 2016
Ovidiu Anton și Diana sunt căsătoriți și au o fetiță de 5 ani, Adela
colaj: Click!
 • De câini o să mai ai timp?

Pentru rock și pentru câini, facem timp!

 • Câți căței ai acum, ce rase, cum îi cheamă, ce rezultate ai cu ei la competiții recente?

Momentan, canisa mea Praetorian Staff e una destul de numeroasă. Avem 18 amstaffi, printre care și băiatul meu veteran, Rico (Multi Champion Apache Born To Be Wild), un etalon al României, apreciat și câștigător în continuare, la aproape 13 ani! Familia patrupedă e completată de 3 Cane Corso, un Golden Retriever, un Dobermann și un Ciobănesc Belgian Malinois, fără să o uităm pe cea mai bună prietenă a Adelei, Maria Maidaneza!

 • Ți-ai făcut un plan în ceea ce privește pregătirea pentru etapele finale ale Eurovisionului?

Am făcut un program de pregătire fizică și vocală. Mă refer chiar la antrenamente fizice, pentru că acolo va fi nevoie de tonus și energie. Înainte de plecare vom face și un cantonament de o săptămână într-o zonă montană, să cântăm, să ne mișcăm și să ne detașăm de tot, pentru a pleca odihniți și inspirați în Suedia.

 • Vrei să schimbi ceva la melodie? Dar la show-ul de pe scenă?

Despre melodie, pot să spun că nu voi schimba nimic. Reacția publicului a fost clară încă de la început, așa că merg pe mâna inspirației de când am compus-o. Despre show, nu vreau să dau detalii acum, e devreme și se lucrează. Vom încerca să îmbrăcăm momentul cât mai bine vizual, să ne aliniem la standardul Eurovision Internațional.

 • Cine v-a creat costumele? Le veți schimba pentru Suedia?

Costumele pentru apariția națională au fost ideea mea, un stil gotic, pentru a surprinde publicul care mă așteptă în piele și totodată pentru a crea acea dimensiune de film, de poveste, apropiată de sound-ul simfonic al piesei. De ținuta mea s-a ocupat Tanța Calman.

 • Ai mai fost vreodată în Suedia? Cu ce ocazie?

Am mai fost în Suedia, la Stockholm, la repetiții cu trupa, cât și în vizită la prieteni crescători de câini. Îmi plac peisajele la nebunie, brazii, lacurile. E o țară foarte frumoasă, curată, cu aer proaspăt, cu multă muzică, cu oameni relaxați și cu toate lucrurile puse la punct.

 • Crezi că vei primi sprijinul necesar TVR petnru promovare sau te aștepți să fie nevoie să vii și tu cu bani de acasă, cum se spune, ca să puteți să vă faceți o promovare cât mai bună?

Cu toții știm situația dificilă în care se află TVR, însă se fac eforturi pentru a găsi sponsorizări. Chiar și eu caut. Avem nevoie de sponsori ca să ne putem promova. Am încredere că vom avea bugetul necesar, pentru că, deși nu avem cea mai înfloritoare situație economică, România a avut mereu suflet. Contează foarte mult să iei parte la acțiunile de promovare, e vorba despre Eurovision, piesa trebuie să ajungă la cât mai mulți oameni, în cât mai multe țări. Sper să pot face deplasările la concertele cu participanții Eurovision, la Londra și la Amsterdam, cât și alte apariții, pentru publicul de acolo și pentru românii care trăiesc în străinătate. În încheiere, vreau să mulțumesc tuturor celor care m-au votat, fanilor Eurovision, comunității rock și artiștilor care m-au susținut.

Melodia câștigătoare în România, „Moment Of Silence”

Loading...

Citește și

 • Cei patru solişti şi dansatorul lui Ovidiu Anton au fost în al nouălea cer pe 6 martie, la Baia Mare, când au fost aleşi câştigători cu piesa ”Moment of silence”. Însă, la doar câteva zile, colegii de scenă ai premiantului au trecut de la extaz la agonie.

 • Cu scandal, ca în fiecare an, cu controverse, dar şi cu aplauze, România şi-a desemnat duminica trecută câştigătorul finalei naţionale Eurovision. Rocker-ul Ovidiu Anton va concura la Stockholm, Suedia, unde îl aşteaptă însă o armată de concurente bazate şi la voce, şi la trup.

 • Ovidiu Anton eurovision romania 2016

  Ovidiu Anton (33 de ani), fost concurent la cea de-a doua ediție „Școala Vedetelor”, este unul dintre cei mai insistenți soliști în cursa pentru Eurovision. Artistul a mărturisit, pentru Click!, că participă anul acesta cu o melodie cu un mesaj social puternic.

 • Ovidiu Anton Finala Eurovision Romania 2016

  Click! îți spune cine este Ovidiu Anton (33 de ani), solistul care a câștigat Finala Eurovision România 2016 și va merge în Suedia, pentru a reprezenta România în etapele finale ale competiției. Solistul este căsătorit și are o fetiță foarte frumoasă.

 • ovidiu anton semifinala eurovision romania 2016

  Leonard Miron (47 de ani), fost prezentator al Eurovisionului în România, a făcut o analiză la sânge a pieselor care participă anul acesta la Selecția Națională. Click! a aflat care este clasamentul propus de Leonard pentru Semifinala Eurovision România 2016, care anul acesta va avea loc vineri (4 martie), de la 20.30, la Sala Sporturilor din Baia Mare și va fi transmisă în direct de TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional şi online, de site-ul www.tvrplus.ro.

 • ovidiu anton mihai traistariu eurovision

  Ovidiu Anton (33 de ani) este artistul care va reprezenta România la Stockholm, în Suedia. În fiecare an, după Selecția Națională Eurovision apar nemulțumiri și acuzații din partea concurenților care voiau să fie câștigători. Cel mai supărat a fost Mihai Trăistariu (39 de ani), care a declarat că vrea să facă plângere la Parchet deoarece, spune el, au fost fraudate voturile.

 • ovidiu anton castigator eurovision romania 2016

  Acum are peste 100 și ceva de kilograme, dar Ovidiu Anton (33 de ani) nu a fost întodeauna grăsuț. Cântărețul care va reprezenta România în Suedia, la competiția internațională Eurovision 2016, avea cu 50 de kilograme mai puțin acum mai bine de zece ani, când s-a lansat la Școala Vedetelor (TVR). Click! îți prezintă imagini în exclusivitate.

 • Vineri (4 martie), de la 20.30, la Sala Sporturilor din Baia Mare, a avut loc Semifinala Eurovision România 2016. Evenimentul a fost transmis în direct de posturile televiziunii publice, TVR 1, TVR HD și TVR Internaţional, dar şi online, pe site-ul www.tvrplus.ro.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1
3
ClickPoftaBuna.ro : 1