Oana Pellea, schimb dur de replici cu La Familia: ”Nu trebuia să sesizezi poliția. Crezi că poate fi arestată o idee?”

oana-pellea.jpg

oana pellea
Oana Pellea, deranjată de un videoclip al formației La Familia

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Oana Pellea și formația La Familia sunt protagoniștii unui conflict de proporții. Ce a deranjat-o atât de mult pe actriță încât a determinat-o să ia atitudine.

Soliștii trupei La Familia au folosit un fragment din filmul Mihai Viteazu regizat de Sergiu Nicolaescu în una dintre piesele lor. Acest lucru a deranjat-o teribil pe Oana Pellea întrucât imaginea tatălui său a fost folosită fără permisiunea ei de către artiști.

Aceștia și-au argumentat alegerea pe baza nostalgiei, fiind o peliculă pe care ambii au urmărit-o emoționați în copilărie. De asemenea, scenele din proiectul artistic sunt și unele care marchează o mare personalitate din istoria României, artiștii menționând întâi de toate interpretarea extraordinară a lui Amza Pellea.

„Am folosit fragmentul din Mihai Viteazul, filmul regizat de Sergiu Nicolaescu, deoarece e unul dintre filmele ce ne-au emoționat în copilărie, acest episod e unul crucial în istoria și identitatea Românească, iar interpretarea lui Amza Pellea a fost genială (întotdeauna cei doi s-au confundat în mintea noastră). Dragă Oana Pellea, e doar o formă de respect pe care am arătat-o, nu trebuia să sesizezi poliția economică, crezi că poate fi arestată sau cenzurată o idee?

Căci ce altceva a făcut Mihai dacă nu să reafirme o idee? O identitate. Un adevăr ce nu poate fi învățat, ci un adevăr ce se relevă în timp ce îl trăiești. Piesa ar fi avut același efect și fără acest fragment, a fost doar o dorință a noastră personală de a aminti contemporanilor noștri imaginea unor personaje reprezentative din istoria lor… chiar și cea cinematografică”, au afirmat artiștii.

 

la-familia.jpg

la familia
La Familia, în conflict cu Oana Pellea
Sursă foto: Arhivă personală

Cu toate acestea, Oana Pellea nu a fost muțumită de argumentul oferit și și-a exprimat clar motivul revoltei printr-un mesaj scris pe pagina personală de Facebook. 

"Nu exista nici un scandal. Am vizionat clipul respectiv și am văzut ca imaginea tatălui meu, interpretând rolul Mihai Viteazul a fost folosită. Am urmat drumul legal. M am interesat la CNC dacă s a obținut aprobare pentru folosirea respectivului fragment. Nu exista aceasta aprobare. Am sesizat ORDA specificând ca sunt deținătoarea unica a drepturilor de imagine și de autor a tatălui meu, specificând ca AMZA PELLEA este marcă înregistrată. Nu am fost întrebata dacă sunt de acord cu folosirea imaginii tatălui meu in acest clip. ORDA a trimis sesizarea mea la Poliție. Poliția a contactat firma producatoare. Nu am cerut drepturi bănesti. Singura cerere a mea a fost ca fragmentul respectiv să fie eliminat din clip ceea ce s a întâmplat. Atât.
Menționez ca aceasta este unica clarificare pe care o consider necesară . Cu acestea consider discuția închisă.
Ar mai fi de adăugat ...că imaginea unui artist nu poate fi folosită după bunul plac de către nimeni. Sunt legi", au fost cuvintele acesteia. 
 

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

Click desktop articole 580x400 p2

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5