Nu renunţă nici la 80 de ani la emisiunea "D’ale lui Mitică"

10-vedete-3-col-mitica-popescu-strada.jpg

Mitică Popescu va schimba prefixul pe 2 decembrie, însă continuă să fie plin de energie

Postul TVR 2 şi-a îmbogăţit grila de programe cu emisiuni noi, inclusiv de divertisment, pentru care a importat nume grele din televiziunile rivale. Însă, nu a renunţat nici la vechii prezentatori cu lipici la audienţă, şi aici îl amintim pe actorul Mitică Popescu (79 de ani), rămas în cărţi cu ”D’ale lui Mitică”.

Mitică Popescu, regele cinematografiei şi al scenei româneşti, are motive de bucurie, fiindcă emisiunea pe care o prezintă de exact 17 ani continuă să figureze şi în noua grilă de programe a TVR 2, actorul demonstrând că, indiferent de cine ocupă fotoliul de director al televiziunii din Strada Ermil Pangratti, el este de neclintit. Artistul, care prezintă inconfundabil longeviva producţie ”D’ale lui Mitică”, cu reportaje amuzante din lumea satului, va schimba prefixul pe 2 decembrie. Iată însă că, deşi se pregăteşte să sărbătorească 80 de ani de viaţă, Mitică Popescu are o energie de invidiat şi nici că vrea să renunţe la televiziune, cu atât mai mult cu cât această colaborare îi rotunjeşte pensia de aproximativ 2.000 de lei. În plus, nici nu trebuie să depună eforturi foarte mari, căci emisiunea, difuzată duminica, de la orele 17.00, este filmată în cursul săptămânii.

10-vedete-15-col-mitica-machiaj-tvr.jpg

Actorul prezintă de 17 ani emisiunea ”D-ale lui Mitică”. Aici, la machiaj înainte de filmări

„Are tratament preferenţial, vine, filmează emisiunea «D’ale lui Mitică» şi toată lumea încearcă să-l protejeze şi să nu-l lase să se obosească, deşi are energie şi e tare glumeţ. Colegii reporteri ai maestrului sunt cei care fac toată treaba, el doar citeşte textele de pe prompter, mai dă câte un sfat. Banii îi vin întotdeauna la timp. Nu au fost niciodată probleme în Televiziunea Română cu salariile. O dată sau de două ori au fost întârziate cu 3-4 zile”, ne-au spus surse din TVR 2. 

Îl vedeţi duminică, de la ora 17.00

Artistul, care a jucat în peste 50 de piese de teatru, dar şi în 30 de filme, inclusiv în ”Moromeţii” (1987), a renunţat la teatru în 2010, în urma unui accident: ”Am căzut pe scări şi mi-am fracturat mâna. Am ajuns la operaţie, mi-au pus zece şuruburi, am rămas cu dureri, inclusiv la coloană”, s-a plâns el colegilor de platou. 

 

Loading...