«Nu credea nimeni că vom rezista». Emoţionanta poveste de dragoste dintre Cornel şi Domniţa Constantiniu

12-13-vedete-90-.jpg

Cornel Constantiniu, bolnav de Parkinson, de peste 20 de ani, este îngrijit cu devotament de soţia lui

Solistul Cornel Constantiniu (71 de ani) şi soţia sa, actriţa Domniţa Constantiniu, au împlinit anul acesta nu mai puţin de cinci decenii de la cununia civilă. Nimeni nu le-a dat vreo şansă, la începutul relaţiei, dar iată că au rămas alături, deşi soarta le-a pus căsnicia la grele încercări. Click! a aflat secretele mariajului lor de invidiat.

S-au cunoscut în 1965, iar  doi ani mai tâziu, în 1967, interpretul a reuşit să o invite la Starea Civilă pe Domniţa, pe care o curtase multă vreme. Când s-au cunoscut, cei doi erau colegi la Facultatea de Actorie, la clasa profesorului Ion Finteşteanu. Cornel stătea chiar în spatele ei, la cursuri.

Însă cea care învăţa era Domniţa, venită la cursuri cu multă seriozitate, după doi ani de studiat Dreptul. Cornel copia mereu după ea, la examene: ”Tot o să te iau eu de soţie!”, o şicana el. Domniţa nu-l prea lua în serios, ba chiar se plângea mamei de el: ”Am un coleg, stă în spatele meu şi doarme la ore. Cred că este un golan”, şi-a amintit femeia ieri, cu zâmbetul pe buze.

Zoom
Şi-au unit destinele în urmă cu 50 de ani

Cu timpul însă, a început să-l îndrăgească şi să-l ajute la examene: ”Făceam copiuţe şi i le dădeam, ca să-şi facă lucrarea. Mai târziu, aveau să se prindă şi profesorii că îl ajutam. Şi cine a crezut că o să ajung nevasta lui?!”, ne-a mai zis Domniţa Constantiniu.

Apropiaţii nu au crezut în relaţia lor, pentru că artistul avea mare lipici la femei. “Când ne-am căsătorit, eram amândoi studenţi în anul al doilea. Nimeni n-a crezut că o să ţină, într-o meserie plină de atâtea tentaţii. Dar, având amândoi această profesie, ne-am putut înţelege”, a mai dezvăluit, pentru Click!, soţia marelui cântăreţ al ”Epocii de Aur”.

La scurt timp de la căsătorie, interpretul a devenit brusc vedetă şi avea sute de admiratoare. În 1970, Cornel Constantiniu şi-a făcut debutul la concursul “Steaua fără nume”, fiind primul câştigător al trofeului. Apoi, se angajează ca actor la Teatrul Naţional “Vasile Alecsandri” din Iaşi, iar din anul 1972 face parte din trupa Teatrului Muzical “Ion Vasilescu” din Bucureşti.

Şi totuşi, care este secretul căsniciei lor? ”Cornel a devenit vedetă şi avea cârduri de admiratoare. Nu bănuia nimeni că o să rezistăm. Dar eu cred că destinul şi arta ne-au unit. Dacă nu i-aş fi înţeles meseria, nu aveam cum să înţeleg că era plecat atât de mult în turnee”, a precizat actriţa.

Au doi copii, Alexandru şi Mihai, stabiliţi în Germania. Alexandru are trei copii: Paul Christian, care face 7 ani pe 13 iulie, pe Ana, care va împlini 5 ani,  şi pe Matei Nicolae (un an), iar Mihai i-a dăruit doi nepoţi Artis şi Lirian. La ceas aniversar, artistul şi soţia sa nu organizează vreun chef, dar cel mai frumos cadou a venit de la băieţii lor, o felicitare şi o statuetă cu doi miri, cu cifra 50. Interpretul suferă de Parkinson de peste 20 de ani şi trăieşte cu ajutorul unui neurostimulator. El a trecut prin şapte operaţii pe creier şi la piept.

Ileana Stana Ionescu:  «Dragostea și înțelepciunea au stat la baza căsătoriei noastre»

Ileana Stana Ionescu (80 de ani) şi Andrei Ionescu formează cel mai longeviv cuplu de actori. S-au cunoscut în urmă cu 60 de ani şi de atunci sunt de nedespărţit. “Am avut o mare şansă, care ne-a protejat pe amândoi. Dragostea, înţelepciunea şi prietenia au stat la baza relaţiei noastre. Soţul meu are un mare merit, e un tip echilibrat, înţelept, mai calm, eu sunt mai explozivă. Suntem unul şi acelaşi, ca şi când am fi celălalt. Avem foarte multe lucruri comune, cred că acesta e secretul căsniciei noastre”, spunea actrița. Au un băiat, Andrei Manuel, medic de profesie, stabilit în SUA, și un nepoțel, Alexandru Luca.

Tudor Gheorghe: «Am petrecut ani frumoși lângă femeia care m-a iubit»

Celebrul solist Tudor Gheorghe (71 de ani) este căsătorit de 50 de ani cu actrița Georgeta Luchian Tudor (75 de ani): ”Avem 50 de ani de căsătorie, au fost ani frumoşi, petrecuţi lângă femeia care m-a îngrijit, m-a iubit şi mă susţine”, spune muzicianul, care şi-a amintit şi de ziua în care a fost săgetat de Cupidon: ”În anii studenţiei am întâlnit-o prima oară. Era de o frumuseţe absolută şi m-a fascinat din prima clipă. Mă duceam de fiecare dată să o văd în spectacole. Când am revenit în Craiova, după terminarea Institutului de Teatru, am reîntâlnit-o. Din toamna lui 1966 şi până azi nu ne-am mai despărţit”, spune artistul. Au un fiu, Tu­­­­dor Adrian, care le-a dăruit un nepot.

loading...

Citește și