Nouă ţări se bat pe Laura Bretan, câştigătoarea «Românii au talent»

bretan-1-3261615515.jpg

laura bretan, castigatoare, concurs, talent, america
Laura Bretan este nedespărţită de profesoara ei de muzică, Nicoleta Roman

Ne-a intrat la suflet de cum a deschis gura pe scena de la “Românii au talent”, iar premiul câştigat vineri nu a mirat pe nimeni. Puţini ştiu însă că în spatele succesului Laurei Bretan nu stă doar mama ei, ci şi profa de canto Nicoleta Roman, care o meditează în privat, în SUA. Femeia a povestit cum s-a schimbat viaţa copilei de 13 ani după apariţia la PRO TV.

Are talent cu carul, carismă, modestie, dar şi o poveste de viaţă lacrimogenă. Adică fix ingredientele necesare pentru emisiunile de talente, care atrag milioane de telespectatori. Pe 3 iunie, Laura Bretan (14 ani) a câştigat finala “Românii au talent” (PRO TV) şi premiul de 120.000 de euro, iar la preselecţiile din SUA, de la “America’s Got Talent”, a fost trimisă direct în semifinală, după ce solista Mel B a apăsat butonul auriu. 

bretan-2-89161613131.jpg

laura bretan, castigatoare, concurs, talent, america
Laura a sărbătorit după emisiune alături de profa şi de mama ei (dreapta)

Dacă până mai ieri nimeni nu auzise de fetiţa cu voce de înger, acum nu mai puţin de nouă ţări o cheamă să susţină concerte sau să înregistreze albume. Despre începuturile timide ale micuţei, dar şi despre cum succesul i-a schimbat viaţa, a povestit profesoara ei de canto, Nicoleta Roman, într-un interviu pentru publicaţia locală “Graiul Maramureşului”.

bretan-3-5956615151.jpg

laura bretan, castigatoare, concurs, talent, america
Fetiţa a chefuit la hotel nu cu şampanie, ci cu cireşe şi căpşune

 “Din primăvara anului trecut mă ocup de educaţia muzicală a Laurei, în special cea vocală. Lecţiile se desfăşoară în particular, ori la ea acasă, ori la mine (ambele sunt stabilite în Chicago). Despre Laura nu am decât cuvinte de laudă. Rar întâlneşti un copil atât de bine crescut, politicos, cu frică de Dumnezeu. În clipa în care începe să cânte, Laura se transpune, e capabilă să interpreteze cu uşurinţă orice arie, orice cântec. Cântând de mică în biserică, de la 4 ani, îndrumată de mama ei, Rahela, fetiţa şi-a dezvoltat foarte bine simţul muzical. La 7 ani, ascultând «Frumoasa Adormită», a realizat că poate produce şi altfel de sunete, însă a continuat doar cu muzica sacră. În 2014, la 12 ani, a început să asculte muzică clasică şi să înveţe câteva arii”, povesteşte profesoara de canto pentru graiul.ro. 

bretan-4-895621616.jpg

laura bretan, castigatoare, concurs, talent, america
Laura s-a odihnit la un hotel din Bucureşti, apoi la 7 dimineaţa a avut avion spre Chicago

Şi, cum era de aşteptat, prestaţiile ei de la “Românii au talent”, îndeosebi cea de la preselecţii, când a cântat “O mio babbino caro”, o arie de Puccini, au fost urmărite de oameni de pe întreg mapamondul. Acum, ofertele pentru concerte se ţin lanţ. 

bretan-5-151551515848412115.jpg

laura bretan, castigatoare, concurs, talent, america
În SUA, rudele au aşteptat-o cu flori şi cu un trofeu personalizat

“A primit zeci de mii de mesaje, a avut peste 8,5 milioane de vizualizări pe Internet. Sunt convinsă că Laura Bretan va deveni curând o nouă Nadia Comăneci a muzicii. După prestaţia de la «Românii au talent», pot să vă spun că a primit invitaţii peste tot în lume, începând cu Dubai, Spania, Polonia, Franţa, Turcia, Hawaii, Japonia şi lista continuă. A fost contactată de cea mai mare casă de discuri de muzică clasică din Germania, de unul dintre cei mai mari agenţi din Austria. Însă preocuparea ei majoră este şcoala”, a mai declarat Nicoleta Roman, care este şi artist liric la Orchestra Simfonică din Chicago. Laura este elevă în clasa a opta la Şcoala Româno-Americană Creştină Logos din Niles, statul Illinois.

Provine dintr-o familie penticostală

Laura Bretan s-a născut pe 7 aprilie 2002, în Chicago Illinois. Părinții ei, Rahela și Petru Bretan, sunt originari din Hațeg, respectiv Vama, Satu Mare. În 1991, mama Laurei, Rahela, a emigrat în SUA, iar tatăl ei a părăsit România în 1994. S-au cunoscut abia în 1997, iar în 2001 s-au căsătorit la Biserica Românească Philadelphia din Chicago. Laura mai are o soră, Estera (10 ani), și un frate, Petru (9 ani). Mama Laurei Bretan are în total 12 frați și surori. Întreaga familie este adeptă a religiei penticostale. 

Are șanse să ia un milion de dolari la «America’s Got Talent»

bretan-6-989161551.jpg

laura bretan, castigatoare, concurs, talent, america
3 iunie 2016: A câștigat 120.000 de euro la PRO TV

Laura Bretan a scăpat de un hop, și anume de finala de la “Românii au talent”, care i-a adus 120.000 de euro, dar în SUA o așteaptă adevărata bătălie. În ediția înregistrată și difuzată pe 31 mai de postul NBC, copila a fost trimisă direct în semifinala live, după ce jurata Mel B a apăsat butonul auriu. Toți ceilalți membri ai juriului, Heidi Klum, Howie Mandel și Simon Cowell, au rămas muți de uimire, după care au copleșit-o cu laude. Astfel, Laura Bretan are mari șanse să câștige și premiul americanilor, care se ridică la uriașa sumă de un milion de dolari. Prestația Laurei a fost difuzată în prima emisiune din sezonul al 11-lea al show-ului, așa că datele de difuzare ale edițiilor live nu au fost încă anunțate.

bretan-7-9816161645616.jpg

laura bretan, castigatoare, concurs, talent, america
31 mai 2016: Alături de Mel B, la postul NBC
Loading...

Citește și

  • laura bretan

    Are doar 13 ani, dar vocea sa de soprană a impresionat atât publicul, cât și juriul de la "Românii au talent", devenind astfel câștigătoarea concursului. În spatele vocii sale angelice se ascunde o poveste de viață la fel de interesantă.

  • laura bretan

    După luni și luni în care sute de persoane s-au perindat la audiții pentru o șansă de a apărea în emisiunile live de la "Românii au talent", a venit și marele moment așteptat de cei 16 concurenți care s-au luptat în finala din 3 iunie pentru cei 120.000 de euro puși în joc. Lupta a fost strânsă, dar doar un singur număr a câștigat majoritatea inimilor celor de acasă și i-a determinat pe aceștia să pună mâna pe telefon și să voteze. Acel număr aparține Laurei Bretan, fetița cu voce de aur.

  • Laura Bretan, fetiţa cu voce „de aur”, a câştigat, la doar 13 ani, 120.000 de euro şi titlul de „cel mai talentat român”. „Este un vis împlinit, sunt fără cuvinte, vă mulţumesc! Am emoţii foarte mari!” au fost primele cuvinte pe care le-a putut rosti Laura vineri noaptea. Câteva ore mai târziu se urca în avion, cu destinaţia America, acolo unde o aşteaptă încă un concurs de talente.

  • laura bretan

    Laura Bretan, puştoaica de 13 ani care a impresionat o ţară întreagă cu vocea sa, la "Românii au talent", și-a încercat norocul și peste Ocean, la versiunea americană a show-ului, "America's Got Talent". Dacă la noi, Laura a cântat până acum doar în audiții, căci Pavel și Smiley au luat decizia de o trimite direct în finală, și în SUA a impresionat la fel de tare, căci a ajuns direct în sferturile de finală ale emisiunii-concurs.