Nicolae Guţă a păcălit statul cu 125.000 de euro

mare7897.jpg

ANAF a terminat ancheta în cazul evaziunii fiscale făcute de manelist. El are de plătit la stat peste 500.000 de lei

Nicolae Guţă este foc şi pară! Are de achitat către stat nu mai puţin de 500.000 de lei. Suma a fost calculată de inspectorii Agenţiei Naţionale pentru Administrare Fiscală (ANAF) în urma evaluării averii manelistului. Aceştia şi-au dat seama că a fost făcută cu bani la ”negru”.

A avut parte de vremuri bune. Banii fără număr au curs peste ”regele manelelor” ani la rând. Şi-a tras palate, maşini de lux, însă statul n-a văzut nimic din câştigul uriaş pe care l-a obţinut Nicolae Guţă (49 de ani) de la cântări. A venit însă vremea decontului. Astfel că, după o anchetă făcută ca la carte, din 2014 încoace, inspectorii ANAF au stabilit că artistul a fentat bugetul de stat şi că a făcut evaziune fiscală. Nici un leu n-a ajuns din buzunarul lui către taxe şi impozite. Astfel că în decizia de impune pe care a primit-o acasă apare că este dator cu 560.000 de lei (125.000 de euro). 

Dar cum a ajuns ANAF la această sumă? ”A fost verificată averea lui: câte case are, câte maşini, ce sume de bani sunt trecute în conturi. A încercat să scape de ele şi le-a trecut pe numele copiilor, fostelor neveste, dar fiecare a fost chemat şi întrebat în cadrul anchetei de unde a avut bani să le facă, având în vedere că nu au venit rezonabil. Au spus că sunt donaţii şi până la urmă tot la Guţă s-a ajuns. Toate bunurile au fost evaluate şi s-a ajuns la 3,5 milioane de lei bani negri, care au fost impozitaţi cu 16%”, ne-au declarat surse din cadrul Fiscului. 

Familia, chemată la interogatoriu

„Regele manelelor” spune că nu are de unde să dea atâţia bani şi că averea de care se bucură a strâns-o în 25 de ani de muncă. ”N-am furat, n-am jecmănit pe nimeni, dar văd că ori eu, ori cel mai mare hoţoman e totuna. Că am făcut evaziune fiscală, că am făcut cea mai mare gaură la buget. Statul nu mi-a dat nimic şi n-am făcut avere peste noapte. Acum, trebuie să plătesc 5 miliarde de lei vechi la stat. Fiscul m-a pus pe butuci. Am fost de bună-credinţă, am plătit impresar, contabil, dar m-au păcălit. Trebuia să fac ca şmecherii şi să duc banii în străinătate, dar i-am lăsat în ţară, am investit într-o zonă defavorizată. De zece ani mă chinui să termin o pensiune cu 28 de camere în Petroşani, dar acum chiar că nu mai am bani. Şi nici Cristinei nu am de unde să-i cumpăr maşină scumpă”, se plânge Nicolae Guţă.

Acesta spune că este tare supărat că ANAF i-a luat toată familia la interogat, iar el a pierdut cântări pentru că a trebuit să se prezinte în faţa inspectorilor ca să răspundă la întrebări. Potrivit legii, datornicii au la dispoziţie 15 zile să achite  suma din momentul primirii deciziei de impunere. Altfel, Fiscul începe să pună sechestru pe bunuri. Cine nu are bani să-şi achite datoria are posibilitatea să ceară la ANAF eşalonarea ei. Pe lângă faptul că s-a stabilit că este rău-platnic, manelistul s-ar putea alege şi cu dosar penal pentru evaziune fiscală, infracţiune pedepsită de Codul Penal de la 2 la 8 ani de închisoare.  

Are o avere estimată la 1,2 milioane de euro

Cântăreţul are o avere estimată la 1,2 milioane de euro, bani care nu se regăsesc în acte. Are trei vile în Petroşani, două apartamente în centrul Capitalei, o casă în Dămăroaia şi o alta în Popeşti Leordeni, mai mulţi bolizi de lux şi 3 kg de aur. Toate au însă alţi proprietari. În speranţa că nu va ajunge să plătească taxe şi impozite, manelistul şi-a împărţit avuţia între amante şi copii. Casele sunt pe numele Narcisei, una dintre multele iubite ale lui Guţă, şi al fiului lor, Alberto, dar şi pe cel al Mădălinei Dumitriu, cunoscută drept Beyonce de România, şi al fetiţei sale Anais. Marian, primul său fiu, dar şi sora sa Nicoleta apar mai nou proprietari în acte. 

Ea este a noua nevastă a manelistului

nevasta879898.jpg

Guţă s-a căsătorit cu Cristina în urmă cu o lună

Nicolae Guţă a spus ”da” la starea civilă pe 25 aprilie. S-a căsătorit cu Cristina, o frumoasă blondină , care i-a luat minţile. Deşi a avut mai multe relaţii în ultimii ani, din care au rezultat mai mulţi copii, doar ea a reuşit să-l ducă în faţa ofiţerului Stării Civile, după o relaţie de aproape doi ani. Gurile rele vorbesc despre faptul că tânăra este însărcinată, acesta fiind de altfel motivul pentru care cântăreţul ar fi luat-o cu acte. Manelistul ar urma astfel să devină tată pentru a 12-a oară.

iubita66757.jpg

Narcisa a fost mult timp preferata manelistului
Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1