Nepoțica lui Dichiseanu se roagă la Dumnezeu să-i facă bunicul bine: "Doamne, Doamne, fă-l bine pe Dichi" 

img_7577_1.jpg

Astă-vară, Ion Dichiseanu a fost surprins de fotoreporterii Click! la cumpărături cu „fetele” lui: Simona Florescu, fosta soție, fiica Ioana și nepoțica Anastasia

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Boala maestrului Ion Dichiseanu a provocat mare tristeţe în familie. Se află de cinci luni în spitalul Floreasca, pe tratament, sub supravegherea medicilor. Fiica Ioana ţine legătura în permanenţă cu medicii, iar unica nepoţică se roagă în fiecare seară să i se facă bunicul sănătos, deşi are doar 5 ani. Ioana Dichiseanu ne-a dezvăluit detalii emoţionante. 

În noiembrie 2020, Ion Dichiseanu (87 de ani) a ajuns pentru prima dată la spital. I s-a făcut o radiografie şi un CT, dar i s-a pus un diagnostic greşit. În plus, a fost infectat cu o bacterie, care i-a provocat o pneumonie severă bilaterală. În ianuarie a ajuns din nou la spital, unde a fost internat de urgenţă la Terapie Intensivă şi intubat. De atunci, maestrul scenei româneşti nu a mai ajuns acasă. Se află în continuare sub supravegherea atentă a medicilor, i se administrează tratamentul de rigoare, iar apropiaţii ţin legătura cu el mai mult prin medici şi asistente.

dichi_la_mare_1.jpg

Și vacanțele le petreceau tot împreună

Din cauza normelor impuse de coronavirus, dar şi din cauză că starea sa de sănătate este încă delicată, medicii nu îi permit să fie vizitat de membrii familiei decât foarte rar. În tot acest timp, unica sa nepoţică se topeşte de dorul bunicului şi se roagă la Dumnezeu să-l aducă acasă sănătos. Ioana Dichiseanu şi-a deschis sufletul şi ne-a oferit detalii impresionante despre această scenă emoţionantă care se petrece în familia sa, dar şi despre dorul de tată care o răscoleşte.

"Nu este deloc uşor pentru noi. Tata se află din ianuarie în continuare la Floreasca, adică de cinci luni. Parcă cel mai greu este atunci când o vedem pe Anastasia, fiica noastră, cât de mult îi duce dorul. Ea nu pune întrebări, doar se roagă la Doamne, Doamne să vină mai repede Dichi acasă. Aşa îi spune ea tatălui meu. Dichi, nu bunicul. Aveau seriale pe care le urmăreau împreună, momente când vorbeau şi evident că i se face dor. Spre exemplu, când merg la cumpărături, îmi spune să îi cumpăr ce îi lua Dichi.  

dichiseanu.jpg

Ultimul film în care a jucat: „Între chin și amin” – 2019

De când s-a născut, ea a fost alături de el şi invers. Acum, tata o vede doar pe telefon şi le transmite asistentelor să o pup. Este topit de dorul ei şi cred foarte mult că puterea şi-o ia de aici, cred că asta îl ţine în viaţă pe el. Gândul la Anastasia, pe care o divinizează! ", a declarat Ioana Dichiseanu, în exclusivitate, pentru Click! O speranţă în plus la însănătoşire este faptul că maestrul a fost detubat şi se hrăneşte singur.  
"Noi nu am avut sărbători, Paşte. Nu am putut să ne gândim decât la tata, a fost o atmosferă grea. Tata este în continuare în spital, la Floreasca, sunt medici foarte buni, se ocupă foarte bine de el. Nu ştim când va veni acasă, când îl putem externa. Nu ştie nimeni asta. El este bine, e conştient, răspunde bine la tratament, dar mai sunt mici probleme care trebuie rezolvate. Din păcate, îl vedem foarte rar şi atunci cu tot felul de solicitări care necesită aprobare de la director. Este şi problema aceasta cu virusul care îngreunează şi mai mult situaţia. Poate nu ar fi fost atâta stricteţe. Comunicăm doar prin intermediul cadrelor medicale şi cam atât. Sperăm şi ne dorim din tot sufletul să fie bine şi să vină acasă. Atât!", a mai adăugat fiica maestrului Ion Dichiseanu.  

stea_strada_actorilor_1.jpg

Dichiseanu are și o stea pe Aleea Artiștilor

 

 

Citește și: 

Ioana Dichiseanu, noi detalii despre starea tatălui său, internat la ATI: „E o minune că trăiește”

Actorul Ion Dichiseanu, din nou în stare gravă la spital. ”Să ne rugăm pentru el!”

 

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5