Nepoțica din Anglia îl ajută pe Vladimir Găitan să lupte cu boala

18-foto-1-4-col.jpg

Vladimir Găitan joacă din ce în ce mai puţin, din cauza problemelor de sănătate

Actorul, care a cunoscut celebritatea în 1980, cu rolul din pelicula ”Ultima noapte de dragoste”, se luptă de mai bine de trei decenii cu o formă rară de cancer al sângelui. Vladimir Găitan (71 de ani) suferă enorm că, din cauza bolii, nu mai poate juca în unele spectacole, dar şi că fiul său, Alexandru, locuieşte tocmai la Londra. Fotografiile cu nepoţica îi alină însă dorul.

Vladimir a vorbit adesea despre boala care îi dă mari bătăi de cap: ”Am o soţie minunată, doi copii care-mi încălzesc sufletul, Gloria, care e actriţă şi mi-a fost chiar colegă de scenă şi de film, şi Alexandru, care e finanţist, locuieşte la Londra şi lucrează ca manager la cea mai mare bancă din Anglia, ginerele meu, soţul Gloriei, şi nora mea, soţia lui Alexandru, care mi-a dăruit o nepoţică splendidă, Amelia Grace, dar nu sunt fericit. Problemele de sănătate şi neputinţa fizică m-au destabilizat profund. Din cauza asta, nu am mai fost capabil să joc într-un spectacol pe care îl iubesc şi în care făceam chiar o performanţă actoricească: «... escu», de Tudor Muşatescu, în regia lui Alexandru Dabija. Nu mai puteam să-l duc fizic. Am rămas cu piesele care nu mă solicită atât de mult”,  povestea el, în ”Formula As”. 

18jklokjl.jpg

Alexandru Găitan şi soţia chinezoaică, la botezul micuţei Amelia

Dar Vladimir mai are un mare motiv de tristeţe: ”Regret că băiatul meu nu şi-a găsit locul aici, în România. Aş fi vrut să stau cu nepoţica mea pe genunchi mai des. Întâlnirile noastre de câte trei zile, la nu ştiu cât timp, nu pot să lege relaţia dintre bunic şi nepot. Şi asta mă doare îngrozitor. Toate lacrimile astea interioare simt cum mă erodează. Am impresia, nu cu deprimare, ci doar cu luciditate, că sunt o clepsidră: nisipul din partea de sus sunt eu, cel deplin, şi viaţa mea cea deplină, din tinereţe şi maturitate, dar nisipul se scurge şi mă tot duc. În partea de sus rămân din ce în ce mai puţin, iar în partea de jos, ce e? Bătrâneţe, degradare fizică, tristeţe şi apoi urmează doar clipa când ultimul grăunte de nisip s-a prelins, iar eu voi fi trecut la cele sfinte”. 

Boala i-a fost descoperită de un medic pe care îl invitase la teatru şi care i –a remarcat roşeaţa nefirească din obraji. Avea doar 40 de ani la acea vreme, iar diagnosticul l-a speriat cumplit pe artist. ”Doctorii îmi mai dădeau doar zece ani, dar eu am fost un obraznic şi m-am încăpăţânat să trăiesc”, a mai mărturisit Vladimir Găitan. El a fost diagnosticat cu Policitemia vera, boală declanşată de radiaţiile de la Cernobîl sau de o disfuncţie provocată de acestea. Măduva spinării produce mai multe globule roşii decât albe, iar sângele este foarte gros şi pericolul unui accident vascular este iminent.

Cornel Constantiniu (73 de ani), diagnosticat cu Parkinson, în urmă cu 25 de ani, vine cu veste bună pentru fanii lui. În curând, va fi lansat un album”Best of”, cu cele mai bune piese din repertoriul marelui cântăreț, înregistrări mai vechi. Cornel a trecut prin două intervenţii chirurgicale dificile, pe creier, şi alte cinci la piept. În 1999, a fost operat pe creier în Africa de Sud, iar în 2004, la Viena.

42794275_339300206843996_2638967235401482240_n.jpg

Vladmir Găitan suferă enorm din cauza că boala îl ţine departe de scenă

Electrozii implantaţi în creier fac legătura cu un neurostimulator montat lângă claviculă. Din cauza păcătoasei boli, artistul a fost nevoit să renunțe la concerte. Singura lui alinare este însă soția, Dominița, dar și cei cinci nepoți, de la cei doi băieți ai săi, care locuiesc în Germania. El merge în fiecare an ca să-i viziteze.

Vladmir Găitan a răspuns afirmativ invitaţiei Iulianei Marciuc de a participa la emisiunea pe care aceasta o moderează la TVR 2, "Destine ca în filme". Prima emisie din acest sezon va debuta luni, 1 octombrie, de la ora 21.00, cu confesiunile actorului Vladimir Găitan, care şi-a deschis uşa casei, în exclusivitate, pentru Iuliana Marciuc.

 

Loading...