Naşa Cristina Şişcanu şi fina Gabriela Cristea se întrec în murături. Rețete de la vedete

12-13-vedete-3-col-gabi-cristea.jpg

Gabriela Cristea pune în borcane şi beţe de mărar, pentru savoare

Cristina Şiscanu şi soţul ei, Mădălin Ionescu, se mândresc, pe conturile sociale, cu borcanele imense, pline ochi cu gogonele şi cu castraveţi. Recunosc însă că mama Cristinei a fost şefă la bucătărie, ea deţinând o reţetă veche, rusească. Însă şi finuţa lor, Gabriela Cristea, îi va aşteapta, la petreceri, cu murături care îţi lasă gura apă.

Cristina le-a oferit reţeta de murături cititorilor Click!: “Mama şi fiica mea Petra au pus murăturile care conţin castraveţi, mărar uscat, hrean, ţelină, boabe de piper negru, usturoi, morcov. Se aranjează toate legumele în borcane (în ce cantităţi dorim). Pentru saramură avem nevoie de un litru de apă cu o lingură cu vârf de sare (aceasta e proporţia). Se fierbe, apoi se toarnă fierbinte peste legumele aranjate frumos în borcane. Timp de 24 de ore nu se închid borcanele (se lasă capacele fără a fi strânse), apoi se completează cu saramură, dacă este cazul, se strâng capacele, iar borcanele se depozitează în beci. În aproximativ două luni murăturile sunt bune se mâncat”. 

untitled-1.jpg

Cristina Şişcanu ne-a arătat borcanele cu murături. Şi fiica ei, Petra, i-a dat o mână de ajutor

 

Dar nici Gabriela Cristea (44 de ani) nu s-a lăsat mai prejos, fiind o bună gospodină. Reţeta ei e simplă: ”La un litru de apă  pun o lingură de sare pentru murături şi las să fiarbă apa 10 minute, după ce a dat în clocot. Secretul este cât mai mult hrean. Am adăugat şi busuioc uscat, după o reţetă din Moldova. În rest, pun cam tot ce îmi face cu ochiul în piaţă: castraveţi, gogonele, varză albă (cea roşie schimbă culoarea murăturilor şi nu îmi place), conopidă, morcov, ţelină, gutuie şi dovlecei micuţi. Nu uitaţi de usturoi, boabe de muştar şi de piper, iar la final adăugaţi beţele de mărar, pentru savoare. Aştept cu drag ziua de Sfântul Nicolae când deschid primul borcan cu murături”, a povestit ea. 

12-13-vedete-2-col-soacra-madalin.jpg

Mama Cristinei a fost şefă în bucătărie

 

Mihaela şi Elena sunt «Bubulina-Gospodina»

12-13-vedete-2-col-elena-gheorghe.jpg

Şi Elena Gheorghe are cu ce se lăuda

 

Mihaela Rădulescu (49 de ani) are o reţetă de fiţe. “Nu contează cât de doamnă eşti în lume şi cât de înalte ţi-s tocurile, în bucătărie tot trebuie să-ţi sufleci mânecile şi să pui murături. Altfel nu eşti româncă de soi. Sunt mândră să vă prezint colecţia de toamnă-iarnă la Monaco - pătlăgele înfrăţite cu kiwi, usturoi cu mango, pepene cu ghimbir, conopidă cu prune. Se poartă la dineuri simandicoase, unde vrei să iei minţile consumatorilor care cred că doar icrele negre sunt delicatese. Murăturile în saramură nu se demodează niciodată. S-aveţi poftă de viaţă!”, a scris ea, pe Facebook. Iar solista Elena Gheorghe (33 de ani) a devenit, cu timpul, preocupată de alimentaţia sănătoasă, mai ales de când a devenit mămică. Astfel, cămara ei este plină cu gemuri, dulceţuri şi conserve şi varză murată,  pe care le prepară cu mama ei, Marioara.

untitled-1.jpg

Mihaela Rădulescu adaugă kiwi, mango şi ghimbir

 

 

Loading...

Citește și

  • Gabriela Cristea a dezvăluit care sunt problemele prin care trece de când este însărcinată. Prezentatoarea tv a mărturisit că ei nu și-au planificat să devină iar părinți, însă sunt mai mult decât fericiți. Gabriela Cristea va aduce pe lueme încă o fetiță.

  • Gogonele, castraveţi, varză sau gogoşari puse la murat în sare sunt deosebit de delicioase, dar şi sănătoase. Anumite calităţi vindecătoare ale acestor legume sunt amplificate şi chiar apar substanţe active noi, foarte puternice. Beneficiile murăturilor includ doze consistente de vitamine, minerale şi antioxidanţi.