A murit Mariana Zaharescu, una dintre vocile „Teleenciclopediei“. Avea 87 de ani

mariana_zaharescu.jpg

Mariana Zaharescu a murit la vârsta de 87 de ani
foto: arhiva personală

Mariana Zaharescu, una dintre vocile „Teleenciclopediei“, cea mai longegivă emisiune din România, a murit la vârsta de 87 de ani.

Mariana Zaharescu, denumită „vocea de aur“ a emisiunii „Teleenciclopedia“, s-a stins din viaţă la vârsta de 87 de ani, potrivit unui anunţ făcut de TVR.  

„Suntem mai săraci. Doamna Mariana Zaharescu, una dintre vocile „Teleenciclopediei“, a plecat dintre noi. Dumnezeu să o odihnească în pace“, a transmis TVR, printr-un mesaj pe Facebook. 

 

Mariana Zaharescu și-a început cariera mai întâi la Radio, iar mai apoi a ajuns la Televiziunea Română.

„Am participat la concurs si l-am câştigat. Cred că am fost aleasă datorită tinereţii mele şi a vocii pe care o am. Nu o luaţi ca pe o lipsă de modestie, însă am fost numită «Vocea de aur». (...) «Teleenciclopedia» a fost şi este o emisiune foarte iubită de oameni. Este adevărat ca nu mai are aceeaşi afluenţă de telespectatori, dar este încă urmărită“, mărturisea Mariana Zaharescu pentru jurnalul.ro în urmă cu câțiva ani.  

„Teleenciclopedia“ este una dintre cele mai longevive emisiuni din programele posturilor de televiziune din România, prima difuzare a emisiunii înregistrându-se pe 22 mai 1965, potrivit adevărul.ro.

Emisiunea este difuzată în continuare pe TVR1, sâmbătă după-amiaza la ora 18.45. Sunt prezentate documentare cu subiecte diverse: natură, tehnologie, sănătate ş.a.

mariana_zaharescu.jpg

Așa arăta Mariana Zaharescu la vârsta de 84 de ani
foto: arhiva personală
Loading...